Milé (mladé) dámy, možno sem-tam páni :)
Pokiaľ sa vám priplietla do života anorexia alebo bulímia a chcete sa z nej dostať, môže vám pomôcť aj táto stránka.
Podnet k založeniu tejto témy dala Alternatíva, Igris, Z-uzka a ďalší...
V žiadnom prípade táto téma nenahrádza lekársku starostlivosť!!!
Akékoľvek pochybnosti konzultujte s vašim ošetrujúcim lekárom!!!
Píšte, pýtajte sa, na druhej strane, kto má skúsenosti názor, ako na to, NECH NAPÍŠE PRÍSPEVOK.
Podržme túto tému Qveci. Ak sú iné otázky, ako strava, píšte do tém, uvedených nižšie
.
Zdravie a radosť na tejto planéte je pre všetkých - AJ PRE VÁS.
Ale bez vašej aktívnej pomoci to zdravie sa vám bude vyhýbať.
Takže, aby sa vaše zdravie na vás takto usmievalo, : )))))))),
ZABOJUJTE !!!,
Súvisiace témy:
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II
Alti, pištík, igriska, neviete mi prosím poradiť, v akých potravinách je najviac vlákniny? Mohli by ste mi ich vymenovať?
Môj dnešný jedálníček bol takýto:
6h- jogurt activia, pol rohlíka s džemom,
11:20- nektarinka,
13:10- pol porcie ryže,
17h- veľká miska mrkvového salátu.
Čo na to hovoríte? Rozmýšlam, že by som si dala o 19:15 ešte nektarinku, ale uvidím, či pomôže tá tbl. na ukludnenie...Z ničoho nič smútok, podráždenosť, nervozita....nechápem to...
avinka, a nepozeraj na Lucku! Sama píše, že pre to, že je chudá, nič neurobila...A má pravdu! Len prestala jesť tie chip..Bože, neviem, ako Ti to napísať, čo mám na jazyku..Proste, ona nemala nikdy spomalený metabolizmus dietami..Ona dietu nikdy nedržala, a v tom je rozdiel...Ona PPP nikdy nemala..Tak buď taká hodná, chytrá, a nepýtaj rady na chudnutie atď.:-(
A žiadna nula nie si! Ach yo..Tak strašne by som Ťa chcela teraz povzbudiť, ale fakt sa cítim divne, momentálne ma nič ani nenapadá...Prepáč..
avinka, hej, teší ma to, že to tak ide..Teraz mi je trošku smutno, trošku nervozita, ale výčitky nemám, chcem sa naučiť jesť..neviem, prečo tá zmena náladky..Dala som si tabletku na ukludnenie, tak snáď to prejde..
miši? hmm
lucka a chipsy ani mne nechutia,,tie arasidy co som pojedla neboli solene,take cele,asi iba prazene ..take co si sama naberes a odvazis.zacinam mat zo seba depky.a kolko merias lucka?
lucka..tak to je pekne a za ake obdobie sa ti podarilo schudnut? ci to bolo take postupne?zacinam mat dost nervy,a mam chut chudnut! nejest.do riti..
tak to je super.activia je vlastne take male prehanadlo:) tam su vselijake tie zdrave bakterie(bifidus co co :))to je dobre,vidis:)aj acidka apodobne veci:)no vidis aka malickost ako potesi:-)) gratulujem.
ja viem ze by som nepribrala keby som jedla v normalnych pociach rovnomerne rozlozene na cely den..lenze ja sa proste nadzgam naraz a to je to.. a vracat neviem.takze telo nevie co ma robit,tolkym mnozstvom tak si to uklada.
asi tak:/ teraz som si este dala hrozno a dost arasidov zas:/ jejda,som nula.
vidis ze tebe to ide,si urcite rada ze? uz len tie kramy a bude pokoj:)
ja som niekedy hrozne jedla chipsi a bola som jak slon.Zjedla som aj 3 bal. denne. Nebyt mojej naj kamosky ktora ma pred 3-ma rokmi doslova vyhresila ze tolko zerem bola by som vyzerala fakt hrozne. Tak som sa prestala prazierat a z 9 do 12 rokov som nepribrala,iba schuda.A schudla som fakt moc.A ako...
nejedla som chipsi a ked ma niekto ponukol zavrela som oci a povedala som si ze je to hnus.A nechcela som.O 2 tyzdne som sladkosti nemohla ani citit rovnako ako slane.Navecerala som sa do 5-tej hodiny a pred spanim som spravila 10 sklapovaciek.A stale som chudla a chuda a praktycky nic som preto nespravila.Zjadne diety.Dnes som uplne chuda baba krora nelubi slane chipsy,arasidy...Namiesto toho vela ovocia a zeleniny a neprejedam sa.Moj organizmus si zvykol jest normalne a vaha mi stoji na 42 kg a ja som dost vysoka.Ked mate chut na slane otocte sa a chodte od tial prec.HlAVNE nezvolte taktiku hladovat.NEPOMAHA TO.Ak chcete vediet nieco blizsie piste mi na moj mail prosim.
Halóó, som strááášne šťastná:-)) Viem, že je to pre vás asi blbosť, ale ja mám veľkú radosť:-) Som psychicky závislá na preháňadlách. Cez 3mesiace som ich užívala vkuse, každý deň- alebo každý druhý deň, takže som nebola sama od seba na wc, nebol čas, vždy som ich do seba nacpala vo veľkých dávkach...Teraz sa snažím s nimi skončiť, pár dní som ich nemala- asi štyri...každé ráno si dávam activiu, a viete, čo sa teraz stalo? Ja som bola po 3mesiacoch normálne- sama, bez preháňadiel na wc:-))) Už s nimi končím, mám strach, že by som dostala rakovinu čriev..a teraz to bez nich už zvládnem, hoci myslím na nich každý deň, ale už ich nikdy nekúpim. Fakt si myslím, že mám správne vykročené:-))) Len som sa chcela s vami podeliť o takúto "radosť":-)
Avinka, tak to si napísala dobrú hovadinu, že si za vodou..hmm..
A áno, na obed sme mali kura a ryžu. Okolo 8:30 na mňa spadla strašná únava, neviem prečo..Tak som si išla lahnúť, a spala som do 11h. Takže som zmeškala trochu desiatu, ale dala som si ju o 11:20- nektarinku, a o 13:10 som si dala trochu ryže. A ty si čo papala? Avinka, keď som bola na liečení, jedlo sa 6x denne.
8h- napr. 2 rohlíky, 2 chleby- šunka, maslo.
10- normálny jogurt- nie nízkotučný, niekedy pečivo s pomazánkou
12- polievka a druhé jedlo
15- keks (alebo Mars, Twix atď)
17- teplá, alebo 2 pečiva, 100g syra, zelenina atď
19:15- ovocie
Avinka, a môžem Ti povedať, že dievčatá z tohoto množstva vôbec nepriberali, hoci jedli VŠETKO!!! A to sme nemali ani pohyb!!!! Niektoré tam aj dosť schudli! No, ale ja som na to nemala, radšej som odišla:-(
Takže takto by sa malo jesť pri PPP! Môžeš skúšať, zrýchli sa Ti metabolizmus, potom budeš lepšie spalovať, telo si nebude nič ukladať do zásoby.
Avinka, a tie žuvačky- myslela som úplne normálne žuvačky, ktoré kúpiš na každom rohu. Neviem ako Tebe, ale mne zo žuvačiek strašne vytrávi.