proosim vas co pomaha na odreniny?? lebo som sa korculovala a spadla som a mam odreniny na oboch nohach este aj na rukach ... prosim poradte nieco co na to zabere .... pllls dost to boli :(((
Odreniny!
vobec neslo o to, ze by som bola leniva alebo co, ale zaujimala ma proste osobna skusenost. lepsie je to takto popisat ako ked si to precitam niekde na stranke.
Veronicka, to zasa nie je taká novinka a vieš si to nájsť aj na internete, ak by si veľmi chcela. Ale nejdem rýpať :) Niekomu sa jednoducho hľadať nechce. A čo sa toho spreja týka, tak tiež ho mám doma a nejako to neriešim, proste keď mám takýto nejaký problém, tak len nastriekam a hotovo:)
Myslím, že to je taká samozrejmosť by som povedala - proste odstrániš nečistoty, ak si napríklad spadla alebo tak, že to máš aj špinavé. Ale inak by som to asi len pretrela čistým uterákom a nejak extra neriešila.
prosim vas, kto pouziva Alfasilver na rany, je potrebne pred pouzitim si tu danu oblast nejakym sposobom ocistit?
tak predpokladam, ze ked to nejak extremne neboli, tak to nebude take zle. pri vacsich bolestiach by som uz asi vyhladala odbornu pomoc, inak taktiez nemam potrebu ihned utekat na pohotovost.
ale ludia su vselijaki.
ale tak ty si vies sama urcit, ze kedy treba ist a kedy je v pohode si to osetrit sama?
Klaksima, tak ja teda nebežím hneď na urgent, keď mám niečo podobné, ale taktiež to zase na druhej strane ani nepodceňujem. Treba to aj vedieť rozlišovať. Niekedy tam ozaj chodia ľudia, čo tam proste vôbec nemajú čo robiť a zaberajú miesto iným, vážnejším prípadom.
dalsia vec, ze mokvave rany sa ani nepreliepaju, este stale ma vie zarazit, ze toto ludia v dnesnej dobe nevedia. ked uz sa chces sam osetrit, tak nech je to aspon spravne. ini zase hned letia na pohotovost, aj ked to nie je uplne nevyhnutne :D su proste len dva typy ludi sa mi vidi.
Ale ved hnisave rany by sa namacat ani nemali, nakolko mozu mokvat, co nie je dobre.
ved prave, ze to treba uvarit, potom ochladit, musis cakat, lebo by si sa s tym akurat tak obarila :D takto si to ja pamatam z detstva, ked bola daka hnisava rana, repik to zahojil, ale uz to teda robit absolutne u nas doma nezvykneme.