Chcela by som sa vas opytat ake parky su podla vasich vedomosti najkvalitnejsie???Pripadne ,ktore mate najradsej....
PARKY....poradte
pravdaze su, ale tak chutovo su samozrejme uplne ine ako bravcove, to je jasne:)
A sú aj kuracie párky? Sú že? Lebo neviem kto sa minule so mnou vadil, že také sa nerobia.
Oplatí sa všímať si aj, či je to varená alebo údená šunka a z akého mäsa. Kuracia má iný šmak než bravčová, niekomu to sedí viac, inému menej. Ja som si našiel pár overených značiek a tých sa držím.
Tak pohľad veľa napovie, ale nie je to úplne spoľahlivé... Ja už sa snažím pozerať hlavne na zloženie, keď má šunka aspoň 90% mäsa a minimum „éčok“ a vody, väčšinou je chuťovo aj kvalitou super. Tie lacnejšie často vyzerajú pekne ružovo, ale väčšinou obsahujú veľa vody a škrobu a potom sa aj pri krájaní úplne rozpadá.
ja si myslim, ze to aj vidis, ked sa na to pozries. ale uz v podstate nic, co nemam overene a co nepoznam, tak nekupujem. velakrat som sa sklamala v masa celkovo, aj ked na pohlad vyzeralo fajn.
A podla coho teda kupujes sunku? Ja vacsinou len napohlad, to aj vidis, ci je tam dost masa, ci?
ja sa dobrovolne priznavam, tiez som bola taka a kupovala som salamu a sunku podla toho, co sa mi pacilo na pohlad. no casom som zistila, podla coho je lepsie sa riadit :-)
Tiež som zistil, že nie každá šunka je ozaj pravá šunka. Sú rôzne šunkové náhrady, salámy, ktoré okolo kvalitnej šunky ani nešli. A to veľa ľudí ani nevie rozoznať kvalitu od druhotriednej salámy.
tak sunka ano, to treba rozlisovat kvalitnu sunku a zbytky, co zostali z prasiatka:)
A inak s tým ovocím a zeleninou, tiež si vyberám ako keby kontrolujem kvalitu v tom obchode :D Niektorí ľudia len naložia všetko do sáčku, ale ja prehmatám polovicu jabĺk, než vyberiem štyri. Lepšie mať menej a kvalitné, než domov niesť pol kila otlčených a prehnitých kúskov.