Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

ketsut

aj ja som mala diagnozu pp...užívala som Cipralex rok aj pol...teraz som štyri mesiace bez liekov....niekedy mám také rôzne stavy ešte, ale snažím sa to zvládať...hovorím si vždy, ked mi je zle, že okolo sú ľudia a keby sa mi niečo robilo isto mi pomožu...do hlavy si tlačím pozitívne myšlienky a za chvíľu je nepríjemný stav preč...trvá mi vždy tak okolo desať minút a potom mi je fajn...učím sa všetko prekonávať ako malé dieťa...predtým som mala problém vyniesť kôš...teraz chodím sama na precházky, do obchodu..niekomu by sa to zdalo smiešne...ale v čase choroby to bol veľký problém....neopísateľné obavy, z odpadnutia, straty vedomia...strach, úzkosť...
pri tejto chorobe je nutné si vypestovať sebavedomie, odmenovať sa za každý úspech čo sa nám podarí....

stelina7655

dakujem ivana za tvoje rady....aj ja som na tom asi tak ako ti a mozno aj horsie pretoze zijem v zahranici bez nikoho a som na to uplne sama....aj ja pp trpim uz asi5 rokov a vsetko to musim znasat sama.... aj ked som zila zs rodinou nikdo mi nikdy nerozumel a vzdy som bola na vsetko sama.....hovorili mi ze si to vsetko namyslam...a ze mi nic nie je...vsak som mlada....mam na to len nemysliet a prejde to.....aj ja velmi trpim a zijem s tym sama...a navyse mam este plno inych problemov....ale nevzdavam to..tak sa drz aj ty aked ti povedal psicholog ze ta ustavna liecba pomaha tak to vyskusaj...nevzdavaj to

ivana48

pre stelinu! Ja som mala za 8rokov,čo mám túto chorobu 3druhy AD.Je pravda,že každé majú iný účinok,pri prvých sa to dalo vydržať,(účinok nastupuje po 2-3týždňoch).Potom sa mi však po troch rokoch výrazne zhoršil stav a tak som mala zmenené lieky.Po ich nasadení mi bolo veľmi zle,že som to nemohla vydržať a lekár mi ich zmenil na tie čo užívam doteraz.Zo začiatku síce som mala sucho v ústach,závraty,hnačky...,ale po pár dňoch to prešlo.Viem,že sa to ľahko hovorí,ale daj si zmeniť AD,iba ak by to bolo nevyhnutné,pokús sa tie prvé dni vydržať!!!Možno budeš prekvapená a vedľ.než.účinky budú minimálne,alebo žiadne,čo ti zo srdca želám!!!Musíš však vedieť,že lieky-AD sú iba 50% úspechu liečby,zvyšok je psychoterapia,pozitívne myslenie a pomoc rodiny a to je to čo mne chýba!!!AD mi pomáhajú,ale rodina ma nechápe stále mi vravia,že sa neustále kontrolujem,zbytočne obávam nového ataku,ale oni to nezažili,tak mi tým viac ubližujú ako pomáhajú.Psychoterapiu som absolvovala 2x do mesiaca po dobu 3mesiacov,ale naučila som sa správne dýchať,relaxovať...,no výraznú zmenu som nepocítila,preto som poprosila lekára o radu a ten navrhol 6týžd.ústavnú každodennú psychoterapiu,ktorá má vraj veľmi dobré výsledky. PROSÍM,AK MÁTE NIEKTO S TÝM OSOBNÚ SKÚSENOSŤ NAPÍŠTE!!!Ďakujem vopred (PS:stelina DRŽ SA!!!)

ivana48

Zdravím všetkých trpiteľov PP,ja trpím touto chorobou už 8rokov a naozaj nás vie skutočne pochopiť len ten čo s ňou má osobnú skúsenosť!!!Ja mám pocit,že už nežijem iba pomaly prežívam,strašne by som bola rada,keby sa mi vrátil život,aký som mala pred prvým atakom!!!Som veľmi nešťastná...

stelina7655

Chcela by som vas poprosit o radu .. V stredu by som uz konecne mala ist na psichiatricke vysetrenie.... bojim sa ale AD... vsade kde citam je pisane o neziaducich ucinkoch a dost ma to odraduje.... vsade tam pisu ze zo zaciatku sa citite velmi zle....bojim sa toho...prosim napiste mi nieco zo svojich skusenosti....maju vsetky AD rovnaky vpliv?????

ketsut

ja som tiež musela prekonať pp bez blízkych, kamarátov, nikto pri mne nestál...navyše ma opustil muž, kôli ktorému som ochorela....na všetko som ostala sama...život je taký..nie je prechádzky ružovým sadom...neboj sa, musíš chcieť sa z toho dostať...a dá sa to zvládnuť aj ked si na to sám...chodiť von, športovať...nájsť si nejakú činnosť, chviľu si aj oddychnuť a neboj sa bude dobre.....

Držím palce!

stelina7655

je to velmi tazke zvladat vsetko sama ked vam nikdo nerozumie...a najhorsie je ked vam povedia ved to nic nieje staci ked na to nebudes mysliet a prejde to...alebo kedy sa uz konecne vschopis? ako by to bolo take lahke! a vtedy sa clovek citi najhorsie lebo by chcel aby to prestalo ale nejde to... tieto dni som sa snazila vysvetlit mojim blizkym ako sa citim a o pp ale ako som ocakavala nepochopili ma...Tak som sa rozhodla ze uz nikomu nic nebudem vraviet a zvladnem to sama......

noxik

ahojte tak mam po testoch ... som zdravy ako buk ... srdce v poriadku a žlaza štitna krv vsetko ok .. ciže je to len moja gebula ... jedina vec co mi pomaha ked ce ist na mna panica... hovorim si co blbnes ved si zdravy ..zdravy a zdravy ... dnes mi doktorka povedala ze mam zmenit celu životospravu .. od pitia alkoholu fajcenia .. piatia kofotín a pod ... a aby som si nasiel nejaku namahavu aktivitu ... beh ..tenis a podobne .. a tak isto nastolit zdravy spanok .. bo kym ja zaspim tak prejdu aj dve hodiny .. spanok je zaklad zdravia ... ze nechce do mna tlacit tabletky zatial ze sa do vraj zvladnut aj takto.. len u mna ide asi iba o zachyteny pociatok pp .. drzim palecvsetkym

coki

ahojte vsetci trpitelia pp. aj ja mam tu smolu byt liecena na pp a depresiu. lieky beriem uz 5 rokov a napriek tomu mavam tak raz do mesiaca panicky atak.neviem ci sa toho vobec niekedy zbavim uz ked si myslim ze je na case vysadit lieky pride to opat. hadam len najst ten najvhodnejsi sposob zvladnutia atakou a vyrovnat sa s realitou uzivania tabliet do smrti. podarilo sa niekomu vysadit lieky uspesne?

noxik

cafte no zajtra idem k lekarovi na kadejake testy a normalne mam uz teraz obavi ako to tam rano dopadne ... hehe.. normalne mi to drbená na krabicu a popritom sa nemam čoho báť .. vsetci ostatny co vas nieco take caka tvrdo do toho nech je to za nami