Milé (mladé) dámy, možno sem-tam páni :)
Pokiaľ sa vám priplietla do života anorexia alebo bulímia a chcete sa z nej dostať, môže vám pomôcť aj táto stránka.
Podnet k založeniu tejto témy dala Alternatíva, Igris, Z-uzka a ďalší...
V žiadnom prípade táto téma nenahrádza lekársku starostlivosť!!!
Akékoľvek pochybnosti konzultujte s vašim ošetrujúcim lekárom!!!
Píšte, pýtajte sa, na druhej strane, kto má skúsenosti názor, ako na to, NECH NAPÍŠE PRÍSPEVOK.
Podržme túto tému Qveci. Ak sú iné otázky, ako strava, píšte do tém, uvedených nižšie
.
Zdravie a radosť na tejto planéte je pre všetkých - AJ PRE VÁS.
Ale bez vašej aktívnej pomoci to zdravie sa vám bude vyhýbať.
Takže, aby sa vaše zdravie na vás takto usmievalo, : )))))))),
ZABOJUJTE !!!,
Súvisiace témy:
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II
Tish, daj si NAJPRV banan a po takej 1/2 hod. liek.
Tish,
ku kazdemu antidepresivu mozes akekolvek ovocie, aj banan. Bananik je take nase male ovocne antidepresivum /podla latok, ktore obsahuje/.
Minetka,
vela v nasej strave je len zvyk. Ale nerob si "nasilie", zmeny - aj v stravovani - nie vzdy musia ist od zaciatku skokom, staci aj krocik, napr. u Teba to ovocie :D
pištik,mozem sa spytat na to zrele ovocie,ja mam radsej vsetko take este trosku kyslejsie,vadi velmi?
moja mamka ma problem, zaludok jej pracuje dost pomaly a tiez mala problem z nafuknutym bruskom a vyskusala delenu stravu a velmi si to pochvalovala.
a ten banan vecer je velmi dobry napad, beriem vecer antidepresiva a ked mam prazdy zaludok tak ma strasne boli a vcera som sa dokonca povracala:( len neviem ci mozem zjest prave banan s tymi liekmi
Ahoj Pištík, tak veľmi pekne ďakujem, od pondelka si začnem do práce nosťi ovocie na desiatu:-) Inak, ten banán večer si už dávam,a máš s ním úplnú pravdu...a tie kvasinky..no vyšetrenie mi nerobili,ale jasom od detstva brala veľké množstvo antibiotík, lebo detská lekárka mi ich dávala na všetko :-(( a to mi úplne zničilo črevnú mikroflóru..Inak, nedávno som si kúpila Acidophillus 6 mld. (dúfam, že to nie je reklama:-) ), brala som ho dvakrát denne,a bolo to super, iba cca po 4 dňoch som mala také nafúknutejšie bruško..lekárka mi vrvaela,aby som ho brala iba raz denne, večere..tak dnes začnem, dúfam, že sa mi tá mikroflora zregeneruje..
Ešte raz ďakujem a prajem Tebe aj všetkým ostatným krásny deň:-)
Konrétne:
- aspoň jedno jedlo doobedu ovocie. Najlepšie ako mono jedlo – keď jablká, tak jablká, keď hrušky, tak hrušky. Ak ale máte odskúšanú kombináciu, ok.
- Večer je výborný banán, dva alebo jablko. Spí sa výborne, rýchlo trávi, ráno vstaneš ako rybička
.
Ovocie sa je ako jedlo nie na oklamanie žalúdka – malo by zasýtiť. Potom nám dodá množstvo vitálnych látok – vitamíny, minerály, enzýmy, stopové prvky ale predovšetkým úsmev. :)))
Fakt. Mám to odskúšané. : )
Ovocie a zelenina všeobecne by nemali čo nafukovať. Ak sa tak deje, okrem dôvodov ochorenia žalúdku a čriev... treba sa jednoducho pozrieť na – oddelenú stravu.
Ovocie veľmi dobre trávi SAMÉ.
Striktne dodržiavať niekoľko vecí:
- jesť samé (s nijakým jedlom a surové)
- nikdy nie po obilovinových jedlách (ovocie rýchlo trávi a dobehne obiloviny v črevách a tam to zaručene kvasí = nadýmanie)
- pozor na vodu, pol hodiny najneskôr pred jedlom a po ovocí najskôr 1,5 hod.
- nemiešať sladké a kyslé druhy
- Jesť LEN ZRELÉ OVOCIE, inak zle trávi aj kvasí
Pri bulímii a anorexi, myslím že sú vhodnejšie menej „agresívne“ ovocie:
- banány, sladšie druhy jabĺk, hruška, skúsiť slivyk (zrelé!)
- grepy, pomaranče, mandarinky a ananás – pri akútnej bulímii a ťažšej forme anorexii myslím, že nie sú vhodné
Ahoj, Minetka :)
Posielam ti zopár názorov na tvoje otázky.
Predovšetkým v noci každému horšie trávi. V noci sa celkovo spomaľuje metabolizmus a tak sa telo viac natrápi s tým, ako to všetko „spáliť“. Potom ani spánok nie je ok (energia sa venuje na trávenie) ani trávenie nie je ok.
Preto je vhodné večer jesť ľahšie jedlá a nie veľmi neskoro. Vajíčko nepatrí medzi ľahšie jedlá, trávi 3-4 hodiny a to len píšem o žalúdku! Ku tomu treba na rátať „pobyt“ v tenkom čreve a v hrubom, kým je to pripravené na „odsun“.
Nafúknuté bruško môže okrem heliobactera spôsobovať...no viacej vecí, ale medzi najčastejšie sú kvasinky, patogénne, t.j. také, čo tam nemajú čo robiť. Máš také vyšetrenia za sebou? (inak sa odhaľujú ťažko). Konzultovala si všeobecne svoje problémy s lekárom? Pozri si na samotest www.candida.cz
Ahojky, je super, že Pišta založil túto tému, bude sa mi ľahšie bojovať, ked budem vedieť, čo a a ko mám papať.-) Ja teraz jem pravidelne ráno aj na obed, také primerané porcie, iba večer jem opatrnejšie, nejaké sušienky,ale vajíčko,a tak...viem, mohla by som viac, ale bulímia mi tak zničila metabolizmus, že mi v noci horšie trávi, a ráno mám vždy nafúknuté bruško :_( Chcem sa opýtať práve na bruško, lebo kvôli nemu nejem ovocie ani zeleninu, lebo mám pootom nafúknuté brucho, a vyzerám ako tehotná...Ono celkvo, ked niečo zjem, tak sa nafúkne,a to mi už liečili aj helicobactera...nevieš, Pištík, čo s tým??