Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II

Príspevok v téme: Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II
pišta

Milé (mladé) dámy, možno sem-tam páni :)
Pokiaľ sa vám priplietla do života anorexia alebo bulímia a chcete sa z nej dostať, môže vám pomôcť aj táto stránka.
Podnet k založeniu tejto témy dala Alternatíva, Igris, Z-uzka a ďalší...
V žiadnom prípade táto téma nenahrádza lekársku starostlivosť!!!
Akékoľvek pochybnosti konzultujte s vašim ošetrujúcim lekárom!!!
Píšte, pýtajte sa, na druhej strane, kto má skúsenosti názor, ako na to, NECH NAPÍŠE PRÍSPEVOK.
Podržme túto tému Qveci. Ak sú iné otázky, ako strava, píšte do tém, uvedených nižšie
.
Zdravie a radosť na tejto planéte je pre všetkých - AJ PRE VÁS.
Ale bez vašej aktívnej pomoci to zdravie sa vám bude vyhýbať.
Takže, aby sa vaše zdravie na vás takto usmievalo, : )))))))),
ZABOJUJTE !!!,
Súvisiace témy:
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk

pišta

Z-uzka, instantné polievky sú kompromisom, ale nie často.
V sobotu, keď budeš mať čas, priprav si sama, napr. fazuľovú. V téme Recepty zo zeleninky...nájdeš recept. Alebo hrachovú. Okrem pocitu,. Že je to z vlastnými rukami „dorobenô“, majú také polievky vyššiu výživnú hodnotu.
Všeobecne polievky jesť ako desiatové. Dostatočne husté alebo sýte. Inak kus komplikujú trávenie.
Ale ak ste na ne naučené aj s druhým chodom a cítite sa po takom jedle ok, tak ok. Nateraz to môžete nechať tak (hovoríme o kamarátkach s B-A).

Alternativa

Na uzivanie tychto pripravkov netreba odporucanie lekara. To odporucanie zrejme davaju lekari vo Francuzsku pre riesenie mnohych zdravotnych problemov.

Alternativa

Aneta41,
ide zrejme o riasu spirulina. Cez vyhladavac napr. www.google.sk si klikni spirulina a najdes informacie. Fakt je, ze v sucasnosti je velmi vyzdvihovana a popularna tzv. zelena vyziva. Chlorofyl, ktory obsahuje, je naozaj hotovy dar a nielen to. Info na webe. Osobne po nastudovani zlozenia, posobenia a kvality od jednotlivych vyrobcov uzivam chlorellu pyrenoidosu, sladkovodnu riasu v kombinacii s mladym, zelenym jacmenom od konkretneho vyrobcu. Info tiez najdes na webe. Naozaj odporucam.

aneta41

Hovorite o vselijakych zdravych jedlach a pripravkoch...Poznate niekto SPIRULIN? Citala som, ze vo Francuzsku ho ludia uzivaju na odporucanie lekarov. Tu ked som sa v lekarni pytala, nevedeli co chcem.

anonym_9281

Prosím o radu. Ako si pohovoriť s dcérou, ktorá viditeľne má anorexiu, nechce na túto tému hovoriť, ísť k lekárom. Jej argumenty sú, že ona vie ako sa má stravovať. Je iba zeleninu a ovocie. Rodina je už bezmocná. Prosím pomôže mie niekto na začiatok stačí rada, ako sa rozprávať na túto tému s dcérou? Ďakujem.

Z-uzka

No a dnes mám zo seba aj úprimnú radosť :)
Totiž včera večer otec opäť doniesol tie úžasné mäkkučké, chrumkavé, celozrnné tekvicové žemle, najprv som váhala či dať, alebo nedať, bolo to velké pokušenie, no vedela som, že ak si ju večer dám, pocit viny ma určite zasiahne..
Nejak som zvládla odolať a zbaštila som ju aj s maslom dnes na raňajky :))
A k obedu som si prichystala tú kvasnicovú Bio polievku a moc moc som mala chuť na čokoládu, tak som si po polievke dopriala malú čokoládku Toblerone, asi 35 g.. Mmm, tí Švajčiari fakt vedia ako má správna čokoláda chutiť :))) A k olovrantu už mám prichystané nektarinky.. A to by bolo na dnes asi vše, tak zatial papa všetkým :-)

Z-uzka

Pišta
V téme BMI tuším padla reč aj na sáčkové polievky, ktoré nie sú zrovna najvhodnejšie vďala tej chémii čo do nej dávajú, no čo hovoríš na instatné polievky z ekologických bio obchodov??
Ja si ich občas kupujem do hrnčeka, takú hrachovú s morskými riasami, alebo kvasnicovú.. Obe sú velmi chutné a sú bez umelých a konzervačných látok, sú bez glutamanu, iba čistá ekológia.. Tak snáď takéto polievky občas neuškodia :))

pišta

Anka, trochu som prehliadol podstatu tvoje otázky.
Menšia "dokrútka" :
- na tvojom mieste by som si vyberal druhy, ktoré sú "od prírody" kyslejšie, tam sú potom dobre aj v rovnováhe enzýmy aj fruktóza a trávia lepšie ako sladké ale nedozreté ovocie (teda, myslím si)

pišta

Anka, je to dosť ťažké písať veci so všoebecnosou platnoťou, keď každý z nás je "konkrétny" :)
Kyslejšie druhy ovocia nemusia vadiť, veď sú chitné a ptria do "koloritu" stry (o výživnej hodnote nehovoriac)
Záleží na stave tvojich slizníc (najmä žalúdka a tenkého ale aj hrubého čreva), na celkovom trávení (zácpha vs. hnačky) ale aj iných veciach (napr. vredová choroba žalúdka, subjektívne pocity...).
Ak ti takéto ovocie, ako píšeš, robí dobre, používaj ho. (ale jedným očkom sleduj, ak máš B-A), hm :)