MARTIN_242 kuk sem:-)

Príspevok v téme: MARTIN_242 kuk sem:-)
kacicka

ahoj, citam, ze dost vela radis na fore ohladom chudnutia a zdraveho zivotneho stylu. Velmi chcem schudnut, 5 dni sa snazim nejest sladke a ani ve,mi nezdrave jedla, chodim kazdy den na korcule na hodku a plavat na hodku. Ale potreovala by som niekoho, kto by mi poradil, ako sa stravovat, a podobne- mat niekoho "nad sebou", takeho pomocnika. Neujal by si sa ma???

kacicka

a dalsia vec, clovek, ktory chce schudnut ako napr. ja, radsej bude pocitat kazde susto kolko ma KJ ako keby nemam mat o tom prehlad a yvtesovat sa ako malo zjem a pritom yb to malo vysoky energeticky obsah. Ved nikto tebe nekaze nic pocitat. Podla mna to nie je chore.

kacicka

david, je rozdiel kde a od koho a aku sunku alebo ine vyrobky kupujes. NApr. my casto kupujeme drahysie mäsove vyrobky zo stredneho ucilista, robi tam mamin svagor- tam s amusia dodrziavat presne normy a vies ze to vsetko je take, ako je uvedene na stitku. Ale je podla mna velmi velky rozdiel aky vyrobok a kde kupujes.

david&56

martin, a to ze vakuova sunka je plna svinstva a umelin neberies do uvahy? ruzova je z farbiv, a ratat si co dam do ust je uz podadnutost ak nie ortorexia

kacicka

martinko, dakujem za vysvetlenie, ale to pocitat viem, ja som myslela, ze ako vies ze kolko sacharidov, tukov a bielkovin si zjedol. Ako pocitas to, nie mnozstvo prijatej energie.:-)

Martin_242

kacicka: Ahojček!

No, napríklad vákuová šunka zvykne vážiť 100g, má tam 8 plátkov, teda každý váži 12,5 gramou.

No a ak má tá šunka energetickú hodnotu napríklad 500 kJ na 100g, ale my jej zjeme len 25 gramov (2 plátky), vypočítame to takto:

500 x 0,25 = 125

Takže sme spapali len 125 kJ.

kacicka

ahojte babeny, a martinko hasne, ze teba nemozem vynechat. TAkze chcem sa vam pochvalit, ze dnes sa mi nepodarilo vobec nic dodtraz. Na obed ma kolegovci vytiahli do cinskej a spratala som aj cokoladu. Nie som na seba hrda,ale od zajtra chodim plavat rano a vecer a snad sa to teda nejako pohne a pekne si vsetko co spapam zapisem. Horsie bude ze o 2 tyzdne sa bracek zeni a ja neviem odolat penovej torte, to u vidim, ze sa prezerem. :-( Ale asi to vsetko budem musiet kompenzovat pohybom. Viem ze sa neda cely zivot zit v "celibate" a nechcem sa zozierat zase koli tomu, ze som zjedla nieco co som nemala. TAk len tolko, aspon sa hambim, ze som dnes porusila vsetko co sa dalo. Ale cas nevratim spät, len buducnost:-) Prajem kraaaaaaasny dnicek. MArtin teba by som sa chcela spytat, ako si pocitas, ze kolko si zjedol sacharidov, bielkovin a tukov????

Martin_242

cukrulka: To, že ženský organizmus sa líši od mužského je snáď jasné, principiálne fungujeme rovnako.
To, že žena potrebuje sladkosti je alibizmus, nemyslíš?
Kým sa sladkosti nevyrábali, ženy húfne umierali na nedostatok cukrov?

barbinka: Zloženie živín mojej stravy je 65% sacharidy, 30% bielkoviny a 5% tuky, takže vidíš, že sacharidy sú stále prvoradé.
Jedná sa však hlavne o komplexné sacharidy, nie biely cukor v sladkostiach.

RNG

barbinka, skoro kazde jedlo obsahuje nejake typy sacharidov, aj ked v malych mnozstvach.Nemusia to byt priamo cukry, telo si ich vie vyrobit zo vsetkych skrobov , v kyslom prostredi zaludka posobenim enzymov sa skroby menia na cukry, hlavne glukozu.
Ked uz nevies zit bez sladkej chuti, je viacero necukrovych sladkych potravin, ja napr ako cukrovkar pouzivam na sladenie vytazok z rastliny stevia(stevisides, rebaudianosides)

cukrulka

martin, vsetko znie teoreticky fajn, ale zensky organizmus je DOST odlisny, tazsie zhadzuje tuky a bez sladkeho zenska nevydrzi, tomu neverim