ahoj, citam, ze dost vela radis na fore ohladom chudnutia a zdraveho zivotneho stylu. Velmi chcem schudnut, 5 dni sa snazim nejest sladke a ani ve,mi nezdrave jedla, chodim kazdy den na korcule na hodku a plavat na hodku. Ale potreovala by som niekoho, kto by mi poradil, ako sa stravovat, a podobne- mat niekoho "nad sebou", takeho pomocnika. Neujal by si sa ma???
MARTIN_242 kuk sem:-)
martin dik moc nieco tam pohladam...je mi jasne ze to nebude ten pravy trening.noo asi mam silu :)) ale moc svalnata teda niesom nakolko nepridavam nijake suplementy a som vegetarianka(jedine co zo zivocistva jem su jogurty a syry)takze bojujem o kazdy gram bielkoviny..tak len dufam ze ked sa vratim nebudem musiet zacinat s ruzovymi aerobikovymi jednoruckami
l.inda: Ahoj, na tejto stránke sú pekne popísané cviky, z nich mnoho sa dá vykonávať doma:
-odkaz odstránený-
V podstate sú na doma vhodné cviky s vlastnou váhou a ak budeš mať jednoručky, poprípade nastaviteľnú lavičku a fitloptu, máš vyhraté.
Bicepsový zdvih s 8kg jednoručkami? To je na ženu slušné!
kiara88: Ahoj, káva je pri diéte použiteľná, ale nemá takmer žiaden efekt na spaľovanie tuku, v podstate hlavne odvodňuje telo, takže úbytok váhy môže nastať práve úbytkom vody.
Kofeín v nej obsiahnutý síce povzbudzuje, ale telo si na neho veľmi rýchlo zvykne a potom už neúčinkuje tak povzbudzujúco, ako by sme čakali.
ahoj Martin,chcela by som ta poprosit o info,ci je kava vhodna pri diete,tak 2 salky denne s nizkotucnym mliekom,ci to ma vplyv na chudnutie..diky
martin chcela by som ta poprosit o radu.fitness sa viac menej pravidelne venujem skoro rok (cvicim tak 3-5x tyzdenne)ale teraz opat odchadzam pracovat na 4mesiace do zahranicia kde viem ze nebudem mat moznost navstevovat fitness.vedel by si mi poradit nejake domace cviky ktorym by som sa mohla venovat resp.stranku na ktorej su opisane aby som uplne nevysla z formy?(nic som nenasla ani v casopisoch ci na nete teda ak nepocitam rady typu ze bicepsove zdvihy s flasami plnymi vody co je pri tom ze som tento cvik robila s 8kg jednoruckami dost neporovnatelne)dakujem
fatima: B12 nieje veľmi účinný, v podstate len povzbudzuje chuť k jedlu, čo asi Tvoj priateľ nepotrebuje.
U neho by som skúsil to, čo na sebe, tiež som bol extrémne vychudnutý, tak som sa rozhodol, že priberiem a zámerne som začal jesť obrovské množstvá vysokokalorických jedál (pečivo, tuky, sladkosti), hlavná megadávka pred spaním a za dva roky som pribral 20 kg.
Ak by k tomu začal robiť silový tréning, dačo by šlo aj do svalov a na hmotnosti by sa to neskôr ukázalo.
U Teba to bude ťažšie, viem presne, čo myslíš, štíhly pás, úzke ramená, menšie prsia, zato široké boky a silné nohy.
Geneticky Tvoje teolo ukladá tuk hlavne na spodnej časti tela, s čím sa moc spraviť nedá. Ideálne by bolo, ako radím všetkým - prestať jesť mastné a sladkosti, naopak Tebe by sa zišlo jesť aj hydinové chudé mäso a ryby.
Disproporcionálnosť postavy by si mohla zmenšiť takto a pridaním cvičenia na ramená, hruď, ruky a chrbát - teda vrchnú časť.
To by ste mohli chodiť cvičiť spolu s priateľom, čo by určite bolo lepšie pre vás oboch.
dakujem za odpovede, ked ma bude daco zaujimat, napisem:)
Ahooj Martin,obraciam sa aj ja,a to s dvoma diametrickymi pripadmi.Ide o to,že moj priatel je chudy a vaha asi 73kg a to ma aj vyšku.Može jest čo chce...no a teraz pri nom chudni....A ja zasa výška mala ale za to vaha.Napíšem to tak,akoby sa mi telo skladalo z dvoch časti :-))).Hore užšia ako dole teda typ hrušky.On nevie pribrat už roky,bol aj u doktora ktorý to riešil B12..takže o efekte nemože byt reč.Čo odporúčaš u nho,čo sa tyka stravy,doplnkov výživy,čokolvek.A zasa u mna kedže som držala dietu pri ktorej sa mi podarilo dat dole,teraz stagnuje,čo ma nehorázne irituje :-(((.Aký jedalniček,poprípade cvičenie by mi to nakoplo....apropo nejem mäso už rok takže bielkoviny su u mna skromne zastúpene.
Každý z proteínových prípravkov obsahuje i aminokyseliny, zastúpené sú v rôznom množstve podľa druhu a kvality proteínu.
Esenciálne (teda tie, ktoré musíme prijať potravou a nevieme si ich vyrobiť) sú:
arginin, histidin, isoleucin, leucin, lysin, methionin, phenylalanin, taurin, threonin, tryptofan, valin.
Neesenciálne (teda tie, ktoré si dokáže naše telo vyrobiť) sú: alanin, asparagin, cystein, glutamin, glycin, histidin, karnitin, prolin, serin, tyrosin.
Prijímať špeciálne aminokyselinové suplementy sa odporúča až vyzretejším cvičencom, ktorý vedia, čo je kvalitný tréningm strava a odpočinok.
(Weight)Gainer je prevažne sacharidový výrobok obsahujúci menšie množstvo bielkovín, je určený pre ťažko trénujúcich jedincov, alebo pre jedincov, ktorí potrebujú pribrať.
Sú chuťovo dobré, ale podľa mňa predražené, pretože obsahujú hlavne lacnú glukózu a maltodextrín, drahá bielkovinová časť je zastúpená v malom množstve, navyše, gainer treba užívať minimálne 300g denne popri normálnej strave (v troch dávkach po 100g), ak je cieľom zvýšenie hmotnosti.
Kvalitné proteíny delím na "potréningové", teda tie, čo sa užívajú tesne po tréningu, ich vlastnosťou musí byť čo najrýchlejšia vstrebateľnosť - sú to teda proteíny mliečnej srvátky - poznáme 3 hlavné druhy:
- koncentrát (najlacnejší)
- izolát
- hydrolyzát (najdrahší a najúčinnejší)
Potom tu máme takzvané celodenné či nočné proteíny, väčšinou viaczložkové s postupným vstrebávaním až do 7 hodín po užití.
Obsahujú hlavne kazeinát vápenatý, sójový izolát, hydrolyzát kolagénu, pšeničný proteín, vaječný bielok, ryžový proteín atď. Kvalitného srvátkového proteínu v nich nájdeme málo.
Majú rôznu biologickú hodnotu a stráviteľnosť a väčšinou sú predražené, pretože väčšina obsiahnutých bielkovín je lacná.
Martin, ake su kvalitne proteiny a aminokyseliny? A co hovoris na Gainer?