Cukrovka

Príspevok v téme: Cukrovka
marca

Mohol by mi niekto poradit ako sa spravne stravovat mam novozistenu cukrovku picham si inzulin 4krat denne. Neviem ako sa spravne stravovat,ako aspon ciastocne zregenerovat pankreas. Je to mozne? Ktore jedla maju nizky glikemicky index? Ovsene vlocky je spravne jest?
----------------
Komunita "Cukrovka" cukrovka.zdravie.sk
Stručne popísaná choroba "Cukrovka" www.zdravie.sk

10om

jaaaaj a este sranda ze TUCNE TELO! :-)
Boze keby mi z Vas niekto posunul recept na to ako pribrat...by som celkom bral :-)
ja 180cm a horko tazko zarobene na 63kg :-D

10om

...vseobecny prehlad a zdravy usudok pridam...jedno bez druheho nefunguje :-)

Ja som napriklad rad ze tu je clovek ako RNG.../aj ked DM2 a ja DM1/
Myslim ze ak je pacient uvedomely diabetik dokaze si z veci ktore pise RNG a ost. vybrat to dobre co potrebuje pre svoju liecbu.

Dalej si treba uvedomit ze ludia su rozny...optimisti, pesimisti, realisti a teoretici...

Do skupiny teoretikov patria urcite nasi lekari /myslim diabetologov...kolko z nich ma DM???/
Opt., Pes a Real...sme mi pacienti...preto Vas ziadam neodsudzujte nazor nikoho, mozno sa nam raz zijdu! :-)

Tolko k tomuto tlaku na RNG. Dakujem.
----------------------------------------
Ak pravopisne chyby tak pardon, nikto nie je dokonaly :-)

Andel

Pekne od Teba, ze si myslis prave to co si napisal, ze si najlepsi! Len tak mimochodom, Amerika je povodcom vsetkej nenavisti a vojen, ktore v sucasnosti prebiehaju vo svete, strka nos vsade tak, kde nepatria! ANo pomahaju, ale rovnako ako pomahaju tak aj zabijaju! Na Slovensku su desiatky lekarov, ktori taktiez dobrocinne pracuju, napriklad v Afrike a ak to prepocitas percentualne na pocet ludi na Slovensku a v USA, ver mi ze tych lekarov bude percentualne viac zo Slovenska ako z USA (to je len priklad) Ale so sa netyka temy tohto fora!!! Co sa tyka tych tvojich pripravkov, citaj co ti pisem, nepreskakuj to co sa ti nepaci! Pisala som ti ANO PRACUJU U LUDI S DIABETOM TYPU 2 !!!!!!!!!!! Nemiesaj tu nieco, co nemas oskusane, to co funguje na DM2 nemusi fungovat na DM1!!! Ja to mam tiez oskusane na sebe! Pila som bylinky, rozne rastlinne extrakty, skusala som Herbalife a ine veci, ktore ma akurat stali peniaze a vysoke glykemie! tebe to zvysi produkciu inzulinu v pankrease, nakolko tvoj pankreas produkuje malo inzulinu pre tvoje TUCNE TELO!!!!! A tak ho potrebuje viac, ale zakladnym slovm tuna je to slovo PRODUKUJE!!! Moj pankreas neprodukuje NIC!!!! a znovu to slovo NEPRODUKUJE tak z akej chmaaary ma vytiahnut nieco co NEMA??? Nie som pokrytec, ani zaryta propagandou lekarov, DM1 mam 8 rokov a ver mi skusenosti mam viac ako je potreba, takze nie si sam ktory zbiera informacie, zbieram ich rovnako ako ty. Ty keby si schudol na svoju idealnu vahu k svojej vyske, tak by si ziaden DM2 NEMAL a to je F*A*K*T!!!!!!!!!!!!!! Takze neurazaj na zaklade toho, ze mas o 30 rokov viac ako ja a tym padom viac skusenosti a vedomosti, o inteligencii cloveka nerozhoduju skusenosti, ale jeho vseobecny prehlad!

