Mohol by mi niekto poradit ako sa spravne stravovat mam novozistenu cukrovku picham si inzulin 4krat denne. Neviem ako sa spravne stravovat,ako aspon ciastocne zregenerovat pankreas. Je to mozne? Ktore jedla maju nizky glikemicky index? Ovsene vlocky je spravne jest?
----------------
Komunita "Cukrovka" cukrovka.zdravie.sk
Stručne popísaná choroba "Cukrovka" www.zdravie.sk
Cukrovka
Hybe,
super, ale nie su Velkonocne sviatky o udeninach a o vajickach? Teda aspon pre mna z vychodu teda urcite ;o) ved raz za rok, ked sa to prezenie tak, urcite hned rakovina nepride (teda aspon dufam) a ja to teda radsej risknem, pre mna su sviatky sviatkami ci s cukrovkou ci bez, trochu extra inzulinu to predsa vyriesi ;o)
Vsetkym prajem Veselu Velku noc a dievcatam vela vody a sibacov!
pokracovanie....Hystate hostinu?
Skuste menej tuku,kenej soli,viac ovocia a zeleniny.A MUSIA V TOM BYť UDENINY? Mnozstvo tuku v kolacoch,mäse majonezach spolu z alkoholom môze pankreas nielen podrazdit ale poriadne ho aj "trafiť" a zabezpecit pokazene sviatky.Udeniny obsahuju vela dusicnanov a dusitanov,ktore môzu spustit migrenovy zachvat(ako poeticky napisane :-).Je zname,ze udeniny - okrem tychto rizik - zvysuju aj riziko rakoviny pankreasu,zaludka,hrubeho creva a konecnika.Kazdy den mame SANCU dostat rakovinu.Kazdy den vznika v nasom tele niekolko stoviek rakovinovych buniek,ktore MUSI imunitny system objaviť a zlikvidovať.Akekolvek prejedanie mastnymi jedlami,alkohol a vela sladkosti poskodzuju imunitny system.
Zopar Velkonocnych rad od dr.Bukovskeho :
- Nejedzte sunku a ine udeniny
- Nepite alkohol
- Nejedzte viac nez 2 vajicka za jeden den sviatkov
- Nejedzte kolace z kremovou plnkov
- Nepite bublinkove a sladene napoje
- Kazdy den zjedzte aspon pol kila ovocia
- Kazdy den zjedzte aspon pol kila zeleniny
- Kazdy den zjedzte za hrsť orechov
- Kazdy den zjedzte 1 polievkovu lyzicu olejnatych semien
- kazdy den sa hrajte a smejte
- Kazdy den sa dobre vyspite
- Kazdy den prejdite peso aspon 5 km
- Kazdy den...
Ešte Mišenka,kolko pije?Ja mám dvojčatá chlapcov,a oni v tomto veku vypili denne po 1 litri a dva deci mlieka,rano a vecer po dve plne fľašky mlieka a cez deň čajíky to aspoň pol litra a ešte polievočka.Potom sa to ustalilo asi vo veku 3 a pol roka.Aj to mlieko,nebolo až také zdravé,zahlieňovali sa,boli stale chorý,tak nám na hematologii povedali,že maximalne pol litra mlieka denne.
Mišenka,záleží to od toho-ako ti lilin pisala,a treba aspoň dvakrat zmerať cukor,lebo môže to ovplyvniť či si jej nedala pred odberom piť sladký nápoj-napr.kakao,alebo čajík s cukrom,to môže zvýšiť hladinu cukru v krvi.Ja viem,ako je ťažké ísť s dvojročným dieťatkom na lačno-na odber.Takmer nemožné!Ale 5,9 je ešte v norme aj na lačno.
Mišenka a kedy mala takúto hodnotu ráno nalačno? Mojej dcérke ktorá mala 5.rokov namerali ráno 13.2 nalačno a to už som vedela že moje obavy sa potvrdili.Veľa pila po nociach a často behala na vecko.
becs
skoro vždy si kupujem pangamin pupalkovy v žltom baleni(presny terajši nazov je BIFI PLUS pangamin,aktivni kultury,pupalkovy olej),obsahuje 200 tabliet,stoji to 118sk(tolko stoji v lekarni čo je v hypertesku v PO)...mne to velmi chuti....možno viac ako cukrik,ale to je iste vec chuti...a ozaj iba sem tam,raz za čas si kupim kôli zmene pangamin v modrom baleni...v zelenom baleni neviem prečo,ale pociťujem ako dosť horky.
A ešte dodam,že ak musim zajesť dačo sladke pri hype tak potom len pocmulam 4 tabletky žlteho pangaminu a je to....zubnu kefku som nemal v puse už asi 9 rokov...predtym som si stale čistil zuby a stale chodil platať či trhať zuby....neviem prečo,ale teraz moj chrup je vo vynikajucom stave a nechystam sa vobec k zubarovy...okrem pangaminu a inzulinu neberiem nič....ale v minulosti som dosť pijaval čerstvu doma odšťavenu mrkvovu šťavu,možno aj to malo niejaky vplyv na môj terajši stav chrupu...neviem...iba citim ako mi pangamin roby celkovo dobre.
Prosim ta hybe mohol by si mi napisat ktory druh pangaminu beries? Nakolko co som vyhladala na internete je tam toho viac. Mozem ta poprosit o presny nazou a sumu. DAKUJEM!
ahojte mám 2 ročnú dcérku a namerali jej teraz 5,9 idú jej robiť dalšie testy o tieto prvé som ja požiadala lebo mi bolo čudné že strašne moc pije a to aj v noci a stále chcela mlieko alebo kakao a veľa cikala len predtým mi každý hovoril že ona musí toľko piť a tak , zháňam všetky info o tom aké sú normálne hodnoty u detí čo môže papať čomu sa mám vyhíbať a čo máme obmedziť dakuej za každú radu maminka Mišenky
cukrovka ma nevyhodu oproti inym ochoreniam a to,že neboli...a v tom je jej zakernosť (je to v podstate ako akasi strategia v boji na porazenie nepriatela)
Kedže ani psychologia ti nezabera,tak to je potom asi už jasne...neboj sa čo bude dalej...ber to ako matematiku...2+2 su proste štyry,z tym už nenarobyme absolutne nič,aj keby sme neviem čo si namyšlali...maš jednu velku vyhodu v tom,že aspon chapeš,z čoho pripadne problemi budu..nebude to rana osudu alebo čo...
mne velmi pomaha na kolisanie cukru ako nasledok liečby inzulinom pangamin,okrem toho že od chvile ked som ho začal uživať(asi pred 9-timi rokmi) som nepotreboval isť k zubarovy,tak celkovo sa citim uplne inač ako predtym,len sa davka nesmie ani prehnať,ale uživať to podla dop navodu.Z tou nervozitou a hypom ma Katarina pravdu...dokonca funguje to tak,že ak človek ma dlhodobodejšie napr 10 až 15 mmol cukru v krvi a potom ma napr sprisnenim režimu pod 10 mmol,tak človek to pociťuje z prvu ako hypo aj ked hypo to v skutočnosti nie je a ma od hypa a od normalnych hodnôt poriadne daleko...a chvilu trva,kym sa ten pocit hypa a nervozity upravy...no isto to všetko nesuvisi iba z cukrovkou...lebo nikdy nie je chory iba jeden organ ako sa to zjednodušene chape...naozaj ťažko radiť a pomahať mu ak nemaš od neho odozvu ...jednoducho rozpravaj mu o faktoch,aj ked ich možno nechce počuť,alebo im nerozumie... a ked začne sam klasť otazky,tak je z polovice vyhrane...