Milé (mladé) dámy, možno sem-tam páni :)
Pokiaľ sa vám priplietla do života anorexia alebo bulímia a chcete sa z nej dostať, môže vám pomôcť aj táto stránka.
Podnet k založeniu tejto témy dala Alternatíva, Igris, Z-uzka a ďalší...
V žiadnom prípade táto téma nenahrádza lekársku starostlivosť!!!
Akékoľvek pochybnosti konzultujte s vašim ošetrujúcim lekárom!!!
Píšte, pýtajte sa, na druhej strane, kto má skúsenosti názor, ako na to, NECH NAPÍŠE PRÍSPEVOK.
Podržme túto tému Qveci. Ak sú iné otázky, ako strava, píšte do tém, uvedených nižšie
.
Zdravie a radosť na tejto planéte je pre všetkých - AJ PRE VÁS.
Ale bez vašej aktívnej pomoci to zdravie sa vám bude vyhýbať.
Takže, aby sa vaše zdravie na vás takto usmievalo, : )))))))),
ZABOJUJTE !!!,
Súvisiace témy:
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II
avinka, ja si práve varím obed- karfiol, hrášok, kukurica. Tak idem aj ja pozerať telku, keď tu nikto nie je..Vonku bude asi pršať, je tu nejako zatiahnuté:-( Ak ale nebude, tak sa pôjdem neskôr prejsť...Už si vyhladávam na nete psychiatričky...Tak uvidím...pááááá
a nie len kecat,slubovat a odkladat,treba riesit.skutky skutky skutky..
prepacte asi vediem monolog s mojou dusou a sem to len pustam,ale urcite si z toho niekto aj nieco zobere.tak necakajme na spasenie,pecene holuby nam do huby same nepadnu. :) koncim monolog,budem si to citat dokola:D nex sa mi to vtlcie do hlavy:-)) a pokusim sa pre to nieco robit.
(idem pozerat miss world-dufam ze z toho nebudem mat depky..ale zevraj to vyhrala Ceska,kokos:)) majte sa all.
avinka, viem, že to robím pre seba, nie pre Teba:-) Pá:-)
mishka,priputaj sa:) musime ist do toho,ina moznost nie je. musime sa postavit na nohy,nikto nas drzat nebude.sme velke,musime byt samostatne,rodicia tu s nami nebudu navzdy.ja to musim urobit a uz je na case.nespoliehaj sa na mna ,robis to pre seba.
mishka,drzim ti velmi palce,neber to ako klise,ale robme so sebou nieco.aj ja sa pokusim.je to na nas.je to na nas ,ci sa budeme topit v spine ,al.z nej uz vylezeme.alebo z nej nexceme vyliezt?..
mozno hovorime o niecom uplne inom,ale podstata je rovnaka,xapes ma:-)
bojujme,roky plynu.
zatialko papa,musim off:)
Alti, vieš čo? U mňa asi len tá psychologička naozaj nestačí, cítim to. Aj tie strašné úzkosti, kedy sa mi všetko v tele zoviera, tie neustále depresie, plačlivosť, podráždenosť, nervozita atď..U nás máme len 1-ného psychiatra, ten sa PPP nerozumie, sám je psychó, a potom je ďalšia až v Senici, u tej som raz bola, chcela som k nej chodiť, bola fajn, lenže nespolupracuje s Apollom. Bola som u nej cez prázdniny. A potom je už len Ba. Mám to 90km. Viem, že budem teraz "divná", ale tá cesta do Ba ma stojí 300Sk (teraz tuším už 312Sk), a ešte nepočítam buse v Ba, ak by to nebolo v meste, alebo niekde pri autobusku...Ali, nie sú také lieky, ktoré by mi pomohli, keď mi nebude dobre, proste si dám len tabletku a ulaví sa? Nemyslím antidepresíva, ktoré musím užívať stále..A tiež by som chcela takú psychiatričku, ako píše Elka. Že jej píšu čo zjedli, kedy a tak. Viac by som sa kontrolovala..A aspoň by mi povedala, čo robím zle.
Asi predsa len skusím nejakú nájsť...Ale budem to musieť tajiť pred našimi, a neviem, ako im budem vysvetlovať tie cesty..Doma nesúhlasia ani so psychologičkou, ževraj som zdravá, nepotrebujem ju, len robím hanbu rodine atď:-(
Avinka, ideme bojovať spolu!!! Si pripravená?
alternativa:-)
teraz si znovu citam ,co som vcera pisala,normalne jak z ucebnice:D
musim si to precitat znovu a znovu,aj ja..nex sa rozhybem aj ja uz!aj ja xcem uz zmenu,a tu zmenu mozem a musim urobit len ja,nikto iny mi nepomoze.
prajem vam peknu nedelu a nex sa mame vsetci lepsie.kazdy si je strojcom svojho stastia,a ja xcem byt stastna.
Alternatíva, prosím ťa nevieš poradiť,pišta asi neni na internete tém "je zdravé kravské mlieko" dosť súrne ďakujem
Dievcata,
Vase nocne dialogy je radost citat. Vyborne, Avinka, Tvoje rozhodnutie je jedine spravne, inak to nepojde. Takze daj sa do toho hned, neurcujte si terminy :o). A vsimli ste si Elinu vetu, ze jej dcerka ma aj ODBORNU POMOC PSYCHIATRICKY?
Mishka,
antidepresiva nie su lieky na priberanie. Su na stabilizovanie psychiky a pomahaju. Nehrozi Vam ich uzivanie na cely zivot. Ked sa z PPP zacnete dostavat, budete ich s lekarom postupne vysadzovat. Pri ich uzivani treba ale zmenit cosi : jest 5-6x denne, zdrava strava, rozumne porcie, vela spanku a pohyb v rozumnej, zdravej miere. Ale toto vsetko sme si uz viackrat hovorili. A dufam, ze teraz to zacnete aj pocuvat. Takze, PSYCHIATER a PSYCHOLOG je ten najlepsi tandem, ktory Vam pomoze DOSTAT SA z PPP.
Mishka,
pisala si sem, ze si pri antidepresivach pribrala tusim 15 kg za 2 mesiace. Mam na to takeho vysvetlenie:
1. Bola si na hranici zivota a smrti, takze telo okamzite spustilo zachrannu akciu, ked pocitilo pomoc antidepresiv
2. Zrejme si nemala spravnu stravu a pravidelnost. No a ziaden pohyb.
Mishka, naozaj Ti odporucam ist aj ku psychiatrovi. Su moznosti liecit PPP ambulantne, ak ma pacient chut a liecebnu disciplinu.
Mishka,Avinka, uz asi buvate.Ja som musela zbehnut k susedke,mala velke zdravotne problemy,mysleli sme,ze budeme volat 155,ale ustali sme to....A zatial ste si tu vymenili tolko perfektnych myslienok.Presne tak,kocky, vrhnite sa s chutou do zivota,mate ho cely pred sebou a urcite bude super....
Mishi,moja dcera papka pravidelne.Pekne si vsetko zapisuje pre psychitricku, aj pre seba,takze ma prehlad.A este nieco.To sa len VY,vasimi ocami vidite tucne,hoci ste este stale chuducke.Tak sa tym netrapte,oki?
Tak dobru nocku dievcata a zelam vam krasnu nedelu,plnu pozitivnej enrgie.papa
dobru nocku:-)aj ja uz pomaly pojdem,tak pa zatial:o)bye bye.