Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

MARTIN_242 kuk sem:-)

Príspevok v téme: MARTIN_242 kuk sem:-)
kacicka

ahoj, citam, ze dost vela radis na fore ohladom chudnutia a zdraveho zivotneho stylu. Velmi chcem schudnut, 5 dni sa snazim nejest sladke a ani ve,mi nezdrave jedla, chodim kazdy den na korcule na hodku a plavat na hodku. Ale potreovala by som niekoho, kto by mi poradil, ako sa stravovat, a podobne- mat niekoho "nad sebou", takeho pomocnika. Neujal by si sa ma???

tinka228

No mám doma aj Apetito klasik (ten má 1149 kJ/100g, B 8,7 g, S 2,7 g, T 25,8 g) no a Karička klasik (989 kJ/100g, B 12 g, S 4,8 g, T 1,9 g).
A ty si si od kedy začal takto rátať stravu? Ako si k tomu prišiel?

RNG

martin 242, 5% tukov (kaloricky) je malo. My potrebujeme rozne tuky tzv esencialne, tj take, ktore si nevieme vyrobit.
Stranenie sa tukov a snaha ich nahradit sacharidami vedie k hromade problemov, casto nervovych. Podstatna casr vahy mozgu a nervov je tuk, a to v presnom pomere rozne esencialne tuky. Ludia na velminizkotukovej diete si velmi zvysuju pravdepodobnost napr makularnej degeneracie, ktora vedie k slepote.
So za vyradenie vsetkych chemicky zmenenych rastlinnych tukov a velkej casti zivocisnych. Ale celkove percento by malo byt kaloricky 20% totalnych prijatych kalorii a to v roznych tukoch, 0d skratkomolekularnych po stredne a vysokomolekularne(omega 3, omega 6 omega 9 skupiny

Martin_242

Ahoj Tinka, myslím, že si nič nepokašľala.
Len tak pre zaujímavosť, môžeš mi napísať nutričné hodnoty toho syra Karička?

tinka228

Ahojky všetci. Kacicka mne sa to tiež dnes nepodarilo rátať. A ak mám byť úprimná, neviem či sa mi to niekedy podarí. Nemyslím si, že je to choré rátať to, ale veľmi náročné. Aspoň pre mňa. Dnes som zjedla na raňajky kávu s Bebe dobré ráno, desiata jablko, obed zemieaková polievka + kuracie soté čo som písala včera (dala som si to na malý dezertný tanierik, aj oko bolo spokojné, že je plný tanier aj mozog bol spokojný, že nie je toho až tak veľa), olovrant káva, večera celozrnné toasty so syrokrémom (Karička, martin ja som si všimla, že tento má menšie hodnoty ako Apetito) a hydinovou šunkou a paradajkou. Bolo to na dnes moje posledné jedlo cca pred pol šiestou. Martin, myslíš si, že som to dnes pokašlala alebo keď privrieš oči mohlo by byť?

Martin_242

kacicka: Už som to napísal nižšie v tejto téme...
"Zloženie živín mojej stravy je 65% sacharidy, 30% bielkoviny a 5% tuky."

kacicka

No martinko a aky by mal byt taky idealny pomer? ak chapes co s ata pytam, ze kolko % T,C,B by som mala prijat za den, sice pochybujem, ze si to budem prepocitavat ale caosm urcite, najskor si musim zvyknut dodrziavat dany prijem KJ na den:-)

kacicka

david, ja nechcem ziadnu PPP a myslim si, ze radsej si energiu pocitat akos a prejedat a potom to vyvracat,alebo nejest vobec. JA nevravim, ze si budem pocitat jedlo do konca zivota, jednoducho sa chcem zacat zdravsie stravovat a kedze som pri mojom draho pocas 2 rokov pribrala hroznych 15 kil, tak ich potrebujem dat dole a inak to nejde, ako ze si budem pocitat kolko energie som prijala, lebo potom mi bude zbytocne aj cvicenie a vsetko. POdla mna zdravy zivotny styl a zdrave stravovanie je ok. Nebudem chodit s kalkulackou cely zivot a casom budem mat prehlad o tom, co je kaloricke viac a co je menej. Apson budem vediet cim sa pcham a ake to moze mat dosledky. Myslim, ze keby sme tu diskutovali o tom, ze ma niekto zjest za den jeden rokluík, alebo tanier polievky a nic viac, to by mohlo byt PPP,ale snaha cloveka so sebou nieco robit by mala byt brana pozitivne a nie niekoho zhadzovat. A neboj sa ja nie som typ cloveka, ktory striktne vsetko dodrziava, jasne, ze obcas sa pritrafi aj ta slaninka napr. alebo zakusok, ale nemalo yb to byt kazdodenne menu. A myslis ze bude lepsie ked bduem pretekat z nohavic a uzivat si pri tom zivot? JA si hoc hcem uzit, preto na cas sa musim kontrolovat.

Martin_242

david&56: Prepáč, ale záleží, či ješ štandart, výberovú alebo špeciál.
Chemikálie máš bohužiaľ všade.
Posadnutosť?
Nazývaj to ako chceš, ja mám nejaký cieľ a pramálo mi záleží na Tvojom názore.

kacicka: Obsah jednotlivých živín máš tiež v tabuľkách, presne tak si ich vyrátaš v pomere hmotnosti, ktorú prijmeš.

david&56

ok baby, tak si pocitajte a berte kalkulacku so sebou vsade a neuzivajte si zivot,.....myslite len na to a potom vas pohladam v teme PPP