Laserova operácia očí

Príspevok v téme: Laserova operácia očí
matelko

Mám 21 rokov, a už dlho rozmýšlam nad laserovou operaciou očí. Nechcem do toho skočit naslepo, rád by som počul vaše názory, dobré prípadne zlé skúsenosti. Otec ma odhovára a očný lekár povedal že by som mal radšej počkat kým doštudujem. Ale to môžu byť daľšie 3 roky... btw mam cca 3,5 Dioptrie na oboch očiach

naty_gresova

Už akú dlhú dobu si po operácii? Ani časom nebadáš na sebe nejaké problémy, že by sa už zhoršoval zrak opäť alebo niečo také?

drozdiak_0

@naty_gresova vsetko zalezi od tvojho tela, oka ako sa bude zotavovat, ci nenastanu komplikacie, dopredu sa taketo veci malokedy daju odhadnut. Mne robili tuto operaciu v Spinne a nemal som problem, za par tyzdnov som bol tak fit ze som pomaly ani nevedel, ze som nejaku operaciu podstupil...

naty_gresova

A potom o týždeň už budem môcť normálne fungovať, vidieť, šoférovať a tak? či ešte aj potom si ešte budem nejako zle vidieť?

matka010

Naty_gresova na kontrolu po zákroku sa chodí väčšinou na štvrtý deň od operácie. Takže tie dni medzi tým je určite dobré oddychovať, byť v kľude a ešte tie oči príliš nenamáhať.

majusaa

tak to nie je sranda, ked sa ti podarilo takto poskriabat. A potom je uz uplne v pohode aj plavat pod vodou a tak? nemoze to nejako podrazdit oko?

naty_gresova

tobo to sa ti prosím ťa ako podarilo poškriabať sa??? :-O
tie prvé dni matka? koľko dní to máš na mysli?

igork

tobo tak pri takychto problemoch tomu rozumiem. U mna to nastastie sa obislo bez komplikacii a operacia dopadla nad ocakavania, ale je mi jasne ze nie vzdy u kazdeho to dopadne tak dobre ako u mna. Kazdy organizmus, oci su ine.. inak reaguju na taketo veci

tobo

Mne este prez zakrokom doktorka vravela pri konzultacii -10 dni nie (predpokladam pri ideal stave po operacii)V kazdom pripade oka sa minimalme do 24 hodin ani nechytaj ;) ja si poskriabal rohovku a ani neviem ako (muselo pocas spanku a z principu som nahradil slnecne plaveckymi na poobednajsi spanok,po odporucani doktorky vyhnut sa poskriabaniu spat v slnecnych) ale tiez nie dobre -oko musi dychat.

majusaa

tobo ako dlho trva ta ochranna doba? dakujem ti za drzanie palcov :) budem to potrebovat. Potrebujem podporu aby strach zo mna opadol.

tomino874

naty_gresova ak nie sú žiadne komplikácie, tak po laserovej operácii človeka čakajú štyri kontroly. Ale z toho je jedna hneď tesne po zákroku.