MARTIN_242 kuk sem:-)

Príspevok v téme: MARTIN_242 kuk sem:-)
kacicka

ahoj, citam, ze dost vela radis na fore ohladom chudnutia a zdraveho zivotneho stylu. Velmi chcem schudnut, 5 dni sa snazim nejest sladke a ani ve,mi nezdrave jedla, chodim kazdy den na korcule na hodku a plavat na hodku. Ale potreovala by som niekoho, kto by mi poradil, ako sa stravovat, a podobne- mat niekoho "nad sebou", takeho pomocnika. Neujal by si sa ma???

Martin_242

Taká 100 gramová čokoláda má energiu cca 2200 kJ, čo ja prijmem v jednom kompletnom obede s polievkou :)

Martin_242

Nuž, s citrónom a jeho účinkoch na chudnutie je to tak, že je osviežujúci a teoreticky vitamín C zrýchľuje metabolizmus, ale rozhodne nie smiešne množstvo obsiahnuté v jednom mŕtvom citróne.

Ono to počítanie energie v strave má aj ten pozitívny efekt, že zistíme, že jedna mrňavá 100g čokoládová tyčinka častokrát obsahuje energiu jedného hlavného jedla a tak si radšej dáme to hlavné jedlo, než jednu sladkosť.
A ten, čo nevydrží si dá aj sladkosť aj hlavnmé jedlo - a priberá :)

tinka228

chcela som napísať "jedno pozitívum" a napísala som "jedlo pozitívum", no nevravím že mi trošku už "udiera"?

tinka228

no to je pravda, že schudla ale zatiaľ len trošku. Hoci si mi "zakázal" vážiť sa každý deň, ja som sa aj tak odvážila a konečne sa to zase pohlo, o 200 g menej. Tak sa mi aspoň vylepšila nálada :-). A nenapíš, že to bola zase len voda :-))

tinka228

Dnes som tak celý deň premýšlala nad všetkým tým, čo si tu prečítam. Asi mi z toho začína trochu "pripekať" lebo s každým jedlom čo som jedla som uvažovala "Čo povie Martin? Zle som zjedla? Dobre som zjedla? Ale má to jedlo pozitívum pre mňa. Ja som totižto veľký labužník a takýmto prílišným zamýšľaním sa mi to jedlo začína protiviť.
A ešte by som sa spýtala - viem že v našej predchádzajúcej téme si sa kvôli tomu trochu chytil s jednou prispievateľkou, ale predsa sa opýtam (ale nechcem ťa nahnevať :-))) Čo si myslíš o tom, že citrónová voda pomáha pri chudnutí? Že jesť by sa malo pomaly a dôkladne rozžuvať? Pomáha to? Alebo je to jedno či to do seba nahádžem.

Martin_242

No ja mám 193cm a 90 kg momentálne, už som relatívne spokojný po troch týždňoch, keď to ukončím, začnem pekne cielene priberať, povedzme tak do 100 kg.
Cvičil som 3 roky, ale mal som prestávku, takže som zmľandravel, tých 92cm v páce bolo hlavne nepekným množstvom sladkostí pred spaním a mastnými jedlami.

tinka228

no ale vyznáš sa v tom, akoby si to robil roky :-)). A 92 cm v páse je na chlapa veľa? Niekde v téme som čítala, že máš 90 kg a výška? A kultiristike sa tiež venuješ len tri týždne alebo už dlhšie. Ja som ako dieťa lyžovala za TJ (ešte za starého režimu), ale láska k lyžiam mi ostala a lyžujem do dnes. A musím povedať, že dobre. A mnohých som už prekvapila, keď ma videli, že s takých zadkom a predsa mi to ide :-))