Mám 21 rokov, a už dlho rozmýšlam nad laserovou operaciou očí. Nechcem do toho skočit naslepo, rád by som počul vaše názory, dobré prípadne zlé skúsenosti. Otec ma odhovára a očný lekár povedal že by som mal radšej počkat kým doštudujem. Ale to môžu byť daľšie 3 roky... btw mam cca 3,5 Dioptrie na oboch očiach
Laserova operácia očí
Už akú dlhú dobu si po operácii? Ani časom nebadáš na sebe nejaké problémy, že by sa už zhoršoval zrak opäť alebo niečo také?
@naty_gresova vsetko zalezi od tvojho tela, oka ako sa bude zotavovat, ci nenastanu komplikacie, dopredu sa taketo veci malokedy daju odhadnut. Mne robili tuto operaciu v Spinne a nemal som problem, za par tyzdnov som bol tak fit ze som pomaly ani nevedel, ze som nejaku operaciu podstupil...
A potom o týždeň už budem môcť normálne fungovať, vidieť, šoférovať a tak? či ešte aj potom si ešte budem nejako zle vidieť?
Naty_gresova na kontrolu po zákroku sa chodí väčšinou na štvrtý deň od operácie. Takže tie dni medzi tým je určite dobré oddychovať, byť v kľude a ešte tie oči príliš nenamáhať.
tak to nie je sranda, ked sa ti podarilo takto poskriabat. A potom je uz uplne v pohode aj plavat pod vodou a tak? nemoze to nejako podrazdit oko?
tobo to sa ti prosím ťa ako podarilo poškriabať sa??? :-O
tie prvé dni matka? koľko dní to máš na mysli?
tobo tak pri takychto problemoch tomu rozumiem. U mna to nastastie sa obislo bez komplikacii a operacia dopadla nad ocakavania, ale je mi jasne ze nie vzdy u kazdeho to dopadne tak dobre ako u mna. Kazdy organizmus, oci su ine.. inak reaguju na taketo veci
Mne este prez zakrokom doktorka vravela pri konzultacii -10 dni nie (predpokladam pri ideal stave po operacii)V kazdom pripade oka sa minimalme do 24 hodin ani nechytaj ;) ja si poskriabal rohovku a ani neviem ako (muselo pocas spanku a z principu som nahradil slnecne plaveckymi na poobednajsi spanok,po odporucani doktorky vyhnut sa poskriabaniu spat v slnecnych) ale tiez nie dobre -oko musi dychat.
tobo ako dlho trva ta ochranna doba? dakujem ti za drzanie palcov :) budem to potrebovat. Potrebujem podporu aby strach zo mna opadol.
naty_gresova ak nie sú žiadne komplikácie, tak po laserovej operácii človeka čakajú štyri kontroly. Ale z toho je jedna hneď tesne po zákroku.