ahoj, citam, ze dost vela radis na fore ohladom chudnutia a zdraveho zivotneho stylu. Velmi chcem schudnut, 5 dni sa snazim nejest sladke a ani ve,mi nezdrave jedla, chodim kazdy den na korcule na hodku a plavat na hodku. Ale potreovala by som niekoho, kto by mi poradil, ako sa stravovat, a podobne- mat niekoho "nad sebou", takeho pomocnika. Neujal by si sa ma???
MARTIN_242 kuk sem:-)
Tak prečo si mi poradil to umelé sladidlo, keď som písala, že si už pomaly zvykám na kávu bez cukru :-(
tinka228: Umelé sladidlo je absolútne "čistá" chémia, samozrejme, že teda škodí.
Hroznový cukor obsahuje glukózu, tá sa vstrebáva do svalov vo forme glykogénu, teda na energiu, na tuk sa nemení, ak jej nedávame veľa.
Fruktóza sa užíva cukrovkármi, lebo je šetrná k vylučovaniu inzulínu.
Najlepší keksík je žiaden kekík, dobre si napísala :)
----: Nie 95% ovocia sa mení na tuk, ale 95% fruktózy, prečo tomu je tak sa opýtaj RNG v jeho téme :)
pockaj moment... s tym ovocim a tukom... celkom tomu nerozumiem.. to akoze 95 % ovocia co zjem sa mi premeni na tuky??? ... tomu velmi neverim, ved ja kazdy den zjem doobedu asi tak 5 jablk ... a dokonca este vecer si obcas nejake dam.. ved to by som uz mala asi sto kg :) ...
No asi na tom fakt niečo bude lebo napr. hroznový cukor sa odporúča bábätkám, ktoré zle prospievajú.
Čítala som tu ešte o DIA cukrovinkách (dobre ich poznám lebo aj starký aj ocino sú diabetici). Píšu, že sú sladené fruktózou (ktorá nepodporuje až toľké vylučovanie inzulínu) a odporúčajú ich aj nediabetikom ako náhradu za sladkosť, keď si chceme udržať líniu. Tak čo je lepšie "fruktózový keksík" alebo "klasika cukrový". Ja viem, že žiadny. Ale keď už príde chuť :-))).
A ešte by som sa spýtala k umelému sladidlu. Na obale je napísané 0 kJ/100g. Nie je to len čistá chémia? Aj sa to volá UMELÉ sladidlo. Neškodí viac ako normálny cukor?
----: Trpezlivosť vraj ruže prináša, ale zatiaľ som žiadnu nedostal, fňuk :(
miminko: To sa nedá jednoznačne povedať, záleží to od metabolizmu a jeho rýchlosti, pohybových aktivít, stravy a iných predpokladov.
tinka228: Tak tak, keď nedáme telu dostatok, začne čerpať zo zásob, inak to nejde.
Ja osobne ovocie večer vôbec neodporúčam, ako som spomínal, fruktíza je tukotvorná a aj RNG napísal, že až 95% fruktózy končí v pečeni, kde sa premení na tuk a ten už vieme kam putuje :)
no a z čoho potom funguje telo? Zo zásob? Veď ani auto nejde keď nemá benzín.
Takže keby som celý deň jedla len zeleninu tak by som teoreticky mala chudnúť. Lenže na mne to nejak nefunguje.
Ďalej som tu našla energetické hodnoty potravín. Prekvapilo ma ovocie. V mojej octovej diéte sa má v jeden večer zjesť celý ananás. Keď tak kukám do tej tabuľky tak ananás patrí medzi ovocie s vyššou kalorickou hodnotou (246/100g). Dokonca aj ten citrón, čo som sa ťa pýtala, má až 235 proti takým jahodám 134, broskyniam 170, malinám 142, slivkám 197. Všetko toto ovocie som ja považovala (asi za to, že je sladké) za najkalorickejšie. Nemilo prekvapená som zase z hrozna 297, grapefruit 209, jablká 217, hrušky 219, nektárinky 238.
No asi som objavila "teplú vodu". No fakt mám úbohé vedomosti, čo sa tohto týka lebo som si to myslela presne naopak ako to je.
Martin... mozem sa ta spytat? ... Kde beries tolku trpezlivost? .. Lebo mna keby sa stale pytali dookola to iste (vid napr. prispevok od miminko, ktora sa pyta na to co si uz x-krat povedal... a navyse je to tri prispevky nizsie zase spomenute... ), tak by ma asi raflo... :) ... ci beries na to nejake ukludnujuce tabletky? :)
martin? kolko kj by som mala denne primut aby som schudla?