Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

mia23

ale mna viac trapi to ze mi je neustale zle a nedokazem robit to co by som chcela.....denno denne a skoro cely den aj ked som pokojna......keby ste stym maly skusenosti poradte,,,,keby som sa dobre citila tolko veci by som chcela podniknut a potom verim tomu ze by ma tie sprostosti nenapadli.....klarka snaz si najst nejaku aktivitu co ta bavy

mia23

ahoj klara...aj ja som mala tieto priznaky(este aj teraz mam niekedy)strasne som sa toho bala chodila som psychologovi a aj jemu som sa to bala povedat.....aj mne este chodia myslienky ze sa zblaznim ze niekomu ublizim a tak...ale u mna to asi je z jednej traumy co som zazila.....neviem mala si v minulosti nejaku traumu s nasilim????? snaz sa na to nemysliet alebo rob ako ja ked ta takato myslienka napadne povedz si:preco by som sa mala zblazdnit.....a este jeden blazon o sebe nemoze vediet ze je blazon,lebo je blazon a je mu dobre tak ako je.......aj ja sa toho velmi bojim ale ked ma to napadne snazim sa mysliet na nieco pekne co som prezila

klara3528

Ahojte,prosim vas,pomozte mi ,som uz zufala :( ..... podla priznakov co som citala,mam PP,no zatial mi to nikto nepotvrdil.bojim sa hlavne toho,jeden priznak je ze strach z toho ze sa prestanem ovladat...a ja ho presne mam,bojim sa ze by som sa prestala ovladat a ublizila okoliu,moze sa to stat ?? co myslite??pomozte :(

mia23

JA neviem vraj aj ja trpim panickou poruchov..... mam vsetky tie priznaky co tu pisete ale navyse sa citim pocas celeho dna velmi slaba a je mi na odpadnutie takmer vzdy aj ked som pokojna..... robila som uz vselijake mozne testy a nic ....moze sa panicka porucha prejavovat aj takto....prosim poradte mi

tatiana26

Ahojte...náhodou som otvorila túto tému, lebo zvyčajne sa pohybujem na téme Úzkosť. Je tam veľa dobrých rád a názorov, ak máte čas, skúste si to tam popozerať.

KETSUT čo som si prečítala pár stránok, tak myslím, že máš veľmi podobné príznaky ako ja (ak nie rovnaké) a aj podobnú techniku zvládania...verím, že popíšeme :)

ivana48

Ahoj Katarína73,premýšlaš nad tým čo môže depresiu vyvolať...u mňa sa dostavila PP a následne silné depresie postupne,až po rokoch...,ja si myslím,že u človeka sa to nemusí vždy prejaviť hneď po nejakej traume,psychickom a fyzickom týraní a pod.,ale niekedy sa to nabaluje postupne a raz to prepukne-skrátka organizmus to prestane zvládať!!!Ja mám teraz 37 rokov a prvý atak prišiel keď som mala 29.Podľa psychiatra môj problém začal už v detstve,otec veľmi pil a týral mamu,pred nami ju napádal nožom,kopal,...ja som to ako dieťa samozrejme nevedela riešiť a trpela som ako kôn,niekedy som sa od strachu počúrala.Robil nám zle aj po rozvode,nechcel sa zmieriť s tým,že ho naša mamina opustila hlavne kvôli nám deťom,lebo vedela,že ak zostanú ako manželia spolu skončíme všetci na psychiatrii.Potom som po pár rokoch spoznala manžela a v ňom našla oporu a ochranu pred otcom,porodila som dve deti,všetko sa dá povedať klapalo.Začala som pracovať,chodiť popri zamestaní na výšku a vtedy to prepuklo hoci ja som sa cítila posledné roky veľmi šťastná,stále samé srandičky,pozitívne naladená.No organizmus sa unavil a vzbúril a mne sa vrátili aj všetky traumy z detstva.Takže sa skús zamyslieť nad celým tvojím životom-nie iba na posledné roky a možno zistíš čo mohlo byť spúšťačom choroby.Možno je to nejaká udalosť či životné obdobie na ktoré si už zabudla,alebo si bola určité obdobie pracovne veľmi vyťažená a vôbec si si to neuvedomovala.ZDRAVÍM A DRŽ SA!!!