Mám 21 rokov, a už dlho rozmýšlam nad laserovou operaciou očí. Nechcem do toho skočit naslepo, rád by som počul vaše názory, dobré prípadne zlé skúsenosti. Otec ma odhovára a očný lekár povedal že by som mal radšej počkat kým doštudujem. Ale to môžu byť daľšie 3 roky... btw mam cca 3,5 Dioptrie na oboch očiach
Laserova operácia očí
Majusa uz drzim palce ja to mam za sebou aj ochrannu dobu (vyhnutie sa saune,plavaniu,fitness-sposobuje namahu-tlak v ociach) je to super pocit po x rokoch vidiet len tak vsetko bez pomocok:)
tobo ano spinn ruzomberok. Mne oni prisli najvyhodnejsi aj co sa tyka ceny, ale prijemne ma prekvapil aj pristup ked som tam prisla a povedala aky mam problem a co od zakroku cakam. Pre mna je aj ten pristup velmi dolezity..
Naty tie prvé dni po zákroku je určite dobré ak človek zostane doma oddychovať. Predsa len to nebol malý zásah do oka a oko sa s tým musí vyrovnať :-)
Jaj a ja zabudol aby som sa vyhol PN v pripade nutnosti naplanoval som si to cez 3tyzdnovu celozavodnu dovolenku cize som doma a na operaciu v BB,zial v spanku som si to musel doma oskret-poskriabana rohovka na lavom,prvy den ochranne sosovky,na druhy pri naplanovanej kontrole poopetacnej mi ich doktorka vytiahla,po operacii ma to este rezalo v ambulancii a ja sa uskrnul a "krcovo" zmuril lave oko,do akej mieri to mohlo poskriabat netusim,dokotrka ma.hned upozornila nech to nerobim a lave bolo pri kontrole krvave a rohovka poskriabana,preto tie kontroly kym to nebolo ok a do oci snad 4 druhy kvapiek a gel ,uprimne tyzden kym ti bolo relativne na 85-90% ( 1300e) ma to stalo
To normálne sa chodí takto často na kontroly? či to len ty si chodil, lebo to po zákroku u teba neprebiehalo ideálne?
Tak ano kvoli zakroku jednodnovemu ano ale ja bol v stredu operovany,neslo ideal (psychiku neovplyvnim,vzhladom na to reakcie tela- stuhnutost,napnute lyca,cervenanie sa a krvave zilky v ociach) poskriabana rohovka,zistena,pri pooperacnej kontrole takze dalsia kontrola piatok,pondelok a opat piatok. A stravit kvoli tomu 7 hodin cestovania ohladom jednej navstevy...
tobo u mna napriklad naopak trvaly pobyt nejako nezavazil. Ja som pri lekaroch nazoru, ze za dobrym lekarom a zakrokom sa oplati cestovat ;-)
Spin - ruzomberok? Ja sa informoval a radil pred operaciou a najidealnejsi mi prisiel excimer - BA a iclinic, potom som pocuval aj o mudr. Veselom a Izakovi a niekolko pripadov z ruzomberka som zavhytil ano je to nestandartne lacne (za cenu bolesti aj niekolkodnovej) zo skusenosti ludi mi vraviacich ,ja uz po zakroku a mne zavazila dostupnost mi k trvalemu pobytu ci zakrok a aj kontroly po a predoperacne hradene poistovnou
ahojte tak predsa len som sa na to dala. Caka ma laserova operacia v Spinne. Chcem sa podakovat za tip na kliniku. Dlho som sa rozhodovala, casto sme sa s drahym kvoli tomu aj hadali, ze ved ked to velmi chcem preco do toho nejdem. A nastastie tymto obdobim nase hadky tohto typu skoncia :-) uz sa neviem dockat ked budem po.. drzte palce :-)
simona64 tak očné laserové centrum sa špecializuje len na tieto zákroky. Ja keď som tam išiel vôbec som neriešil či pod Spinn spadajú aj iné ambulancie alebo ako to všetko je. :-) Nemáš za čo, musíme si pomáhať a povzbudzovať sa. Viem aké to je náročné sa odhodlať