Ako schudnut?

toohighsexdrive

Schudla sim bez diety beznou stracou tradicnou cize nie dietnou stravou s tym ze jem zi vsetkeho jeden tanier a pridala som kazdodenny beh.ziadne nahrasy jedal alebo inu stravu si nevarim jem to z toho co je doma uvarene stacili ukrojit proporcie.cize jedka som normalne chlieb zaprazene polievky ci dokonca pruvarky zo zemuakmi ci fasirky.stacilo zmensit porcie.nie je pravda ze prisnu dietu treba drzat moja teiria skusenost je jest tradicnu stravu normalnu kombinaciy jedal Ale treba zmensit porcie a neduplovat.Co som zmenila ze jem dost cesnaku a ak som sama odcestovana varim si na 3,4 dni a zameriavam sa na hlavne strukoviny zemiaky ryza.Co je doma navarene z toho jem.napr tri fasirky so zem pure alebo cesnak privarok so zrmiakmi.pozor len na vela tucneho masa udenin a salami.zvysila som jedenie ryb a strukovin ako sosovica fazula hrach.jem vsetky zajazane jedla Ale s tym rozdielom ze smensim porciu ale dam si.Jem vsetky mucne jedla ale malu porciu cize jeden tanier.Pre mozog su konplexne sacharidy velmi dolezite preto nikomu nedoporucuje uplne radikalne vylucit ich si barobite problemy v hlave len ich treba zmensit.ak si na obed nenavarim dacam si chlieb natenko s bravc mastou ci maslom na to vela cesnaku a cibule.Nic nevylucujte zo stravy len zmensite porcie a ziadne nahrady jedal nemusite varit.Beh kazdy den plus rychla chodza a vybehy do kopca alebo schodov.Jem vsetko ale z nicoho neduplujem.

Alexa12

nezavádzam...tipujem že ďalší zdravoťák, či? :D ...tak jedlo má byť rozložené do 5 porcií denne, konkrétne 25% raňajky, 10% desiata, 35% obed, 10% olovrant a 20% večera. Príjem má byť pravidelný, pretože vtedy látková premena zvýši výdaj energie cca o 8% až 12%. Tak ako by to malo vyzerať podľa teba? Jesť len raz alebo ako? Výborne kľudne :D Ohľadom ketogénnej diéty máš pravdu lenže spomínaš že z dlhodobého hľadiska, čo je aj pravda, lenže DLHODOBO SA NIKDY NEDRŽÍ maximálne 3 týždne :) a cholesterol z nej ide hore len z jedného dôvodu- pokiaľ človek je tučné a mastné jedlá, takže nezvýši len pomer bielkovín ale aj tukov. Je celkom logické že potom z toho stúpa cholesterol. Pokiaľ si človek správne naplánuje jedlo počas dňa tak sa to určite nestane. Ďalšia vec je TID (čo určite poznáš) lipidy zvýšia produkciu o 2%, sacharidy o 6% a proteíny až o 12%. Takže asi toľko... zhodou okolností som mala zdravú výživu ako predmet a aj som z toho štátnicovala takže nepotrebujem študovať žiadne medicínske skriptá, ktoré ani na to nie sú zamerané :D :D ale vďaka za tip...

MartinaNZ

ja nejem vobec pravidelne, kalorie si ratam, obmedzila som sladke napoje, raz za cas si dam akurat cokoladu zial toho sa nezbavim, uzivam doplnok piperine forte, a kila mi idu dole

odpovedam

alexa, nezavadzaj. mensie porcie viackrat denne sa odporucaju cukrovkarom kvoli glykemickej nalozi. U bezneho cloveka zvyseny inzulin v krvi zabranuje paleniu tuku. takze malymi a castymi porciami si nielen ze zahatavas cestu ku chudnutiu, ale vytvaras si navyse inzulinovu rezistenciu (od coho je krok ku obezite a cukrovke II. typu). Navyse, ketogennu dietu lekari urcite neodporucaju. Ide len o dalsi dietny trend. ketoza je metabolicka porucha a z dlhodobeho hladiska poskodzuje hormony (hlavne hormony stitnej zlazy a nebezpecne zvysuje cholesterol). Ak si otvoris akekolvek medicinske skripta, najdes to tam. takze necitaj hluposti po internete, ale odbornu literaturu.

Alexa12

Ericenka treba jesť viackrát denne v malých porciách, ale to počuješ asi všade :D ak chceš schudnúť viac za kratšiu dobu tak je veľmi dobrá ketogénna diéta :) aj lekári ju odporúčajú a aj u mňa zabrala :) chudne sa pri nej z tuku a nie zo svalov