Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II

Príspevok v téme: Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II
pišta

Milé (mladé) dámy, možno sem-tam páni :)
Pokiaľ sa vám priplietla do života anorexia alebo bulímia a chcete sa z nej dostať, môže vám pomôcť aj táto stránka.
Podnet k založeniu tejto témy dala Alternatíva, Igris, Z-uzka a ďalší...
V žiadnom prípade táto téma nenahrádza lekársku starostlivosť!!!
Akékoľvek pochybnosti konzultujte s vašim ošetrujúcim lekárom!!!
Píšte, pýtajte sa, na druhej strane, kto má skúsenosti názor, ako na to, NECH NAPÍŠE PRÍSPEVOK.
Podržme túto tému Qveci. Ak sú iné otázky, ako strava, píšte do tém, uvedených nižšie
.
Zdravie a radosť na tejto planéte je pre všetkých - AJ PRE VÁS.
Ale bez vašej aktívnej pomoci to zdravie sa vám bude vyhýbať.
Takže, aby sa vaše zdravie na vás takto usmievalo, : )))))))),
ZABOJUJTE !!!,
Súvisiace témy:
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk

ina

a presne to robim aj ja,ale predsa sa mi len stava,že zabudnem alebo jednoducho si ho nezoberiem.A je to niekedy sranda,vodu si predsa pytať nebudem a tak si objednam ovocny a odnesu uplne iny sačik po vypiti,no ale čo už s ich zasobovaním

pišta

Inka :), v reštikách je to všeobecne bieda. Ja používam takú malú fintu - zoberiem si niekedy "svoj" čaj so sebou a - hotovo.
Je fakt, že táto finta má ohraničený obor platnosti - napr. do reštiky si nenosím zeleninový šalát :) (ale na služobky niekdedy hej :))

ina

ja viem že medovka je nato vynikajuca,ale ked idem večer von si niekde sadnuť,nikde nemaju v reštike medovku ale zato skoro všade maju mätu

pišta

Áno, je tiež kus na ukľudnenie a spánok. Tiež pôsobí proti zvracaniu, kŕčom v žalúdku a črevách, podporuje vylučovanie "štaiva" napr. aj v pankrease.
Mätový čaj pri B-A je výborný.
Ale nielen ten...:)
(osobne si myslím a u mňa to viac funguje, že na spánok ešte lepšie účinkuje medovka)

pišta

Z-uzka, ak to naozaj, ale naozaj NATERAZ inak nejde, dve malililičké hej :) Po nich, keď prejdú žalúdkom, cca 15-20 minút, pi čistú vodu. Cca 2 dcl po totmo čase, aby si a) kus eliminovala kyslosť kávy, b) aby si doplnila vodu, ktorú káva vypudzuje z tela von, ďalšie 2 dcl napr. o pol hodiny neskôr.
Je to však taká cirkulácia vody kus - vynútená, hm.
Malá poznámka ku čajom:všeobecne s mätou sa hodí len - mäta, t.j. väčšinou sa pije čistá. Ale keď je to Ok Z-uzka, tak to nechaj tak.
Med ide viac k ľubovníku alebo medovke.

ina

pozeram,že sa tu preberaju čajiky.možem sa spytať,ja mam rada matovy a ten je tiež na ukludnenie alebo spanok?ja že je to take osviežujuce ta chuť

Z-uzka

Díky alternatívka, ten rooibos určite vyskúšam.. :) Síce mala som pár krát taký zelený čaj s rooibosom, ale ten zelený chcem teda obmedziť.. Medovka mi veľmi nešmakuje, som skôr na také chladnejšie bylinkové čaje ako je mäta, pepermint, či zelený čaj.. Alebo potom lúbim ovocné čajíky :))

Alternativa

Vyborna zamena cajov pred spanim, Z-uzka. A mozes prestriedat pamajoran /vola sa ludovo dobra mysel :o)/ a medovku, alebo ich zmes. A skus ten rooibos, je to zazitok :o). Odporucam kupit sypany, tie vreckove, no ja hovorim ze pozametany prach v sklade :o) - prepacte mi vyrobcovia, hi, hi.

Z-uzka

A ja že prečo niekedy nemôžem spať, keď som za deň vypila aj 2 litre zeleného čaju.. Hm, tuším si ho doprajem len na raňajky :))
Ďakujem za infomráciu.. :) Teraz si pred spaním zvyknem uvariť mätový s medíkom a to ma ukludní a uspí..
A Pištík k tej káve, tak 2 šálky denne môžu byť??

Alternativa

Este jeden argument, preco zeleny caj s citom: obsahuje kofein /cajova forma/, ktory sa na rozdiel od cierneho caju a kavy viaze na triesloviny a preto vplyva na telo jemne, pomaly, ale povzbudzujuce ucinky trvaju dlhsie. Kedze A-B je spojena casto s nespavostou a vnutornou nervozitou, netreba psychiku este viac drazdit. odporucam z cajov
ROOIBOS - neobsahuje nijaku formu kofeinu ani ine povzbudzujuce latky. Je v nom dostatok zeleza, medi, vit.C, flavonoidov. Uvarte si ho do priehladnej salky, osladte trochou mediku /je uzasny aj bez sladenia/ a kym trochu vychladne kochajte sa v jeho nadhernej farbe.

Najčítanejšie články