Už roky mám problémy s chrbticou. Poraďte mi, prosím, nejaké dobré cviky na chrbticu. Ďakujem. A.
Bolesti chrbtice
Katty32 tak mozno by nebolo na skodu zacat prave tym lekarom ci? Co ta tak brzdi alebo odradza? Podla mna by ti vedel poradit presne ako si napisala nejake cviky alebo tak.
MartinaZV prosím ťa, a o akom doplnku je tu reč. Lebo teda pridávam sa k väčšine, ktorá má tiež problémy s chrbticou a už je to celkom problém. Zvažujem aj návštevu nejakého odborníka, ktorý by mi prípadne poradil aj cviky.
Tak ta bolest moze byt uz z hocicoho, ked to takto postupuje hore dole. Tam nebude len to zle drzanie tela. A je to uz dlhodobejsi problem u teba? Som nizsie spominala jeden vyzivovy doplnok, ked tak na vyskusanie, lebo mne pomohol :) No pokial to mas vazne, treba ist k lekarovi.
Presne ako pisem, nemoze to byt z toho nespravneho drzania tela? Skusala si na to nieco? Lebo ked sa ti to takto kadejako prelina po chrbtici to je veru nic moc.
no tak bolesti chrbtice su neprijemne. mna napriklad caso bolieva horna cast chrbat ked sedim a spodna, teda skor krize ked lezim. to nechapem, co sa deje, akoze asi aby som nic nerobila.
Napriklad vela spravi aj spravne drzanie tela. Si ani neuvedomujeme, ked sa hrbime, alebo ked striedame rozne polohy a pozicie na stolicke pre pocitacom napriklad. Chrbat trpi a potom sa to uz niekde prejavi.
No to tak byva, ze clovek sa chce zatat a vydrzat a niekedy veru ta bolest prerazi viac ako by sme chceli a ocakavali :)
Takze je na tebe ako sa rozhodnes :) Ale ako pises, ze kazdy sme iny, ale nemyslim ze je to zrovna tak, ze co jednemu pomoze inemu uskodi :)
@romanusaa ved ja viem, ze netreba nic podcenovat, len asi nie som az tak ten typ co robi z komara somara ako sa hovori...ze proste ak sa da problem riesit, tak ho skusam vyriesit...
@martinaZV vo viacerych oblastiach...ked pises ze ti pomohol, myslis aj na bolest chrbta?...
ved ako jasne, niekomu cvicenie moze pomahat, a inemu ak necvici spravne moze skor uskodit...
Radoslavka, potrebuješ RTG chrbta kvôli diagnóze. Ale môžeš si od obvodného lekára vypýtať aj výmenný lístok na rehabilitáciu. Na rehabilitácii Ťa vyšetria a navrhnú liečbu na mieru: napr. elektroliečbu. Na chrbát Ti pripnú elektródy, a tie Ti budú stuhnutý ubolený sval masírovať. Alebo Ti dajú teplý parafínový zábal a od tepla sa Ti to uvoľní. Takúto liečbu teplom si môžeš vyskúšať aj doma: zoberieš uterák, dáš do mikrovlnky zohriať a priložíš na boľavé miesto, a dobre sa zakryješ, aby si neprechladla.
Čo sa týka cvičenia, na rehabilitácii Ti ukážu cviky, ktoré máš cvičiť. Pri silnej bolesti sa však neodporúča cvičiť, lebo Ti to môže zhoršiť stav. A cvičenie prináša výsledky až po nejakej dobe, a znamenajú dlhodobý priaznivý efekt, ktorým sa pri pravidelnom cvičení budeš môcť rozlúčiť so silnými bolesťami chrbtice, únavy z chrbtice a pod. Mne sa osvedčilo cvičiť každý deň aj viackrát, ale iba krátky čas.
To, čo ti zaberie, je SUCHÉ TEPLO!!!
Potrebuješ aspoň základné vyšetrenie chrbtice, takže smer lekár a ak "nemáš čas", potom si aspoň zabezpeč certifikovaného fyzioterapeuta, aj ten dokáže odhaliť príčinu bolesti a pomôcť ti.