Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
To ketsut:
no ved to je ta bipolarna porucha (ma poucili v ordinacii ze volakedy sa to volalo maniodepresivita) lenze tam sa strieda nalada po niekolkych tyzdnoch, mesiacoch a nie dvakrat za den. Ale vdaka. Neviem ako ste na tom vy ostatni, ale mna, ked mam depresiu, dovadzaju este do vacsieho zufalstva ludia ktori mi hovoria ako mam byt spolocenskejsia a nemam si robit tolko starosti atd. atd...
možno trpíš manio-depresívnymi stavmi...vtedy sa striedajú stavy depresie so stavmi, ked človek vládze všetko bez problémov, bez prestávky dokáže všeličo porobiť...a potom príde stav opať pocity smútku, beznádeje, slabosť....
Je to tiež jedna z možností!
Ahojte. Som tu dnes prvykrat,hladala som nejake forum, lebo, klasika, v mojom okoli som mala pocit, ze len ja som ta, koho trapia problemy tohto druhu. Ostatni si ziju sice so svojimi problemami ale vedia ich riesit. Ja tento moj nie... Mala som vsetky priznaky depresie tak som sa ocitla u psychiatricky- skracujem. Bola to kamaratkina kamaratka a hoci som si samozrejme nahovarala ze ja k nej este nepatrim, ze mozno staci psycholog ale kedze tu v meste ziadneho nepoznam isla som... Diagostikovala mi depresiu a dala lieky. Tie som nebrala. Preco? Lebo nie vzdy mi bolo zle. Striedali sa mi dni- tyzdne ked mi bolo blbo a ked mi bolo az velmi dobre. Psychologicka (ku ktorej ma poslala psychiatricka - spolupracuju) skonstatovala ze to mozno bude bipolarna porucha a tak momentalne uzivam Orfiril long na stabilizaciu. Diagnoza este nie je konecna- kedze som v stadiu "sledovania":-)oboma doktorkami. Chcela by som sa skor poradit s Vami co trpite depresiami, pripadne bipolarnou poruchou. Trochu som uz o tom citala a nie celkom sa mi to na mna podoba... Viem ze kazdy je individualny atd... ale ked u mna tie stavy beznadeje, smutku uzkosti- bolest duse trva napr. pol dna - vtedy si myslim ze vsetko je nanic, nic sa neda, som nemozna, neviem riesit problemy atd. a potom sa to zrazu tak - no nazvime to "prepne" a ja sa cudujem co som si robila take problemy... To prepnutie normalne citim! Presne viem povedat o ktorej hodine sa stalo - je to ako ked mate cojaviem krce a medi nimi chile ked ich nemate a je vam uplne fajn. Este stale nie som stotoznena ze mam brat lieky a ze teda som pacientom psychiatrie, este stale rozmyslam ci by to nemohli byt napr. aj ine dovody - co ja viem nejake hormonalne poruchy alebo tak... Ako sa u vas prejavuje depresia, ako dlho trva, je tu niekto, kto by to prezival podobne ako ja? Nie ze by som ignorovala tych 25 stran predchadzajucich prispevkov, ale dnes mam zrovna ten "dobry den" tak malujem kuchynu :-)
musia vsetko ine vylucit ja som bol vsade aj na sono srdca som zdravy ... len gebula si to nemysli dnes osm bol aj u psychiatričky ... povedal som jej co am trapi co sa deje a podobne .. povedal som jej ze je to asi panicka porucha este mapochvalila ze viem o tom hadam tolko co ona .. dala mi na predpis xanax 0.5 sr vraj je to nieco nove co vydrz dlhsie v obehu .. a to som si myslel ze si to mam dat len ked ide na mna ten stacv .. ono zte sa to ma brat kazdy den .. predpisala mi aj cipralex vraj su s tym zle skusenosti .. pocit na vracanie oťapenost no uvidime co to bude za haluz .. ale zaklad je ze tie lieky by mali zpalnit nervove receptori a zbavit nas psychickej poruchy uplne a navratit nas do bezneho zivota .. kazdy kdo este vaha a trapi sa nad tym sam ... nech okamzite uteka po doktoroch nic za to neda .. ale nieco sa bude aspon diat ... a kto nechce ist za psychošom ..lebo si mysli ze nie je na hlavu nech len pekne ide nie je to hamba ikad ja som sa tiez vsade otacal ci nejde niekto znamy :D .. ale som to zvladol a je to super lebo aspon viem co pride a co sa bude diat ..
inak ked vieš, že trpíš PP, prečo nejdeš hned na psychiatriu? aspon si ušetríš zbytočne chodenie po lekároch...
ak im svoje stavy neopíšeš dosť jasne, tak nič iné nemôžeš čakať....a aj lekári sa musia uistiť, či nejde aj o niečo iné...potom by si povedala, že ťa hned poslali na psychiatriu....
a teba by prepadali otázky, čo ak mám niečo so srdcom? čo ak trpím nejakou vážnou chorobou a oni ma poslielajú k psych.
takých prípadov je mnoho...tak bud rada, že sa komplexne snažia prísť na to čo ti je
uz sa to zacina.doktor ma posiela po kadejakych vysetreniach dnes som bola na kardio..vsetko v norme..som zvedava kam to az zajde...som si ista ze psychiatria bude az na samom konci to su vsetci doktori taki neschopni aby nemohli hned povedat ze ide o panicku poruchu???bozeee
ku mne je tiež život krutý...muž ma psychicky týral, podvádzal ma, peniaze na domácnosť nedával, ignoroval ma....odišiel odo mna a dcéry....a stála som sama, nikto pri mne nebol....
treba si nájsť cieľ a za ním ísť...prekonávať sa...táto choroba je taká, prekonať sám seba....
ale mna tiež nikto nechápe som na to sama.....
ja viem ako to je ked nik pri tebe nestojí