Odreniny!

tanickam14

Dudinka57 ako ste to teda nakoniec vyriesili s tou prelezaninou? Uz je to ok? Musi to byt narocne sa starat o rodica, aj ked vies, ze to nie je nastalo, ale co maju povedat taki, ktorych rodicia su na nich nadobro odkazani. :-(

radoslavka

Van-ness ja sa uz davno nezaoberam tym, co si kto pomysli, uz nie som predsa v takom veku, kedy by mi malo na tom zalezat :D Teraz uz clovek fakt nic take neriesi, som za to rada :D A toto by som odkazala svojmu mladsiemu ja :D A co si tyka nejakeho spreja v kabelke, tak to by som uz vobec neriesila, neberiem to tak, ze sa prehnane staras alebo co. Len chces byt pripravena, to je vsetko:)

Van-ness

Mamarta2 haha, a to som si myslela, ze to len ja mam take vadne zmyslanie :D No, som rada, ze to tak nie je :D Vsak ale konieckoncov je celkom jedno, co si kto mysli, aj tak si budem robit po svojom :D

mamarta2

- aj ja ho vyuzivam, odkedy mi ho kamoska odporucila, tak ho nosim stale v kabelke, pre istotu. clovek nevie, co sa mu kedy prihodi :D tak si chcem byt ista, ze ho budem mat k dispozicii, ked treba. mozno to niekomu moze prist prehnane, ale som proste taka :D

machiia

tak tieto veci su celkovo neprijemne, najlepsie ked nic podobne nemusime riesit, ale ked sa nieco take pritrafi, tak je fajn vediet, co na to realne pomaha a zabera a mat to poruke.

jaskova

dudinka57 skus Alfasilver, ja osobne som nemala problem s prelezaninami ani nikto z mojej rodiny nie, ale precitala som si, ze je vhodny aj na to. za pokus nic nedas. zatial som to pouzila len na popaleninu ci odreninu, ale mal by zabrat aj na toto.

dudinka57

no uz niekolko tyzdnov lezi celkom bez pohybu a vsimli sme si to pred par dnami. boli ho to, to je jasne, musi to byt neprijemne. svokra je teda toho nazoru, ze to treba proste len nechat tak, zahoji sa to samo, ale rada by som mu pomohla tak, ze mu tu bolest nielen zmiernim, ale aj urychlim hojenie, nech sa netrapi. len teda neviem cim.

grilda05

Radoslavka, moze byt, kludne moze vzniknut aj ovela skor, zalezi aj od tlaku, aky telo vyvija na dane miesto. A lieci sa to zhruba rovnako ako bezna odrenina. Velakrat sa to nelieci alebo sa zvoli nespravny postup a moze sa stat, ze sa nezahoja uplne. Svagrina robila v domove pre seniorov a uz sa stretla aj s takymi pripadmi.

radoslavka

Fuha, to znie vazne, akoze neviem o takychto veciach nic, ale netusila som, ze za taku kratku dobu sa da vytvorit prelezanina. Myslela som si, ze to tak po par mesiacoch.

grilda05

Dudinka57 a kedy ste prisli na to, ze ma prelezaninu? Myslim tym, po akom dlhom case lezania? Prelezanina je v podstate takisto otvorena rana ako odrenina, cize si myslim, ze postup je pri oboch rovnaky. Hlavne ho treba otacat a polohovat, nech nelezi stale rovnako.