PARKY....poradte

semario

Tiež som zistil, že nie každá šunka je ozaj pravá šunka. Sú rôzne šunkové náhrady, salámy, ktoré okolo kvalitnej šunky ani nešli. A to veľa ľudí ani nevie rozoznať kvalitu od druhotriednej salámy.

kvetka3

A inak s tým ovocím a zeleninou, tiež si vyberám ako keby kontrolujem kvalitu v tom obchode :D Niektorí ľudia len naložia všetko do sáčku, ale ja prehmatám polovicu jabĺk, než vyberiem štyri. Lepšie mať menej a kvalitné, než domov niesť pol kila otlčených a prehnitých kúskov.

kvetka3

Tak tak...Ono je fakt rozdiel dať si niečo občas, keď máš chuť, a úplne iné, keď to človek konzumuje pravidelne. Vtedy už fakt nie je jedno, čo v tom je.
Ja to mám tiež tak, že čím som staršia, tým viac čítam tie zloženia. kedysi by som absolútne neriešila, čo všetko sa nachádza v takej obyčajnej šunke... a teraz strávim pol hodinu len výberom jednej ? Ale je to tak, keď už vieme, čo to s telom robí, človek si dvakrát rozmyslí...

darrianna

To ja nerobím nikdy tak. Aj zeleninu či ovocie dôkladne asi najprv každý prezerá predtým, než ho zaplatí pri pokladni.

Vladodo

Teraz je kvalita párok nič moc. No mám ich rád ale veľakrát si pri jedení vravím, že nechcem vedieť čo vlastne jem:-(

kvetka3

Raz za čas, keď je chuť na hotdog alebo raňajky na chalupe, tak aj tie horšie párky vedia padnúť dobre. Tam sa to rozhodne poje :D Len v takom prípade potom netreba žit v ilúzii, že jeme mäso, keď je ho tam reálne len 13 % :D

dandiena

Keď už ich niekto kupuje pravidelne, tak by som si fakt radšej pozrela, čo vlastne jeme. Lebo nie všetky párky sú rovnaké, niektoré majú 90% mäsa a iné ledva 40%, zvyšok je voda, škrob a kadečo iné. A hlavne nie sú párky ako párky, chuťovo to tiež cítiť.

semario

Budem sa opakovať, ale keď také veci neješ dvakrát denne, tak je to absolútne OK. Aj raz za týždeň ak sa na to zloženie nepozrieš, tak to proste prežiješ bez väčšej ujmy :D