Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
KETSUT tiež mám toho na knihu :-)
Ale výborný človek myslím nie som...iba tak normálne sa snažím dať ďalej, čo ma život naučil :) Jasné, s AD to ide ľahšie všetko, ale u niekoho to môže zafungovať aj bez nich... na každý pád, ja by som skúsila všetko možné predtým ako by som začala brať na AD, najmä na mieste Kláry
MIA keď ťa odviezla sanitka, tak čo s tebou robili v nemocnici? čo ti povedali?
žienky tatiana vám tu dala vynikajúce rady...ozaj veľmi dobre tak robím aj ja....ale toto mi nepomáhalo ked som to robila bez AD...ja som potrebovala lieky...a počas liečba neustále robila to čo doporučila tatiana a teraz bez liekov pokračujem....
tatiana má pravdu AD sa nesmú užívať prípadne pod dozorom- mladiství do 18 rokov.
tatiana je výborný človek, ktorý ma isto veľa tiež prežité a dáva vám dobré rady....!!!!!!
klara aj ja som na tom tak ako ty uz ani von nechodim ,myslela som si ze ked prestanem fajcit,budem viac jest ze to prejde..... vsetci mi tak hovorili si velmi chuda,vela fajcis, to preto ti je stale zle. zacala som vela jest a prestala som fajcit a nic ziadne zlepsenie....tak som si povedala dost nebudem uz nikoho pocuvat a budem bojovat sama lebo ostatny tomu nerozumeju....len mi je luto ze som s tym neurobila nieco uz davno lebo som si myslela ze to prejde....klara aj ty s tym musis nieco robit lebo to len horsie bude....
KLARA ešte voľačo:
Psychológovi určite choď...pomôže ti prísť na to, z čoho ti to vzniká, čo s tým robiť a naučí ťa tie relaxačné cvičenia...psychológovia sú fajn, tí nepredpisujú lieky :)
Aha, ešte medovkový čaj, hneď ráno a večer tiež, aj cez deň môžeš...potom ešte myši chvost a nechtík sú na toto dobré.
Ráno nespať, ani keď si unavená...ako sa zobudíš, je najlepšie vstať, lebo pri tejto chorobe platí - čim dlhšie spíš, tým horšie ti bude... :)
A - zastaviť hneď prvú negatívnu myšlienku, ktorá ťa napadne...nerozvíjať ich...nepredstavovať si, čo keď...
mia najhoršie je násť ten správyn liek....ľudia užívajú rôzne..mne lekárka dala prvý Citalopram a dostala som serotonínový syndrom...okamžite som musela ho vysadiť....atak a stav hrozný...hned do 24 h po podaní lieku...potom ma prestavila na Cipralex...a ten mi zabral dobre rok a pol som ho užívala...a teraz som 4 mesiace bez.....
KLARA ja by som na tvojom mieste skúsila najskôr všetko iné ako antidepresíva. Na každých z nich je napísané, že sa smú podávať mladistvým do 18 rokov iba výnimočne a pod dozorom, čiže z toho nečíha nič dobré...
Môj návrh (čo pomohla, resp. pomáha mne):
1.veľmi dôležité je uvedomiť si, že to je všetko len v tvojej hlave...že ťa klame mysel...nezblázniš sa, neodpadneš, nezomrieš, nič sa ti nestane...nič, len celé tvoje telo panikári. A ty to môžeš zastaviť, netreba sanitku, fakt nie
2. kúp si šumivé magnézium, najlepšie šumivé MagneB6 a šupni si jedno hneď ako cítiš, že ti nie je dobre
3. akonáhle sa začneš dusiť, resp. máš pocit, že nemôžeš dýchať - nepanikár...začni zhlboka dýchať - ale pozor - do brucha! to začni trénovať ešte dnes večer...na 6 nádych, na 3 zadržať dych, na 6 výdych, na 3 zadržať dych...zaručene pomáha...ale tiež to treba spraviť hneĎ na začiatku, nespanikáriť
4. cvičiť jógu alebo pilates, cvičenie veeeľmi pomáha a tieto cvičenia upokojujú myseľ
5. naučiť sa relaxácie a každý deň - ale fakt každý - jednu robiť
6. zohnať si knižky o PP, doporučujem Praško- Jak zvládat paniku a študovať s mamou-sú tam veľmi konkrétne návody na to, čo robiť
klára málo máš o tejto chorobe preštudované....na veľmi veľa...PP sa dá liečiť a je vyliečiteľná....a AD ked vysadíš v nesprávny čas, tak ako každé lieky vyskytnú sa vedl. účinky....veľa ľudí sa úspešné z tejto choroby dostalo, aj napriek tomu, že užívali AD. A teraz sú bez liekov...
Nevieš nič o tom čo všetko budeš musieť prekonať..táto choroba je fakt hrozná v tom, že človek musí sám seba prekonávať, porážať myšlienky, ktoré sa mu neustále do hlavy tlačia, strach, ktorý ovláda jeho život....jooooooj moja ja by som ti o tom mohla knihu napísať....
diki ketsut.....aj ja sa chystam psychiatrovi ....ale sa bojim ad...ze maju vela nepriaznivych ucinkov....a ze niektory hovoria ze im nepomohli