ahoj, citam, ze dost vela radis na fore ohladom chudnutia a zdraveho zivotneho stylu. Velmi chcem schudnut, 5 dni sa snazim nejest sladke a ani ve,mi nezdrave jedla, chodim kazdy den na korcule na hodku a plavat na hodku. Ale potreovala by som niekoho, kto by mi poradil, ako sa stravovat, a podobne- mat niekoho "nad sebou", takeho pomocnika. Neujal by si sa ma???
MARTIN_242 kuk sem:-)
tamarka: no si fakt dobrá, keď sa ti darí zapájať aj rodinu. To sa mne s mojim mužom veľmi nedarí. Na večeru si dal kus gazdovskej slaninky a k tomu 3 biele rožky. Výživa ako vyšitá :-))
Tak ti prajem dobrú chut!
Takže, je tam taká tabuľka "Koľko spálite kJ za 15 minút". Pár takých (čo mňa zaujalo) vyberiem: upratovanie 252, žehlenie 147, sedenie 88,2, ležanie 67,2, prechádzka 176,4 a pripomínam, že sú to hodnoty za 15 minút. Nie je to veľa??? Ty si nám odporúčal prijať pri chudnutí cca 5000 kJ. No a keď sa tak na to pozerám, tak keď mám "slabší deň" tak v pohode min. pätinu z tých 5000 spálim a to ani necvičím. A Keď mám trochu "hustejšie" tak možno aj polovicu. Vyzerá to dobre len to akosi v praxi nefunguje. Alebo sa chudne len vtedy ak spálim viac ako prijmem?
takze v mojej rodine sa mi podarilo aspon to, ze biele pecivo sme vymenili za cierne, resp. celozrnne, a do jedalnicka sme pridali ooovela viac zeleniny.. obcas sa tym hnusnym jedlam nevyhnem.. ale aspon ze ma foter nenuti jest maso.. tak to mastne a vyprazane mozem odmietnut a zjem radsej viac prilohy a zeleniny.. skusala som robit masko na pare.. bolo to vyborne, ale moj fotrik chce stavu :) takze na toto ho asi nepresvedcim :( .. ale dosiahla som aspon nieco! apson na to som hrda :)
Nooo, ja by som mala ešte pár otázok. Máš čas? Včera som u maminy "zhrabla" takú brožúrku "Zdravo a chutne" (vzala to niekde v čakárni u lekára) a bolo by o čom písať. Len aby sa zase Admin nenahneval, že sme si z fóra spravili chat :-))
Ahojky,
kukám, že je tu nejak pusto.
Kacicka: ako ide učenie? A ako sa ti darí s dietkou? Počítaš kJ? No mne sa to rátanie nejak nedarí. Dnes som ledva stíhala dávať pozor, čo dávam do hrnca, nie to ešte rátať :-)). Podľa chuti sa mi to asi podarilo dvakrát posoliť :-). Ale na to, čo jem, ešte stíham dávať pozor.
Martin: ty si už začal chodiť do "posilky"? Lebo si písal, že keď sa ti vylieči rameno, tak ťa tu už neuvídíme :-))
Tamarka: no tá tabuľka vyzerá super. Možno sa hodí Kacicke, ja som to už vzdala (myslím to rátanie).
RNG ja viem, že skoro každé jedlo obsahuje nejaké sacharidy, lenže napríklad mne to nestačí. stravujem sa už vyše mesiaca v celku zdravo, ale niekedy cítim, že mi chýba nejaká sladkosť. ale už keď, tak si dávam horkú čokoládu. a keď si ju aj týždeň nedám, tak na tenise nemám toľko energie, koľko by som potrebovala.
no pozeram, ze si s vami moc nepokecam ked tu chodime take odlisne casy :D
nasla som tabulku a nutricnymi hodnotami, kde si to mozte aj vypocitat.. staci ze si najdete tie potraviny, ktore budete konzumovat, napisete ich hmotnost a stlacite enter...potom sa vam tam vyobrazi kolko bielkovin, sacharidov a tukov a energie ma vas jedalnicek , aj v percentach :)
www.musculus.cz
dufam, ze pomoze :)
no malicky asi bude rad spacat na brusku:-) JA od babätka som spavala na brusku iba, a mam to doteraz na chrbte ani na boku s anvyspim, ja len na bruchu- som zvedava, ze ked budem tehotna ako budem spavat- si vyrezem do postele dieru na brucho:-)tak pekne snicky, idem hajusky, lebo skoro rano vstavam, ved zajtra sa ozvem. Papik:-)