RNG

Andel, ty si nikdy nepocul o nadaciach, stipendiach ,grantoch a podobne?
Vyse polovica studentov na univerzitach ma nejaky typ grantu tj niekto to musel venovat!
Mozno lekari "zadarmo ani nezabresu", ale je tisice americkych lekarov a inych odbornikov v Peace corps, ktori roky zadarmo vo velmi primitivnych podmienkach pomahaju ludom v krajinach s problemami.
Nepoznam ziadnu krajinu, kde by bolo take percento dobrocinnosti, ako prave USA. Nech je kdekolvek na svete nejaky problem alebo kalamita, najprv sa tam ukazu americania a to nie s prazdnymi rukami!Americka potravinova vy[pomoc zachranila vela milionov ludi pred smrtou od hladu. A to nie je nic nove, to sa dialo aj pred 60 rokmi, ked ja som bol este babatko a moja matka nemala mlieko. Keby nie UNRA, obrovske zasoby potravin z USA zadarmo po vojne vycerpanej Europe, dnes by som tu nebol, a ani miliony dalsich, a to dokonca aj v krajinach za vojnu zodpovednych, Nemecko a Japonsko.
Zialbohu, odvdacenie za to je ,SAMOZREJME, NENAVIST voci Amerike...
Konkretne gymnena sylvestris aj sylimarin podporuju vytvaranie NOVYCH hepatalnych a pankreatickych buniek, na to moje zdroje, ktorym nemam dovod nedoverovat cituju plno vyskumnych prac a nakoniec dokazal som to aj sam na sebe ze sa mi pankreas podstatne zlepsil v cinnosti a nadalej sa zlepsuje.
A toto je uz naozaj moja posledna navsteva tejto temy. Vymenoval som prostriedky, ktore mi moje lekarske zdroje odporucili a ktore aspon na mne a ich pacientoch pracovali, kto ich chce vyskusat, ma moznost.
Poskodit nemozu, su to potravinove doplnky, maju aj rozne ine funkcie v tele(antioxidanty, cistice pecene, regeneracne cinitele) takze nie su to vyhodene peniaze pre nikoho.
Nemam casu tu polemizovat s niekym, co ma uzavretu mysel neprijimajucu nic noveho -typ vsade som bol, vsetko som videl. Pritom urcite nema ani polovicu mojho veku a iste ani zlomok mojich vedomosti a skusenosti.Ani vzdelania.
Dost, aj moja trpezlivost ma svoj limit. Hlavne ked sa znazim pomoct a "hryznu mi do ruky".

Andel

Kiti, tak to mas skvele a drzim palce, aby ti to takto ostalo aj nadalej, len v kutiku duse si nechaj aj moznost, ze sa to vrati naspat, neprajem, ale pocitaj s tym, aby si nebol znovu v soku a sklamany. Drzim palce

Andel

RNG, prosim ta pri kazdom tvojom prispevku napis, ze sa to tyka ludi s DM2, alebotych, ktori su este v remison obdobi po diagnoze diabetu! Vysvetli mi prosim, ak moj pankreas neprodukuje ziaden inzulin, ako taky caj, ci bylinny pripravok ho "ozivi" aby zacal produkovat? Vsetky caje a rastlinne pripravky na znizenie cukru, obsahuju nieco co podporuje pankreas v produkcii inzulinu,podmienkou vsak je, aby pankreas ten inzulin produkoval! Ak ostriham babike vlasy, tym ze ju budem cesat jej nove nenarastu! Dieta je spravna pre nizsie davky inzulinu a pre mensie komplikacie v buducnosti.
A co sa tyka tych dobrodincov v USA o ktorych pises, poveddz mi v akom state byvas, pretoze tu v NJ a v PA zadarmo ani pes nezabrese a uz VOBEC NIE lekari!

kiti

v septembri ked mi to zistily tak som mal na lačno 19 mmol a počas dna 30,3mmol.od septembra si držím váhu na 78 kg.Dietu držím a viacej športujem. dakujem za priania. uvidím aké budú výsledky ostatné opakovali mi testy ako ked som prišiel k diabetologičke prvý raz.

hybe

kiti,je to naozaj zložite..mohol si mať napriklad niejaku vnutornu chorobu,pre ktoru si mohol mať zvyšeny cukor a preto ti nasadili inzulin,no problem pominul a teraz si bez inzulinu a je to ok...ale taktiež môže isť iba o remisiu,kedy po zprisneni diety tvoj pankreas ešte vyraba tolko inzulinu,že si v norme,dokonca neuvadzaš viac ako 7 mmol,čo je vynikajuce...želam ti aby ti to vydržalo cely život takto...ale až čas ukaže,ako bude ďalej...napadlo ma,že s nami ludmi a našim zdravim je to ako z počasim...nikdy nevieme ake bude o mesiac,či o rok....