Mám 21 rokov, a už dlho rozmýšlam nad laserovou operaciou očí. Nechcem do toho skočit naslepo, rád by som počul vaše názory, dobré prípadne zlé skúsenosti. Otec ma odhovára a očný lekár povedal že by som mal radšej počkat kým doštudujem. Ale to môžu byť daľšie 3 roky... btw mam cca 3,5 Dioptrie na oboch očiach
Laserova operácia očí
Prave som do 48 hodin po zakroku Z - Lasik pred L -4 , P -3,25. vidim na prave nie uplne jasno a presne a na lave oko uplne zle - poskriabana rohovka,rozmazane videnie ( ja nasilne oko neskriabal,nechty ostrihane a udajne som si to zavinil sam,zial ja amater,ano krcovo som zazmuril obcas a mierne suchol po viecku pastou kvoli rezaniu ma doma, po zakroku,do akej mieri to mohla ovplyvnit na den dana sosovka neviem)priznam sa ja to uz pri prvej skusenosti s sosovkami znasal zle a vobec osadenie bolo narocne a po prvych zadarmo som to vysadil vzhladom k osadzovaniu a stale zatvaraniu oka pri com kolvek co sa k nemu priblizilo a ak som aj dal jednu tak s druhou problem....takze aj operacia neprebiehala uplne hladko a v ramci casu bezneho pri tomto type.Momentalne lave krvave (kvapky gel aplikujem v urcitych intervaloch)...nemam problem vyjadrit sa k aktualnemu stavu aky mam
Tomino874, vdaka za odpoved. Myslela som to tak, ze nie je to cisto ocna klinika, co sa na to specializuje, ale zdravotnicke centrum s kadecim, aspon to som teda nasla na internete. Vdaka za povzbudenie :)
prach bolesti je u kazdeho cloveka iny. To co jeho boli teba nemusi a zase opacne. Ale od kliniky by si mala dostat nejake lieky, ktore ti pomozu prekonat bolesti a neprijemny pocit palenia po zakroku :)
karci aj si si daval po zakroku nejake tabletky proti bolesti alebo sa to dalo zvladnut bez nich?
Ahoj simona, áno mám. Bol som u nich na zákroku. Ako to myslíš, či to nie je samostatná očná klinika? Oni sú v podstate klinika s viacerými ambulanciami, ale ja mám u nich skúsenosti len s laserovým centrom. Nepripadaj si hlúpo. Aj ja som pozeral, zvažoval, porovnávať a teraz viem, že to stálo za to. Ten čas čo som do výberu investoval.
Tomino874 Ahoj, takze ty mas skusenosti so SpinnoM? Tych sa priznam, ze som ani nepoznala. To ale nie je samostatna ocna klinika, ci? Ja zvazujem zatial ist do www.veni-vidi.sk a este mi napadlo, ci neist do viacerych klinik, ze aky z toho budem mat pocit. Uz si pripadam hlupo, ze to tolko riesim...
Ono je to rôzne. Každý máme iný prach bolesti. A u každého je to iné. Po operácii asi po dvoch hodinách ma začalo oko bolieť a slzilo, ale tabletka pomohla takže sa to dalo zvládnuť v pohode. Myslel som, že hneď po zákroku budem môcť ísť hneď do práce, ale v Spinne mi lekári odporúčali, že by bolo vhodnejšie keby tie prvé dni som bol doma. Tak som si vzal na štyri dni voľno a potom som išiel na kontrolu. Potom to už bolo každým dňom lepšie a lepšie :)
nikiki2511 Ahoj, na ktorej klinike si si to dala robit, a bola si s nou okrem pooperacnych komplikacii spokojna?? Kamoska si davala robit a ona mala dlho problem s neostrym videnim, ale stale to bolo vramci toho, co jej povedali, ze sa jej to upravi asi do 6 mesiacov, co sa nakoniec aj stalo, ale bolo to pomerne dlho neisteho cakania. Tiez sa chystám na operaciu a kazda negativna skusenost ma desi, mam z operacie velky strach :-/
takze aj tie lieky aj vsetko je uz v cene. Tak to je super, ked to clovek ma takto pokope a nemusi trpnut kolko ho to cele v konecnom vysledku bude stat :)
hedviga1884, po operacii bolesti asi 3 dni, teraz je to 20ty den po operacii, do dialky je to v pohode, i ked nie 100% (cca 0,5 dpi), nablizko je problem... VRAJ sa to casom upravi...:-(