Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Rodičia a anorexia, bulimia

Príspevok v téme: Rodičia a anorexia, bulimia
Alternativa

Ak mate podozrenie, ze Vase dieta trpi poruchou prijimania stravy /PPP/, nestracajte hlavu. Prave teraz Vas bude Vase najdrahsie stvorenie velmi potrebovat.
Zakladne zasady:
1. Zachovajte pokoj a pripravte sa na narocny boj hlavne psychicky. PPP je choroba ako kazda ina a treba ju liecit. Liecba je dlhodoba ale uspesna
2. Kupte si knihu, kde budu vysvetlene priciny spustania PPP, co s tym, hladajte odborne informacie, prip. Vy sami navstivte psychologa
3. Kedze spustacom tejto diagnozy v pubertalnom obdobi su najcastejsie pomery v rodine, prehodnotte vztahy v rodine a pracujte na ich pozitivnej zmene. Treba si uvedomit, ze nedostatok lasky a pozornosti rovnako ako nadbytok "opicej" lasky spusta problem
4. Prehodnotte doma stravovacie navyky. Naplnte kuchynu rozumnym mnozstvom cerstvej zeleniny, ovocia. Pri bulimii majte v chladnicke len mnozstvo stravy urcene na jeden den, takmer ziadne sladosti
5. Dajte dietatu pokojne, bez navalov zurivosti na javo, ze o jeho probleme viete. A tiez, ze vyzdravenie je vylucne v jeho rukach, pricom s Vasou maximalnou pomocou moze pocitat.
6. PPP nesmie byt jedinou temou rozhovorov v rodine
Verim, ze aj vo Vasej rodine tuto chorobu zvladnete.

janka471

Milá Alti...veľmi pekne ti ďakujem...určite urobím všetko čo budem môcť,veď mi na Miške veľmi záleží...je to také moje slniečko..Ešte raz ďakujem a prajem ti v živote len všetko najlepšie.

misha

Ajoj, Alti. Prepáč, že som nepísala, ale stratil sa mi Tvoj mail, musela som si zväčšiť mail. schránku a všetky maily mi to vymazalo:-(

alti

Jani,
velmi dobre Ti rozumiem a chapem aj Mishku. Tiez poznam vyborny kontakt, poslem Ti ho mailom, ale asi az v pondelok. Inak klikni si zdrav. poistovnu, kde je Mishka poistena. Maju na weboch registrovanych odbornikov, aj psychologov. A telefonuj k nim, pytaj sa, hladaj odbornu pomoc. Mam info, ze aspon nejake sedenia u psychologov hradia aj poistovne.
Dievcata, Mishka s maminou,
ste tandem, ktory to dokaze, urcite. Sadnite si spolu, vykricte si to, co sa Vam navzajom jednej na druhej nepaci, poplacte si, postiskajte sa, dajte si pusu mozno slanu od slz. Len nezabuchnite tie dvere, ktore Vas spajaju, ani jedna.
Mishka, preco sa neozyvas? Pa

thesiamee

a co ked moja mama trpi anorexiou???? ja som sa dostala z bulimie a snazim sa zachranit teraz moju mamu a vobec sa mi nedari....

janka471

Niekedy si myslím,že pre Mišku nič neznamenám,že boj,ktorý sa pokúša bojovať chce vybojovať sama..Neviem,či sem mám ešte chodiť a písať tu ako ma tá jej PPP trápi a podobne,keď jej je to asi jedno..Môžem sa snažiť,ale i tak to nikam nepovedie,keď ona to so mnou nechce riešiť.Snažím sa s ňou byť doma čo najviacej-dávať na ňu svojím spôsobom pozor,ale chce to vlastne ona SAMA?

janka471

Milá Gabika,myslím,že každej matke záleží na zdraví svojich detí,na tom aby boli šťastné a snažili sa prekonať i to zlé čo ich v živote postretlo.I ja si myslím,že Miška je super dievča a viem,že sa snaží s touto chorobou bojovať,i keď zo začiatku to tak nebolo...Všetko chce svoj čas.Ďakuejm za Tvoje milé slová.Iste i Miške sa raz podarí to,čo sa podarilo tebe,že raz "BUDE ZA VODOU".A práve vtedy sa ja stanem tým najštastnejším človekom na svete a Miška bude zasa tá usmievavá slečna plná optimizmu ako bývala predtým než ochorela.Prajem Ti veľa šťastia a úspechov v daľšom živote.

gabina

janka471
mozno budu vediet dievcata poradit z vlastnej skusenosti...
ja poznam doktorku janu Vranovu a Zlatku Bartikovu zo Spirare, t.c.
903/286 898 - treba si zavolat a objednat sa...
je to sukromne centrum, takze treba ratat s fnanc. uhradou za sedenia ale je to na dohode, ako casto...
Potom sa tomu venuju lekari:
Psychiatricka klinika FN, Mickiewiczova 13, Bratislava, oddelenie specializovane na PPP: 02/57290360
a mozno aj:
Pezinok:
Pinelova nemocnica Pezinok, Psychosomatická klinika: 033/6482180

mozno niekto prida dalsie kontakty...drzte sa aj s Mishkou :-)

janka471

Ahojte..vedel by mi niekto poradiť nejakého výborného psychológa,ktorý sa zaoberá PPP.....najlepšie v Bratislave,alebo v Trnave....Ďakujem