ahoj, citam, ze dost vela radis na fore ohladom chudnutia a zdraveho zivotneho stylu. Velmi chcem schudnut, 5 dni sa snazim nejest sladke a ani ve,mi nezdrave jedla, chodim kazdy den na korcule na hodku a plavat na hodku. Ale potreovala by som niekoho, kto by mi poradil, ako sa stravovat, a podobne- mat niekoho "nad sebou", takeho pomocnika. Neujal by si sa ma???
MARTIN_242 kuk sem:-)
Ahojky kacicka, nezávidím ti učenie. Už aby si to mala za sebou. Teba bolí chrbát a mňa strašne (ale fakt strašne) ľavá ruka v zápästí. Sa niekedy až bojím, že neudržím malého. Ešte zajtra vydržím a ak sa to nezlepší, budem nútená ísť k Dr.
Martin: tie studené nápoje si myslel, že nie sú dobré lebo preháňajú? No lebo mne sa raz stalo, že v lete som sa schuti napila chladenej minerálky no a na druhý deň .... ťažko mi je ešte teraz na to spomenúť :-)))
dakujem ti velmi pekne, mam doma kilove cinky, myslim, ze to bude uplne stacit, nechcem vyzerat ako kulturista. Tak podme na stracanie tukovych vankusikov:-) A dik za tu stranku idem si ju kuk a dalej si nieco nahadzat do mojej hlavicky. Jaj uz nech som pekna:-)
kacicka: AK Ťa bolí z brušákov chrbát, môže to byť zlou technikou a to tak, že sa veľmi zapieraš nohami alebo proste dvíhaš telo hlavne chrbtom a nie zmršťovaním brušných svalov.
Rovnako môžeš aj dopadať tvrdo na zem chrbtom.
Ak máš fitloptu, nauč sa robiť na nej a chrbát bolieť nebude, toto mi potvrdili aj profesionálni kulturisti, ktorý mali pri tomto problém s bolestivou chrbticou.
Až dáš dolu telesný tuk, svaly sa začnú pod kožou rysovať :)
Na brucho doma sú vhodné skracovačky, sed-ľahy, zdvíhanie nôh v leže, priťahovanie nôh v sede.
Na ruky sú najlepšie jednoručné činky, klasický bicepsový zdvih a jeho obmeny, na triceps sú výborné kľuky, ale nie s rukami na široko, ale na šírku ramien, to ale asi bude pre ženu náročné.
Dá sa aj s jednoručkami a to tak, že sa oprieš ľavým kolenom o posteľ, pravá noha zaisťuje stabilitu, predkloníš sa, činku uchopíš do pravej ruky a vystieraš ju za chrbtom, ťažko sa to píše, je lepšie to vidieť, pekne je to napríklad tu:
-odkaz odstránený-
inak aby som dodoala, ked cvicim brusaky nenormalne ma z toho bolieva chrbat, neviem z akeho dovodu,ale vseobecne mam problemy s chrbtom- to by chcelo asi navstivit lekara,ale uvidim este co tomu povie to plavanie. A ked sa bavite o tom žuvani, tak ja jem strasne dlho- obcas mam z toho mindraky, nedelny obed polievka+hl. jedlo mi trva spratat aj hodinu a to nemam kopcom na tanieri:-)
jaj ludia, vy sa tu tak pekne rozpravate:-) ja sa ucim na statnice pomaly, sice su o mesiac, ale nechcem na poslednu chvilu stresovat, ze nic neviem, tak radsej to robim s predstihom:-)Zajra rano som nacupkana na plavarni, normalne s atesim ako blazon:-) A potom este vecer, to bude fakt relax:-) martin, vies mi poradit nejake ucinne cviky na ruky(niekedy som chodila do posilovne a mala som paradne ruky, ale teraz su same sadlo) a bodlo by aj na brusko a aj na spodnu cast brucha-stacia take domace:-) Ak by si bol teda taky dobry
Tak o tom žuvaní, som si to presne tak myslela. Takže som na obed žuvala a žuvala,...
No jasné berie sa.
Z čisto spotreby energie je lepšie jedlo do seba nahádzať v kusoch - zaťaží to tráviaci trakt podstatne viac než jedlo dôkladne požuvané a navyše sa bude tráviť dlhšie, čo vyústi vo vyššiu spotrebu energie na samotné trávenie.
podľa mňa je ale zdravšie jedlo dôkladne požuvať, čo má zasa za následok pomalšie plnenie žalúdka, ten reaguje na pomalšie a pocit plnosti hlási mozgu neskôr, takže pri nahádzaní stravy do seba často necítime plnosť včas, až keď je neskoro a sme prežratí :)