Chcela by som sa vas opytat ake parky su podla vasich vedomosti najkvalitnejsie???Pripadne ,ktore mate najradsej....
PARKY....poradte
V Trenčíne som už bol aj ja. Pecková, vynovená predajňa, tisíc druhov výrobkov, normálne máš problém si vybrať.
Oni majú rôzne predajne po Slovensku, vieš si to aj nájsť veľmi rýchlo...Nedávno dokonca v Trenčíne otvorili novú prevádzku...Akože v bežných obchodoch kúpiš nejaké ich produkty, ale veľmi málo. Radšej takto na predajňu, keď chcem aj nejaké mäso napríklad alebo tak. Párky či paštéty ale v obchode majú.
A to si chodite niekam bravat alebo su vyrobky normalne aj v obchode?
My napríklad berieme už roky mäso od Gašparíka, je to síce o pár eur viac ako za bežné výrobky v supermarkete, ale tá kvalita je neporovnateľná. Chuť, vôňa, konzistencia, všetko. A hlavne mám vnútorne pokoj, že to nie je z nejakého podivného veľkochovu.
Čo sa týka poctivých výrobcov... Pokiaľ je to menšia, lokálna značka alebo domáca výroba, tak je to rozhodne poctivejšie, lebo si nemôžu dovoliť stratiť dôveru. Ak je uvedený aj pôvod surovín, to je tiež veľké plus. Ale tak najviac ti asi napovie skúsenosť, buď vlastná, alebo od niekoho, komu veríš, ja napríklad keď kupujem džem od pani z trhu, tak viem, že je to fakt z ovocia, nie z 40 % cukru a farbiva.
Nie je to vždy najlacnejšie, to je fakt, ale radšej menej a kvalitne.:)
A ako zisti clovek ze je niekto poctivy vyrobca? Ved to je take diskutabilne celkom..akoze mna akosi netrapili tieto veci ako zlozenie, ale teraz ked aj clovek kolkokrat vidi, ze obchodne retazce stahuju z predajni xy produktov, potravin a prave kvoli tomuto, tak to asi ozaj musi byt nebezpecne.
No ani do mäsa všeobecne, ja neznášam, keď tam také niečo nájdem. Veď to úplne stratí chuť, ktorú to mäso má mať.
Múku pridávajú asi preto, aby sa zväčšilo množstvo tipujem, inak si to neviem vysvetliť. Ja už všeobecne múku do varenia nepoužívam, fakt len keď pečiem. Kedysi sa dávala aj do každej polievky, ale dá sa rozhodne variť aj bez toho. No a do párkov samozrejme tiež nepatrí.
Jasné, že nedávajú. Poctiví výrobcovia nemajú potrebu to do jedál pchať.
A to sú aké špeciálne párky? :D Ja mám pocit, že tieto veci sa už pridávajú do všetkého.