Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

MARTIN_242 kuk sem:-)

Príspevok v téme: MARTIN_242 kuk sem:-)
kacicka

ahoj, citam, ze dost vela radis na fore ohladom chudnutia a zdraveho zivotneho stylu. Velmi chcem schudnut, 5 dni sa snazim nejest sladke a ani ve,mi nezdrave jedla, chodim kazdy den na korcule na hodku a plavat na hodku. Ale potreovala by som niekoho, kto by mi poradil, ako sa stravovat, a podobne- mat niekoho "nad sebou", takeho pomocnika. Neujal by si sa ma???

tinka228

takže treba ísť s kalkulačkou do potravín. A tá polievka a ostatné varené jedlo? To mám porátať každú prísadu zvlásť?

kacicka

no martin, tak toto je lepsie ako pozerat do tabuliek, takto pocitat by ma to ani nenapadlo:-) oki, musim ja na chvilu odbehnut,ale ak tu budete este za taku hodku pridem vas este pozriet. MArtinko dakujem, za rady a za to, ze si nakukol do tejo temy a dufam, ze budes kazdodennym prispievatelom. :-)

kacicka

500? To je v pohodke? neviem kde som citala, ze okolo 2000 by mala chudnuca zena prijat,ale mne sa to zdalo byt strasne malo. Oki, skusim teda dat na tvoju radu a budem si pocitat aj kj. Tinka ak sa ja do toho rozumiem, vies si to spocitat podla tabulky kde su uvedene energeticke hodnoty, byvaju tam uvedene hodnoty na 100g potraviny.

Martin_242

No, napríklad vákuová šunka zvykne vážiť 100g, má tam 8 plátkov, teda každý váži 15 gramov.

Nátierkový syr váži 140g, je ich tam 8, teda každý váži 17,5 gramu.

Chlieb má svoju hmotnosť, vydelíme ju počtom krajcov.

No a ak má niečo energetickú hodnotu napríklad 500 kJ na 100g, ale my tej veci zjeme len 30 gramov, vypočítame to takto:

500 x 0,30 = 150

Takže sme spapali len 150 kJ.

kacicka

martin, ja si vzdy pozeram krabicku, ale neviem kolko by som mala mat asi tak prisun KJ za den, aby som este aj schudla nieco. Keby sa stravujem podla toho ako pisala tinka, plus to plavanie a korcule, ale plavanie urcite kazdy den hodinka.

tinka228

Martin ja stále nechápem ako sa tie kalórie dajú porátať. Ako porátam plátok šunky, polievku, ovocie,.... Prepáč, ale asi mi to treba po lopate ...

kacicka

martin, ja si vzdy pozeram krabicku, ale neviem kolko by som mala mat asi tak prisun KJ za den, aby som este aj schudla nieco. Keby sa stravujem podla toho ako pisala tinka, plus to plavanie a korcule, ale plavanie urcite kazdy den hodinka.