Milé (mladé) dámy, možno sem-tam páni :)
Pokiaľ sa vám priplietla do života anorexia alebo bulímia a chcete sa z nej dostať, môže vám pomôcť aj táto stránka.
Podnet k založeniu tejto témy dala Alternatíva, Igris, Z-uzka a ďalší...
V žiadnom prípade táto téma nenahrádza lekársku starostlivosť!!!
Akékoľvek pochybnosti konzultujte s vašim ošetrujúcim lekárom!!!
Píšte, pýtajte sa, na druhej strane, kto má skúsenosti názor, ako na to, NECH NAPÍŠE PRÍSPEVOK.
Podržme túto tému Qveci. Ak sú iné otázky, ako strava, píšte do tém, uvedených nižšie
.
Zdravie a radosť na tejto planéte je pre všetkých - AJ PRE VÁS.
Ale bez vašej aktívnej pomoci to zdravie sa vám bude vyhýbať.
Takže, aby sa vaše zdravie na vás takto usmievalo, : )))))))),
ZABOJUJTE !!!,
Súvisiace témy:
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II
pete, ja na to nechcem myslieť, ale mám to stále v hlave..tak ako to jedlo:-(...
Lenuška, tak dobrú nocku, pekné sníčky, zajtra príjemný deň v škole, a skús sa zajtra pozrieť na nejakú tú psychologičku. Alebo skús Zlaté stránky..Pá pá..Objímam Ťa.
lenuška, naši tiež nesúhlasia s liečbou, čo sa týka PPP!!!! Ja som začala chodiť ku psychologičke potajomky! A zadarmo..Skús si pozrieť na nete, či je u vás aj nejaká psychologička, u ktorej sa neplatí. A ak nenajdeš, skús v inom meste- v blízkom okolí...Určite niekoho nájdeš. A doma o nej nemusíš hovoriť!!!
Misha, vidíš, to nie je dobre. To by sa nikto necítil dobre, keby myslel tak. Mysli len na najbližší deň a ostatné nechaj bokom. Premysli si, čo by si mohla v ten deň urobiť, aby si sa cítila lepšie. Nad ďaklekou budúcnosťou radšej nemysli, aj ja keď na ňu myslím, tak mi nie je všetko jedno a mám ďlšiu depku navrch ako bonus. To naozaj nie je dobré.
idem spinkat radsej..majte sa tu krasne...a dakujem...ze ste si ma vypoculi...
no 1 je viac nez ziadna..ja co sedim s tou spoluziackou tak mi sa bavime len ked robime daky spolocny projekt...inak cez prestavky sedim sama na mieste a ona beha s inymi holkami po skole....
hmm..a s tou psychologickou..vies..ja som mala v 8. rocniku na ZS anorexiu..vlastne tym sa to zacalo..a moja matka povedala doktorke ze sa nebudem liecit..ona si to vraj so mnou doma vybavi...a teraz ani nevie ze jedlo vyvraciam a pouzivam prehanadla..to jej ani nemozem povedat..a keby vedela ze chcem ist psychologicke..na jednej strane by spravila randal a na druhej strane by mi na to ani nedala peniaze...
pete, ja si dávam asi naozaj vysoké ciele, a preto to tak vždy dopadne- zle. A ja pozerám na budúcnosť každý deň..Aj s tou školou..Čo budem robiť bez školy? Akú prácu? Ako uživím rodinu atď.? večné otázky, preplakané, bezsenné noci, pocit, že neznamenám nič, že nemám pre koho žiť..že som všetko spackala...ja myslím na budúcnosť stále!
lenuška, tiež by som chcela bývať sama, u nás doma je to tiež zlé:-( Vo štvrtok mi psychologička tiež povedala, že by bolo lepšie, keby som bývala sama..Ale keď nad tým premýšľam, neviem si to predstaviť..Naschvál by som si nekupovala potraviny, aby som nejedla..A keby som jedla, zvracala by som po všetkom:-( a cvičila do úplného vyčerpania:-(..
A s tými zubami to je pravda!!! Ja teda moc nezvraciam, neviem to, sem- tam sa mi to podarí...ale tiež...blomby mi vypadávajú, lámu sa mi zuby...ale u mňa to zo zvracania nebude, naozaj nezvraciavam..Mňa by zaujímalo, či je to aj vtedy, keď človek menej je..Či vtedy chýbajú len vitamíny, alebo čo...Alebo či je to len pri bulimii..tiež mám plno otázok..
A prečo nejdeš tiež ku psychologičke? Prečo sa neobjednáš? Ja si to teraz neviem bez nej ani predstaviť..
ďakujem, v rámci možnosí dobre. Vás sa nepýtam nič, lebo vidím ako sa máte. Dievčatá, najmä lenuska, skúste robiť tak, že nebudete myslieť na budúcnosť, len na najbližší deň. Iba na to, aby ste najbližší deň prežili v rámci možností dobre. Nedávajte si vysoké ciele. Iba také maličké. A skúste ich splniť, potom by vám mohlo byť štipku lepšie. Ak nie. napíšte, možno som zle pochopil.
lenuška, a chápem Ťa aj s tou školou..Ja som prerušila 3mesiace pred maturitou štúdium! Žiadala som o individuálne štúdium, ale to na našej škole ževraj nejde, takže nič iné mi neostávalo, len to prerušiť:-( Tiež som sa nemohla sústrediť na učenie (hoci som bola stále vyznamenaná), pri učení som stále myslela na jedlo, hladovanie, postavu atď..Čítala som si 5minút učivá, a potom som 5h len sedela a čumela do blba, a premýšľala o inom:-( Potom som sa zasa "učila", a ďalšie 3h čumenie do blba..Naši si mysleli, že sa stále učím, vypytovali sa, prečo nechodím von...ale ja som nestíhala školu!!! Každý deň som nad tým len sedela, od 17h do 03h! A nič som sa nenaučila.. (teda občas hej, ale už to nebolo také, ako predtým)..A tiež som sa cítila sama..V triede som sedela len s jednou spolužiačkou, a len s tou som sa každý deň rozprávala..Cez prestávky som sa väčšinou učila..A doma zasa sama:-(..
a este k tomu vsetkemu ma boli strasne aj zub..lame sa mi...hmmm...vraj to moze byt aj z toho zvracania casteho...myslis ze je to pravda??? :(