Mám 21 rokov, a už dlho rozmýšlam nad laserovou operaciou očí. Nechcem do toho skočit naslepo, rád by som počul vaše názory, dobré prípadne zlé skúsenosti. Otec ma odhovára a očný lekár povedal že by som mal radšej počkat kým doštudujem. Ale to môžu byť daľšie 3 roky... btw mam cca 3,5 Dioptrie na oboch očiach
Laserova operácia očí
Ako ste sa citili po operacii? kedy bolo uz vsetko ok, ze ste normalne bez problemov ostro videli? :)
tak v tej cene som mala vsetky kontroly na totalku. A potom plus liekove balicky - jeden bol na sprijemnenie prvych 48 hodin a druhy bol na prve tri mesiace :-)
modroocka333
vsetko potrebne co je treba urobit aj pred aj po zakroku? co to konkretne je? :)
stevo00 pytal si sa ci nemusis podstupit nejake vysetrenia ci mozes vobec na operaciu ist. Vysetrenia zrejme nie ale su tam nejake poziadavky kedy clovek na takuto operaciu nemoze ist :)
nikiki2511 , ja som 9-ty den po operaciii ( myopia cca 5 dpi obe oci) a nevidim na PC ani prd. Teraz som si dal na oci +1,5 dpi okuliare, aby som aspon nieco videl. Do dialky je to lepsie, ale neviem vobec citat, nieto este PC. Vobec som netusil, ze nic neuvidim, neviem ako budem pracovat, mal som doteraz volno, ale asi budem musiet ist na PN...
Ahojte,
zajtra budem mať dva týždne po operácíí očí metódou LASEK. Pred operáciou som nevidela do ďiaľky, teraz vidím neostro a mierne rozmazane takmer rovnako do blízka aj do diaľky. Za posledné dva týždne som však zbadala len minimálne zlepšenie videnia. Najviac ma hnevá,že čo sa týka čítania z počítača je to úplna katastrofa. Som lekárka a nemôžem sa vrátiť do práce. Bolo mi povedané, že epitel je síce zahojený ale ešte nerovný. Všetkému rozumiem ale neviem koľko mám očakávať fázu vyhladzovania epitelu a nepoznám nikoho s takýmto pooperačným priebehom. Chcela som sa preto spýtať či z Vás niekto mal obdobné problémy, respektíve rovno aj diagnostikovanú epitelopatiu po zákroku. ďakujem a ospravedľňujem sa za preklepy :)
Ahojte,
zajtra budem mať dva týždne po operácíí očí metódou LASEK. Pred operáciou som nevidela do blízka, teraz vidím neostro a mierne rozmazane takmer rovnako do blízka aj do diaľky. Za posledné dva týždne som však zbadala len minimálne zlepšenie videnia. Najviac ma hnevá,že čo sa týka čítania z počítača je to úplna katastrofa. Som lekárka a nemôžem sa vrátiť do práce. Bolo mi povedané, že epitel je síce zahojený ale ešte nerovný. Všetkému rozumiem ale neviem koľko mám očakávať fázu vyhladzovania epitelu a nepoznám nikoho s takýmto pooperačným priebehom. Chcela som sa preto spýtať či z Vás niekto mal obdobné problémy, respektíve rovno aj diagnostikovanú epitelopatiu po zákroku. ďakujem a ospravedľňujem sa za preklepy :)
prečo myslíš, že je lepšie ich robiť po rokoch? v prvom rade podľa mňa je podstatné ich urobiť po zákroku aby videli, či naozaj sa zákrok podaril a či je všetko ok. Potom po rokoch ty už vieš si sledovať či vidíš stále dobre alebo či sa to zhoršilo a poprípade potom tam ísť :)
stevo zalezi to od kliniky :) myslim ze kazda to ma inak. Ako asi uznaju za vhodne alebo neviem. Ja ked som bola na zakroku tak ja som si zaplatila jednu sumu a bolo v tom ale ze uplne vsetko, co bolo potrebne urobit aj pred zakrokom aj po..