Ak mate podozrenie, ze Vase dieta trpi poruchou prijimania stravy /PPP/, nestracajte hlavu. Prave teraz Vas bude Vase najdrahsie stvorenie velmi potrebovat.
Zakladne zasady:
1. Zachovajte pokoj a pripravte sa na narocny boj hlavne psychicky. PPP je choroba ako kazda ina a treba ju liecit. Liecba je dlhodoba ale uspesna
2. Kupte si knihu, kde budu vysvetlene priciny spustania PPP, co s tym, hladajte odborne informacie, prip. Vy sami navstivte psychologa
3. Kedze spustacom tejto diagnozy v pubertalnom obdobi su najcastejsie pomery v rodine, prehodnotte vztahy v rodine a pracujte na ich pozitivnej zmene. Treba si uvedomit, ze nedostatok lasky a pozornosti rovnako ako nadbytok "opicej" lasky spusta problem
4. Prehodnotte doma stravovacie navyky. Naplnte kuchynu rozumnym mnozstvom cerstvej zeleniny, ovocia. Pri bulimii majte v chladnicke len mnozstvo stravy urcene na jeden den, takmer ziadne sladosti
5. Dajte dietatu pokojne, bez navalov zurivosti na javo, ze o jeho probleme viete. A tiez, ze vyzdravenie je vylucne v jeho rukach, pricom s Vasou maximalnou pomocou moze pocitat.
6. PPP nesmie byt jedinou temou rozhovorov v rodine
Verim, ze aj vo Vasej rodine tuto chorobu zvladnete.
Rodičia a anorexia, bulimia
kvetka, tiež ma to veľmi hnevá, keď mi niekto povie, že som schudla, hoci to nie je pravda, a hoci som pribrala!
igriska, no, porobila som si skúšky, tak mi tak odlahlo, už nemám také zlé myšlienky, ale to jedlo sa nejako zasa zhoršuje:-( Ale ďakujem..A ty ako? A ja sa na mamu nehnevám...
igriska,ved to je ten problem,ze chcu len to,aby sme pribrali,a to nie je len o chudnuti...to,ze mi vsetci hovorili,ze som chuda,alebo ze mam pribrat,mi este viac pohorsilo,lebo som mala pocit,ze ich zaujima len moj vyzor,ale nie pocity...
dievcata, skuste sa pochopit aj vase mami , ze sa o vas boja, preto za kazdu cenu chcu aby ste pribrali, aj ked asi vzdy nevyberu ten najvhodnejsi sposob, nehnevajte sa na nich... :)
mishka dufam ze sa ti dari lepsie :)
a potom len just naschval nejem
no misha som rada ze mas podobny nazor.no a alternativa vies co ma najviac hneva?ze moja mama aj ked priberiem sa mi snazi a presviedca ma ze som este vraj schuudla.no to ma uplne najviac hneva.ved aka som nervozna ked priberam a este takto mam klame len aby som jedla
Na zaciatku PPP je spravidla NEISTOTA a PRILISNA TUZBA po DOKONALOSTI.
Rodicia sa musia zamysliet, aky podiel na tychto "spustacoch" maju. Nikdy nie je neskoro postoje menit : povedat dietatu, ze ho milujeme, hoci z matiky ma 3, je treba vidiet aj vlastne dieta ako cloveka so svojimi bolackami. Ze sa s nim radi porozpravame o jeho problemoch - hoci nam sa zdaju mozno smiesne. Ale pre dieta smiesne nie su, su primerane jeho veku.
kvetka, to hovorím aj ja...Keby si to moja matka prečítala...
super,kiez by si to moja matka precitala:-)