ahoj, citam, ze dost vela radis na fore ohladom chudnutia a zdraveho zivotneho stylu. Velmi chcem schudnut, 5 dni sa snazim nejest sladke a ani ve,mi nezdrave jedla, chodim kazdy den na korcule na hodku a plavat na hodku. Ale potreovala by som niekoho, kto by mi poradil, ako sa stravovat, a podobne- mat niekoho "nad sebou", takeho pomocnika. Neujal by si sa ma???
MARTIN_242 kuk sem:-)
Ja kombinujem, v podstate som zistil, že nemusím nejako špeciálne obmedzovať stravu, stačí, že som skončil so sladkosťami, živočíšnymi tukmi a sladkými nápojmi a rozumne a pravidelne sa stravujem.
Až sa čudujem, ako ľahko sa zbavujem telesného tuku.
Hlavne sa ale dobre cítim, plný života a sviežosti.
no ja už teraz jem zeleninu ku všetkému. buď mám mäso so zeleninovým šalátom, alebo zemiaky so zeleninovým šalátom, alebo zeleninové rizoto so šalátom. už nekombinujem mäso so zemiakmi a podobne.
viem, že to je ovocie. len som to tam dala ako príklad ovocia(vysoko kalorického). no nás učili, že môžeš jesť hocikoľko zeleniny na zdravej výžive ( len ja kukuricu ani nejem, preto ju do zeleniny moc nerátam).
barbinka: Avokádo je ovocie :)
Jasne, že bežná spotreba zeleniny neprinúti telo priberať, ale ak si robím energetický príjem na jedlo/deň, zarátam aj zeleninu, ako všetky ostatné zložky.
Ak si poviem, že to a ono má málo energie a prijmem 5000 kJ, tá nezarátaná zelenina nám kľudne spraví aj 6000.
Samozrejme, na trávenie potrebujeme tiež energiu, takže ťažko povedať, či tým žužlaním zeleniny a trávením v žalúdku nespotrebujeme viac, než sme prijali :)
ahojte,:)) som strasne rada ze je tu taketo formu, presne nieco taketo som hladala. vidim, ze su tu ludia, co sa vyznaju. mozem sa pridat aj ja??..vlastne chudnem uz mesiac schudla som 5 kil a nemala som nadvahu ale len speky na bruchu, a cize som este na strednej nechcela som mat velky zadok a speky, kila pomaly ubudaju, dufam, ze aj centimetre, a mam este tyzden aby som si nieco urobila s bruchom lebo mam rande s uzastnym chalanom, ale samozrejme, aj potom pokracujem v chudnuti, zacalo ma to bavi.
ok, ale samozrejme, že nebudem jesť kukuricu,avokádu a podobne, lebo je to kalorické. myslím, že toto je jasné. lenže kebyže zješ aj 5 kg hlávkového šalátu za deň tak nepriberieš. Aj chôdzou vydáš zo seba viac ako si prijal.
Martin_242: zo zeleniny sa ale nepriberá. keď si kulturista mal by si to vedieť.
Čaute babule!
tinka228: Takže, aj zeleninu treba rátať, má svoju energetickú hodnotu, ale nepredpokladám, žeby niekto zjedol naraz 5 kg zeleniny :)
Ak som na oslave alebo v reštike, vyberiem si nejaké vhodnejšie jedlo, neznamená to, že čas od času nemôžeme zhrešiť. Ale nie sa napchať.
Tiež to je aj s pitím, trochu alkoholu neublíži, ale dať si 10 pív, to je energie pre chlapa na celý deň, len suchý rožok si môže dať :)
jaaaj: Med je tukotvorná látka, ale také smiešne množstvo, aké máš v čaji môžeš ignorovať.
Bazálny metabolizmus, teda ten, kedy nič nerobíš sám o sebe páli kalórie, takže hladovať nemusíš.
kacicka: Skús tých 5000 na začiatok, sama uvidíš, či je to málo, alebo akurát.
Diéta by nemala byť o hladovaní, ale ani o pocite plnosti.
tamarka: Ale si sa teda rozpísala :)
No, ideš na to dobre, ten pohyb pomôže, ale ako si písala, každý deň cvičiť netreba, nechaj telo oddýchnuť.
Pri Tvojej váhe sa zasa príliš netráp, nemáš totiž ani len nadváhu, takže pokojne a pomaly s tým chudnutím.