Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II

Príspevok v téme: Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II
pišta

Milé (mladé) dámy, možno sem-tam páni :)
Pokiaľ sa vám priplietla do života anorexia alebo bulímia a chcete sa z nej dostať, môže vám pomôcť aj táto stránka.
Podnet k založeniu tejto témy dala Alternatíva, Igris, Z-uzka a ďalší...
V žiadnom prípade táto téma nenahrádza lekársku starostlivosť!!!
Akékoľvek pochybnosti konzultujte s vašim ošetrujúcim lekárom!!!
Píšte, pýtajte sa, na druhej strane, kto má skúsenosti názor, ako na to, NECH NAPÍŠE PRÍSPEVOK.
Podržme túto tému Qveci. Ak sú iné otázky, ako strava, píšte do tém, uvedených nižšie
.
Zdravie a radosť na tejto planéte je pre všetkých - AJ PRE VÁS.
Ale bez vašej aktívnej pomoci to zdravie sa vám bude vyhýbať.
Takže, aby sa vaše zdravie na vás takto usmievalo, : )))))))),
ZABOJUJTE !!!,
Súvisiace témy:
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk

forever?

ja sa v acku/becku placam skoro 4 roky. obed? preco som nemala obed? pretoze ja po ine dni zjem tak mozno balicek suseneho ovocia, alebo pol jogurtu.. teraz. ja sa bojim teplej stravy, vobec som na nu nebola zvyknuta. ale najedla som sa preto, lebo som sa musela ucit a mala som z toho nervy. ine je to, ked nemusim nic. vtedy zerem. :( typicke. hm, mas psychologicku? ja som si jednu obet vyhliadla, slubila som kamaratke, ze k nej pojdem a bude zo mna urcite nadsena:) chuda, uz teraz ju lutujem. to je taka mlada, nicim neskazena, prave zacinajuca psychologicka a pride k nej TOTO. bude mat radost. :)

misha

forever, budem úprimná...Ja sa liečim pár dní z PPP, anorexiu/ bulímiu mám už za pár dní 9r! Ale až teraz sa CHCEM vyliečiť. Viem, ako má vyzerať zdravý jedálníček, a som si istá, že s tým Tvojim by ma lekárka moc nepochválila, lebo je to málo! Vynechala si to najdôležitejšie, a to je obed! Prečo si ho nemala teplý obed?

forever?

takze, moj problem je takyto. potrebovala by som pocut cisty, mozno co najviac objektivny nazor (aj ked som na objektivitu asi v zlej miestnosti..) na tento moj dnesny jedalnicek, pliz. ranajky: frappe s karamelom, obed- jablko, desiata- jablko, vecera- dva chleby s maslom a dzemom a jedna ta hnusna wifon polievka. mam strasne zly pocit, ze som to prehnala a tak. hlavne, ze na veceru som toho zjedla moc. ja uz vazne neviem. poradis mi? :) odhliadnus od jedla mam ale momentalne, na pocudovanie, celkom dobru naladu...

misha

Ajoj Alti. Tie Čechy dopadli strašne kvôli mamkinej kamoške- ktorá u nás býva:-( Také nervy mi urobila...Nakoniec som si nič nekúpila...ale kašlať na to..Kúpila som si dnes, u nás:-)
Dnes, o 10h som bola u psychologičky. Dnes bola super terapia. Smiali sme sa, a keby si ju videla..Bola taká rada, že som sa pustila konečne do liečby, že papám, že som od štvrtka neužila preháňadlá (pre niekoho banalita, pre mňa výhra, keďže som užívala denne nadmerné množstvá) a dala mi vyplňovať taký papier..ale ten tu opisovať nebudem:-)...Ale naozaj je tá terapia teraz úplne iná!!!! O 100% lepšia!!!! Lebo chcem!!! Hovorili sme aj o tých krízach, hovorila som jej o tej nedeli, že mi nebolo večer už dobre, lebo som jedla ešte neskoro večer, že som dostala strašné výčitky a tak. Tak sme aj to prebrali...
Alti, strašne by som potrebovala radu, alebo niečo...Dozvedela som sa to až dnes poobede, takže som to nestačila prebrať so psychologičkou, terapiu mám o týždeň. Moja babka bude mať v sobotu 80r. Najskôr sa hovorilo, že oslava nebude, ale teraz sa to úplne zmenilo. Keďže je babka dosť známa- je mudr., všetci ju majú radi, obdivujú atď., aspoň blízka rodina sa rozhodla, že sa to oslaví, hoci babka moc nechcela. No, k veci. Dlho tu nebola rodina z Čiech-asi 3 roky, potom má prísť ďalšia rodina, ďalšia...Všetko sa to má konať v objednanej najlepšej reštaurácii- zároveň hotel. A tu je problém.
1. Keďže ma tá rodina dlho nevidela, a dozvedeli sa o mojej PPP, určite si budú predstavovať, aká som vychudnutá, lenže Alti, ja som pribrala, a už vôbec nie som chudá! Viem, že by to bola strašná chyba, ale prebehla mi hlavou myšlienka, že nebudem radšej do soboty už jesť:-(
2. ako tam len zjem ten obed? Dortu?, keď mi budú všetci stále niečo ponúkať? Ja to nezvládnem. Chcem ostať doma, ale to nemôžem babke predsa urobiť:-( ..
Mením tému:
No, a dnes o polnoci som dostala menzes. V noci som zomierala od bolesti, skoro sme volali pohotovosť:-( A odvtedy sa stále cpem Ibalginom, stále ma bolí bruško, i keď už menej, a keby som si nedala tbl., bolo by to ako v noci. Alti, nechcem si dávať stále Ibalgin, nevieš, čo by pomohlo na to bruško, nech toľko nebolí? Dávam si aj teplé, ale nepomáha to:-(
A na tú vlákninu v potravinách som sa pýtala ja, ďakujem za odpoveď:-)

alti

Niekto sa tu pred nejakym dnickom pytal na potravu s vlakninou. Zatial nik nezareagoval, takze : vlaknina sa vyskytuje vo viacerych formach v potrave /celuloza, hemiceluloza, pektin,lignin/. Ale to Vam moze byt fuk, len ju treba pravidelne, denne dostavat do tela. Ak chcete vediet preco, mozem napisat :o).
Vyskyt: vsetky druhy ovocia a zeleniny /najvhodnejsie konzumovat cerstve/, hlavne treba jest vsetku zelenu a cervenu zeleninu, vsetky typy cerealii, ovsene a kukuricne vlocky, otruby, obilniny, celozrnny chlieb /cize rozok napr. grahamovy/.
Ako Mishka, kupili ste nieco? A aj Tebe aspon drobnostku pre radost?

miška

už dva roky som bulimička a neviem sa toho zbaviť...niekedy je to neznesiteľné a už fakt nevládzem a niekedy sa s tým dá žiť...pred rokom som sa pokúšala prestať, a skoro sa mi to podarilo, ale pred mesiacom som sa k tomu vrátila...čím to je????