Bolesti chrbtice

major56

A ešte dodám, že v každom prípade si treba chrániť chrbát pred zimou a zachladnutím. Aj pri miernom zapotení sa treba ihneď prezliesť do suchého.

dr.jajbolí

Major, ďakujem. Ináč lekári mi povedali, že aj napriek tomu, že som na neurológii"recidivistka", nemám šancu sa dostať na inv.dôch. a odporučili ma na psych.tam sa liečim, všetko iné zaujíma Dr.,len to nie, čo treba a napísala, že stačí, keď beriem AD, za to nie som indikovaná na inv. dôch. a pritom cítim sama, ako to aj ty píšeš, keď si dám AD, je mi lepšie.

major56

No, skús sa opýtať psychiatričky. Ono je to tak, že ja mám diagnostikovanú aj depresiu, ktorá sa zvyčajne pri dlhotrvajúcich bolestiach objaví takmer u každého a naviac som už 16 rokov na invalidke. Na tento problém sú rôzne názory aj jednotlivých lekárov. Niektorí hovoria, že pri depresii sa bolesť znásobuje a teda liečením depresie sa utlmí aj bolesť. Niektorí zase hovoria, že antidepresíva blokujú prenos pocitu bolesti do mozgu, čiže bolesť vlastne máme naďalej, len ju necítime. Takže záleží, ako to posúdi lekár. V mojom prípade to pomohlo, inak by som sa bol od bolestí naozaj zbláznil! Nebolela ma len samotná chrbtica, ale celé svalstvo na chrbte bolo bolestivé, stuhnuté až sa mi vytvárali také hrče. Tie mám síce aj teraz no už ma nebolia. A ešte na spanie beriem TRITICO.

dr.jajbolí

No ja tiež trpím na chrbticu ako kôň a tiež chodím ku psychiatričke, ale beriem len ráno Cipralex. Myslíš, že tieto lieky, čo tu píšeš sú lepšie? Mám ich pýtať?

major 56

Bolesti chrbtice majú rôzne príčiny. Ja som už mal neznesiteľné bolesti celého chrbta, rúk a šírilo sa mi to do nôh. na rontgene mi zistili na 4 stavcoch výrastky. Navštívil som ambulanciu chronických bolestí (algeziológiu), kde sa mi lekár snažil pomôsť, ale neúspešne. Nakoniec mi odporučil navštíviť psychiatra, čo som aj urobil. Tam som dostal predpísané antidepresíva a pomohlo mi to. No asi po troch rokoch sa mi bolesti vrátili ešte agresívnejšie. Na to mi pani doktorka predpísala antidepresívum CYMBALTA a bolesť sa mi asi po týždni oproti pôvodnej znížila o 90 percent a sú dni, keď ma vôbec nebolí. Toto doporučujem každému, kto má podobné ťažkosti. A samozrejme aj cvičenie. Netreba si namýšľať, že keď navštívime psychiatra, už sme ši - ši. A druhí nech si myslia čo chcú, hlavná vec, že ja nemám bolesti, kašlem na nich.

deny7

Pekny vecer.Mam ku Vam prosbu.Prosim Vas neviete o nejakej domacej a ucinnej liecbe na bolest krcnej chrbtice a prudkych bolesti v krizoch vyzarujuci az do hrudnika? Pred 2 tyzdnami som nastupila do obchodu,a nemozem si dovolit chodit po doktoroch.Prosim Vas napiste mi nieco ucinne.Dakujem pekne .Je to ukrutna bolest,a chodim do roboty.Dakujem za rady vsetkym vopred.

matroš

Ahojte,prečítal som si pozorne všetko o Vaších probleb´moch o chrbtici..
Tiež hladam odborníka chiropraktika ktorý mi pomôže a rukami a masážmi napravý stavce.Maám niekolko ročný problem na dolnej časti chrbtice a často nemôžem stáť ani sedieť pričom mi bolesť vystreluje do dolných končatín.Prešiel som len CT vyšetrením kde zistili že jedna z platničiek je oslabená a stavce pricvikujú nerv.
Zatial som nezisťoval či v okolí Martina nájdem chiropraktika ale hádam mi niekdo pomôže.Cvičením a másažmi u fyzioterapeuta sa problém vymazal iba na pár týždňov.Športujem ale myslím že si niekedy ubližujem ešte viac pretože tým sa stavec nenapraví.Dakujem za odkazy

samanthka99

no ja mavam problem s chrbticou cca 20rokov cize cely zivot..snazim sa kupovat dobru obuv a cvicit kazdy den ak to nestiham alebo sa mi nechce tak aspon sa poriadne ponatahujem,hodim na chrbticu termoflasu a idem haji..neviem ci je to OK ale mne to pomaha...

RNG

Nedostatok vytvarania kolagenu je zakladnym degeneracnym faktorom pri vsetkych organoch.
Na to ve hodne vyskumu v osemdesiatych rokoch timom Linusa Paulinga(dnes dr Mathias Rath a ini).
K vytvaraniu kolagenu je treba najma vitamin C a E(vitaminu C niekolko gramov, vitaminu E 400-800 IU) a rozne aminokyseliny, ako arginin, ornitin, cystein-niekolko gramov denne.
Pomahaju aj "polotovary", rozne mukosacharidy(glukosamin, chondroitin, glykomarin) enzymi a rozpustadla(MSM) no a samozrejme zivocisna zelatina(huspenina, gliky,chrupavky...)

Pozor, vyrabaju sa aj zelatinove produkty z skrobovin(modifikovane skroby, latka uplne ina(sacharid) ako zivocisna zelatina(bielkovinna))!