Mám 21 rokov, a už dlho rozmýšlam nad laserovou operaciou očí. Nechcem do toho skočit naslepo, rád by som počul vaše názory, dobré prípadne zlé skúsenosti. Otec ma odhovára a očný lekár povedal že by som mal radšej počkat kým doštudujem. Ale to môžu byť daľšie 3 roky... btw mam cca 3,5 Dioptrie na oboch očiach
Laserova operácia očí
majusaa prepáč neuvedomila som si to nejako, že som nenapísala kliniku. Spinn sa volá tá klinika na ktorej bol môj drahý. Skús nájsť ich stránku tam sa mi zdá, že sa dozvedel o tejto operácii a celkovo o obmedzeniach a takýchto veciach najviac. On tiež dlho váhal a odhodlal sa až keď už mal akotaké znalosti o tom, čo ho čaká a podobne :)
Myslím, že viac by si pomohla, keď by si dala aj názov kliniky aby sa stránka lepšie hľadala :-) ;-) ja už roky naberám odvahu na tento zákrok, ale tento rok už konečne by som ho chcela podstúpiť, pretože šošovky idú dosť aj do peňazí :/
betuskamuska, nedávno bol aj môj chlap na tejto operácii na klinike v Ružomberku a viem, že keď hľadal info, či vôbec môže tento zákrok podstúpiť, tak všetky podmienky, kto môže a kto nie mali napísané na stránke. Tak skús tak popozerať :)
tak mňa sa našťastie vekové obmedzenie netýka, kde sú tie časy, keď som mala 18 :-):-):-) ekzém tiež nemám, čiže s týmto by u mňa nemal byť problém. Musím si ísť niekde pohľadať aké iné obmedzenia tam ešte sú. Veď kvôli tomu "komfortu" to chcem :)
obmedzeni je tam ovela viac a su najma veci ktore treba dodrziavat uz niekolko tyzdnov pred operaciou. Je toho dost, co by si mala vediet pred tym ako tuto operaciu podstupis, ale mozem ti povedat, ze si myslim ze urcite to stoji za to do toho ist. Ani okuliare ani sosovky ti nezabezpecia taky komfort aky budes mat po operacii ;) myslim co sa zraku tyka.
samozrejme, ze su tam nejake obmedzenia a to hlavne vekove, cize operaciu by nemali podstupovat ludia pod 18 rokov a potom viem, ze znama chcela ist na takuto operaciu len jej to neumoznili z dovodu ze trpi atopickym ekzemom a myslim, ze tam bude este viac nejakych obmedzeni, ale to sa musis opytat lekarov alebo si to niekde nastudovat :)
ono sú pri tejto operácii aj nejaké obmedzenia? myslím, že či ju môže podstúpiť ktokoľvek kto má problémy so zrakom.
Áno, musíš si to zaplatiť sama, keď to chceš podstúpiť. Poisťovne takéto zákroky nepreplácajú :) tiež ma to trošku mrzelo, že si to budem musieť zacvakať sama, ale dnes čo je to už nejakú dobu, čo som po zákroku, tak musím povedať, že tie peniaze čo som do neho dala neľutujem. Pretože konečne nemusím riešiť starosti s okuliarmi a čočkami.
pri tejto laserovej operacii oci je to tak, ze zakrok si musi pacient cely hradit sam? ci tam je nejaka cast co preplaca poistovna? Tiez rozmyslam uz dlhsie ci tento zakrok nepodstupim, len mam obavy aby moj zrak na tom nebol potom este horsie.