Už roky mám problémy s chrbticou. Poraďte mi, prosím, nejaké dobré cviky na chrbticu. Ďakujem. A.
Bolesti chrbtice
a konkretne o com hovoris? co kym nezacne ucinkovat? neviem teda, asi som nezachytila, o com presne bola rec.
ved ono chvilku trva pri vsetkom, kym si na to telo zvykne alebo kym ti to zacne ucinkovat. netreba sa hned vzdavat, to je jasna vec. takto clovek nedosiahne asi nic.
tak vies, mozno niekto aj skusil cvicit parkrat a nevidel vysledky hned, tak to vzdal. nic sa neda dosiahnut okamzite.
hej, to cvičenie vie veľakrát uľaviť od bolesti, človek by ani nepovedal, len keby sa ľuďom aj chcelo :) ja mám okolo seba neskutočne veľa lenivých ľudí. a pritom stačí tak málo, aby človek niečo pre seba urobil.
tak su rozne vyzivove doplnky, ktore ti podporuju cinnost nervov alebo teda rovno celej nervovej sustavy. takisto netreba zabudat aj na pohyb, civcenie, sport.
A ako to myslíš preventívne? :)
presne tak, vsak ono to kazdeho raz dobehne podla mna :D ale tak da sa aj proti tomuto bojovat preventivne si myslim.
kazdy bozi den tu chrbticu zatazujes a ani si to neuvedomujes. :) ci pri stati, sedeni, chodzi, proste nech uz vykonavas hocico, zataz tam je. pri niecom je mensia, pri niecom vacsia, ale je tam.
no ved ano, to zase ja chapem, ale tak ked ti nic nie je pocas celeho dna a potom sa zrazu v noci zobudis na bolest, tak ano, zlakla som sa, lebo si nie som vedoma, ze by som si tu chrbticu nejak extremne zatazovala.
No ale zase podľa mňa je to celkom aj také bežné, že niečo bolí najmä v noci. To proste z celého toho dňa na človeka doľahne.