PARKY....poradte

semario

Oplatí sa všímať si aj, či je to varená alebo údená šunka a z akého mäsa. Kuracia má iný šmak než bravčová, niekomu to sedí viac, inému menej. Ja som si našiel pár overených značiek a tých sa držím.

robreert

Tak pohľad veľa napovie, ale nie je to úplne spoľahlivé... Ja už sa snažím pozerať hlavne na zloženie, keď má šunka aspoň 90% mäsa a minimum „éčok“ a vody, väčšinou je chuťovo aj kvalitou super. Tie lacnejšie často vyzerajú pekne ružovo, ale väčšinou obsahujú veľa vody a škrobu a potom sa aj pri krájaní úplne rozpadá.

lompaska

ja si myslim, ze to aj vidis, ked sa na to pozries. ale uz v podstate nic, co nemam overene a co nepoznam, tak nekupujem. velakrat som sa sklamala v masa celkovo, aj ked na pohlad vyzeralo fajn.

sinka

ja sa dobrovolne priznavam, tiez som bola taka a kupovala som salamu a sunku podla toho, co sa mi pacilo na pohlad. no casom som zistila, podla coho je lepsie sa riadit :-)

semario

Tiež som zistil, že nie každá šunka je ozaj pravá šunka. Sú rôzne šunkové náhrady, salámy, ktoré okolo kvalitnej šunky ani nešli. A to veľa ľudí ani nevie rozoznať kvalitu od druhotriednej salámy.

kvetka3

A inak s tým ovocím a zeleninou, tiež si vyberám ako keby kontrolujem kvalitu v tom obchode :D Niektorí ľudia len naložia všetko do sáčku, ale ja prehmatám polovicu jabĺk, než vyberiem štyri. Lepšie mať menej a kvalitné, než domov niesť pol kila otlčených a prehnitých kúskov.