Chcela by som sa vas opytat ake parky su podla vasich vedomosti najkvalitnejsie???Pripadne ,ktore mate najradsej....
PARKY....poradte
Párky jedávame často, proste raz za týždeň si ich doprajeme celá rodina. Ale je pravda že radšej nechcem vedieť čo obsahujú:-)
parky su aj u nas casto zachrana. v mrazaku mam stale nejake hodene :D tieto, co pises, tak su aj pikantne ci len obyc?
Jasné, niekedy si aj deti dajú, najčastejšie pre nich kupujem asi Gašpárky. Veľakrát máme navarené tak, že zostane aj na večeru, ale tak povedzme si narovinu, nedá sa stále variť. Keď nestíhame, tak to riešime takto napríklad.
Nevidím v tom problém, nerobím z toho haló. Ako tu už bolo spomenuté, raz za čas je to absolútne v poriadku. Tiež nejedávam 100%-ne zdravo stále, občas si doprajem aj nezdravé jedlo, aj vyprážané aj fastfood. Pokiaľ to neješ na dennej báze, tak je to samozrejme OK.
- a aj deťom dávaš?
Ono to podľa mňa cítiš aj na tej chuti, kvalitnejšie párky chutia inak ako tie, čo kúpiš za pár šupov a všetko, čo tam cítiš, je akurát tak múka. Je to teda riadny rozdiel. Niekto na párky vôbec nie je, to samozrejme chápem, ja si občas dám :)
Tak aj pri tomto treba rozhodne čítať zloženie. To je základ všetkého, ja už čítam pri každom produkte.
presne tak, ono ked si clovek pozrie zlozenie niektorych tych lacnejsich, tak sa ani necudujem, ze to niekto nechce davat deckam. ale zas uplne to demonizovat mi pride prehnane. my napriklad obcas kupime take kvalitnejsie, kde je fakt maso a nie polka zlozenia same E-cka a zahustovadla. a deti to miluju, hlavne na ranajky alebo ked nestihame... netreba z toho robit vedu, ale trochu si vyberat podla mna nie je na skodu.
Veľa z tých bežných supermarketových je skôr o vode, múke a éčkach než o mäse, ale tak sú aj výnimky.
Jasné, ja keď počúvam a čítam od dnešných mamičiek, aké je to zlo dávať takéto veci dieťaťu, a to môžu mať kľudne aj cez 10 rokov, tak sa mi rozum zastavuje. Párky sme jedli aj my ako decká a pamätám si, že som ich jedávala fakt že pravidelne a som tu, zdravá ako repa. Samozrejme, záleží. Nie sú párky ako párky.