Cukrovka

Príspevok v téme: Cukrovka
marca

Mohol by mi niekto poradit ako sa spravne stravovat mam novozistenu cukrovku picham si inzulin 4krat denne. Neviem ako sa spravne stravovat,ako aspon ciastocne zregenerovat pankreas. Je to mozne? Ktore jedla maju nizky glikemicky index? Ovsene vlocky je spravne jest?
----------------
Komunita "Cukrovka" cukrovka.zdravie.sk
Stručne popísaná choroba "Cukrovka" www.zdravie.sk

opatrovateľka

veľmi pekne ďakujem za rady - ja mu meriam cukor, a aj keď je nervózny, nemá hapoglikémiu, máva tak okolo 10. Nemal menaj ani sa nepamatám kedy. Vačšinou má aj viac a on povie, no to je celkom dobré. Bojím sa, čo bude ďalej.Už som sa za tie roky dosť naučila aj psychologicky idem na neho, a nič.Ptoste, on keď má prázdny žalúdok tak je na nevydržanie.Tak ho nechám, nech sa naje.Aj mu sama naberám, aby toho nezjedol veľa, ale on si potom ešte aj tak naberie druhú porciu.Tie stránky mu ukážem, ak tobec sa bude chcieť na to pozerať, lebo on si pochvaľuje, že jemu je dobre.Len dokedy, a čo bude potom...

katarina53

opatrovateľka, zaujala ma veta: ...hneď je
hladný a potom nervózny. Skús mu zmerať cukor, keď je nervózny, lebo aj nervozita je prejavom hypoglykémie a on vlastne za tie nervy ani nemôže a nechce Ti vedome ublížiť. Ty najlepšie vieš, ako sa správal predtým ako dostal cukrovku a ako sa chová teraz.Niektorí ľudia vraj bývajú aj agresívni, iní sa pri hypo smejú...
hybe pekne napísal tú vetu, ktorú mu máš povedať.
Drž sa a pevné nervy.

hybe

...zo staršimi diabetikmi je to ovela ťažšie,ako z mladymi,no a kedže pri DM1 si je pacient na 90% doktorom sam,tak vlastne sam rozhodne o svojom osude....možno by zabralo ukazať mu zopar fotiek zle liečenej cukrovky,teda napr diabetickej nohy...napriklad tu ich je zopar:
www.chirurgie.cz
alebo nech si skusi prečitať rozne kratke članky...zaujimavosti ohladom cukrovky...napr tuna:
www.diabetacek.cz
...musi sam v sebe naštartovať zaujem o liečbu...o sebazachranu...nikto mu v tomto type ochorenia,žial nepomôže...tragediou je,že ak dnešny homosapiens zisti,že môže využivať niekoho ineho na hocičo,tak to vetšinou aj spravi...aj ked nie každy...ale vetšinou si to vie aj zdôvodniť :-))...ak by som mal ja niekoho v takejto opatere,tak vela by som znim o tom ochoreni rozpraval...a začal by som napr takou vetou : cukrik môj,mysleť si môžeš o tom čo chceš,no fakty su fakty a ich neznalosť alebo umyselne popieranie žial nikoho nezachrani......prajem ti vela trpezlivosti....

opatrovateľka

Ja nemám cukrovku, ale starám sa o manžela, ktorý ju má. A mal už trikrát takú slabšiu mozgovú príhodu. Je mobilný, na pohľad pri sile, ale len na prvý pohľad.Vôbec nechce dodržiavať dietu.Keď aj niečo vhodné pre neho pripravím, hneď je hladný a potom strašne nervózny.Inzulín mu pichám ja, lebo on si to aj vie,ale nechce sa mu.
Obdivujem Vás, če sa zaujímate o každú \\\"ovsennú vločku\\\".Môj manžel sa ani nehýbe, len leží pri televízore a buzeruje.Má 50 rokov! Ja som zostala doma a starám sa o neho a je mi strašne ľúto, keď na mňa vyskočí.Prosím Vás, poraďte mi niekto, ako mám na neho ísť, aby si neubližoval a mne tiež.

RNG

Nezasahujem do diskusie, len prekladam indicky gurmar=gymnena sylvestris, zvysuje vyrobu inzulinu a regeneruje pankreas( u niektorych)

kju

Na cukrovku mám produkt, ktorý sa volá mladý jačmeň a chlorela sú to potraviny, ktoré pomohli mojej známej znížiť si 20jednotiek inzulínu na 7. to je celkom dobre nie? V prípade záujmu ma kontaktujte:ljudmila@pobox.sk

adam richter

Mne veľmi pomohol gurmar od Brainway. Znížil mi cukor až na hraničnú hodnotu a po rozhovore s doktorom sme znížili inzulín. Doktor mal z výsledkov radosť. Aj ja sa cítim viac vytálnejšie. O gurmare je toho veľa popísané na internete a mne nedalo, aby som sa s vami nepodelil o dobrú skúsenosť.

hybe

V nasledujúcej tabuľke je výber základných požívatín aj s obsahom sacharidov.

Druh / Množstvo v g / Sacharidy v g
Mäso a mäsové výrobky / 100 g / 0,1-0,5
Ryby a rybie výrobky / 100 g / 0,1
Cestoviny / 100 g / 73
Pečivo / 100 g / 61
Vianočka / 100 g / 61
Chlieb / 100 g / 52
Zemiaky / 100 g / 18
Suchý hrach / 100 g / 56
Jablká / 100 g / 13
Orechy / 100 g / 10-15
Mlieko / 1 dl / 4,7-4,9
Jogurt / 100 g / 9,7
Med / 100 g / 82
Pivo / 5 dl / 10
Tonik / 1 dl / 10

katarina53

marca, keď nemáš nízky cukor, tak tých jednotiek je akurát a všetko je v poriadku.
Lepšie je opýtať sa ako nevedieť.

marca

Nemam caste hypoglikemie /to je nizky cukor?/ ja si to este vzdy mylim. Tych 6jednotiek je vela nato ze som este v remisii? Dakujem a sorry ked sa vam zda ze niekedy sa pitam blbosti!