Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

klara3528

jenny791
presne take stavy mam aj ja...tuto baby dobre radili,treba si precitat dole nizsie.Na mna akurat ide ten stav,brr,ale teraz som si uvarila lubnovnikovy caj,hadam ma ukludni...a super pomaha pravidelne pomale dychanie.....aspon mne teraz kusok pomohlo.

jenni791

no ahojte všetci, ja už dlho sa liečim na tuto chorobu a dokáže pekne zneprijwemniť život, berem teraz lieky. triticco, neurol0,25 citalopram a xanax0,5 niekedy je mi fajn ale rána su zle a hoci sa liečim dlho tiež mám pocity beznádeje , uskosti niekedY triašku a strach že ublížim sebe alebo deťom, je to hrozné neviem vtedy čo robiť mám chuť niekoho zavolať aby my prišiel na pomoc, ale vtedy ak myslím že bože ublížim dietatu proste si poviem že to je len blbá myšlienka, že ja svoje deti milujem a nikdy im neublížim je to ozaj tažke verte ale dá sa to prekonať, mám občas aj také stavy že držím v ruke nožík ked niečo krájam a bojím sa ťže čo ak my šibne a ublížim malej uplne my je do revu, ale prejde to hlavne treba ísť vtedy inam neostať v tej miestnosti vybehnuť von alebo čo len proste nechať všetko tak a nejako sa zabyviť a potom to prejde a ked je mi mopc zle dám si polku neurolu a upokojím sa

klara3528

ketsut
moji rodicia sa o mna staraju,a to dost dokladne.Ale nezabrania mi aby som fajcila,pretoze je to len moja hlupost.antikoncepciu neberiem,dakujem,sexovat v 14.nic premna.
a nie ze pijem,ale na oslavach odmietam aj pripitok,tym poharikom som myslela pripitok.

ketsut

ženy alkohol, káva a cigarety u ľudí s úzkosťou spôsobujú nervozitu.....
klára ty máš 14 rokov a fajčíš a piješ? To je už samo o sebe super ti poviem pre tvoj organizmus....ešte povedz, že berieš antikoncepciu a ani sa nebudem čudovať ako sa cítiš a prečo....
z hladiska tvojho veku máš názory na svoje zdrave dosť povchne a tvoji rodičia by sa mali o teba začať poriadne starať a samozrejme v prvom rade ty sama.

Pri PP je potrebná riadne silná voľa túto chorobu zdolávať!

tatiana26

Dievčatá, zabudnite na cigarety a alkohol. Pri AD sa alkohol stejne nesmie užívať a Klára ak si už raz s fajčením prestala tak prosím ťa prečo by si chcela znovu začať? O pár rokov budeš chcieť zúfalo prestať a už to nepôjde a budeš si nadávať...prosím vás fajčiť nie je hrdinstvo, ale slabosť...a na prekonanie tejt choroby budete potrebovať riadne pevnú vôľu, takže si ju môžete začať cvičiť s tým fajčením.

A káva tiež nie, to má Ketsut pravdu...žiadne latte, capučíno, neska... ja si dám tak každý druhý deň velvet-ku, to proste milujem, ale mimo to mám špaldovú, celkom som si zvykla na ňu :-)

ivana48

Ahoj Klára,ak som dobre pochopila máš iba 14rokov a si v podstate ešte stále dieťa a pýtaš sa "môžem si dať občas pohárik,alebo zapáliť".V tvojom veku by si alkohol piť vôbec nemala a to vo svojom vlastnom záujme...samozrejme nie preto,že ti to píše nejaká 37ročná "starena".Mám dve dievčatá-18 a 16 ročné a vysvetlila som im veci ohľadom alkoholu,keď boli asi tak v tvojom veku ako kamarátka,nie ako diktátor.Ty sa momentálne ešte stále duševne aj fyzicky vyvíjaš a alkohol ti môže iba uškodiť a to po všetkých stránkach.Možno si povieš,ale veď ja pijem iba minimum,aj to iba občas...no ak môžeš kašli na to!!!Teraz daj na rady ketsut a snaž sa riešiť si momentálne problémy,a ak to nepôjde bez AD,tak predsa nebudeš zbytočne trpieť a psychiater určite aj teba a tvoju rodinu poučí ako treba užívať AD v tak mladom veku.DRŽ SA!!!pa

mia23

najprv som aj ja prestala uplne ale nemala som vysledky a teraz fajcim,dobre uz nie tak ako predtym o polovicu menej lebo prehanat s fajcenim zas netreba

klara3528

mia23
Ono ja som si asi pred troma tyzdnami zapalila,tak narychlo,a potom mi prislo zle,ale nie tak velmi ako je to teraz,a to bolas vtedy moja posledna cigareta.takze neviem :/