Laserova operácia očí

Príspevok v téme: Laserova operácia očí
matelko

Mám 21 rokov, a už dlho rozmýšlam nad laserovou operaciou očí. Nechcem do toho skočit naslepo, rád by som počul vaše názory, dobré prípadne zlé skúsenosti. Otec ma odhovára a očný lekár povedal že by som mal radšej počkat kým doštudujem. Ale to môžu byť daľšie 3 roky... btw mam cca 3,5 Dioptrie na oboch očiach

stanka292

tam je nejaka moznost ze by sa cloveku po operacii nejako zrak nezlepsil? ze by bol na tom rovnako ako pred zakrokom? alebo nedajboze este horsie? neviem si to predstavit ci su tam nejake velke rizika :)

Raddii

ahojky tomino pokročili sme. Pozerali sme už niektoré kliniky po celom slovensku a zúžili sme si výber aj podľa cien ale aj podľa stránok, pretože keď chce človek na takýto zákrok ísť tak by sa rád o ňom niečo aj dozvedel a keď nejaká klinika má úplne strohú web stránku tak o čom to je. Hm...

tomino874

Raddii aj ste nejako už pokročili s výberom kliniky, či ešte nie? ja mu rozumiem je dôležité veriť lekárovi, keď človek ide na takýto zákrok. Pre mňa bolo tiež dôležité aby som lekárovi veril, aby som nemal strach. Keď som tam išiel prvýkrát pred zákrokom tak mi nebolo všetko jedno, ale teraz už viem že ten strach čo som mal bol zbytočný

Raddii

ahojky naty ty si sa na túto operáciu už dala alebo v akom štádiu si? už pol roka asi je to čo sa snažím na ňu nahovoriť môjho chlapa a vyzerá to tak že do toho pôjde len ešte musíme vybrať kliniku na ktorej sa bude cítiť bezpečne a lekára ktorému bude dôverovať, pretože to je pre neho veľmi dôležité :)

drozdiak_0

naty myslim ze to najlepsi napad, oddychnut si po zakroku. Len si vyber dobre kliniku pretoze to je alfou a omegou toho celeho. Na zaciatku som aj ja pozeral viacero klinik ale bol som rad ze som isiel do spinnu, ide o to aby lekar mal skusenosti a prax aby vedel co robi. Ale taktiez ti o klinike vela napovie aj pristup lekarov ;)

tomino874

Tak je dobré ak si vezmeš dovolenku po zákroku aby si si aj ty ale hlavne oči oddýchli. Aby zbytočne sa hneď nenamáhali, lebo oni tiež sa potrebujú zotaviť, predsalen je to zásah do nich. Je lepšie rátať s tým, že zostaneš nejaký čas doma akoby si rátala s tým že hneď na druhý deň pôjdeš do práce, pretože nevieš ako to oko na tom bude, ako sa budeš cítiť

naty_gresova

Tak to ste ma svojimi komentármi príjemne prekvapili. Možno by som to riešila tak, že by som si po zákroku vzala niekoľko týždňov voľno aby som mohla sa bez problémov zotaviť a aby som sa nemusela nejako namáhať :) idem si pozrieť tú kliniku :)

tomino874

naty pokiaľ je operácia dobre prevedená a oko sa bez problémov zahojí tak nie je dôvod aby človek aj časom nejako horšie videl. :-)

drozdiak_0

@naty_gresova je to asi dva roky co som po alebo to uz bolo nepamatam si presne ale viem ze som bol niekedy august september - taketo veci si moc v hlave nedrzim :) ale za ten cas sa nic nezmenilo zrak mam presne taky aky som mal aj par dni po operacii vobec nemam pocit ze by som sa musel k okuliarom vratit

igork

naty ono sa to nezda ale poskriabat sa da uplne jednoducho a nemusis si to ani uvedomit.. ja som si daval po zakroku dost velky pozor na vsetko aby sa mi oci v kludne mohli hojit. Nenamahal som ich :)