Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Ahoj noxik!Prepáč,ale ty miešaš dve veci dokopy.Xanax je trankvilizér,ktorý ťa má len upokojiť a AD slúžia na vyrovnávanie hladiny serotonínu.Ja užívam AD+Xanax SR už 8rokov.Vysadiť Xanax môžeš kedykoľvek,ak sa cítiš dobre,lebo ten je navykový,hlavne ak sa to s ním preháňa,ale AD návykové nie sú a majú sa vysadiť len na radu lekára.Ja ak môžem Xanax vynechám,ale AD v žiadnom prípade.pa
zaujimave... no mne presdpisala doktorka cipralex 10 mg .. kazde rano 1 tebletku ... ale som jej spominal xanax tak mi predpisala xanax 05 sr ... kazdy vecer a rano ... vraj by sa hladina seratoninu mala upravit .. a clovek by sa mal vratit do povodneho zivota.. nechcem combinovat cipralex s xanaxom ..myslite ze xanax staci ... ? inak rad by som bol keby sa niekedy vyjadril aj nejaky psycholog k tejto teme :D
tatiana ja veľmi dobre viem čo je serotonín....a ako sa tvorí a čím je ovplyvnený....čo jeho nedostatok spôsobuje.....
preto som takú otázku položila kláre....viem len o potravinách, ktoré doplnajú a pozitívne pôsobia na nervstvo...ale na serotonínovú hladinu v mozgu nie....
5HTP sú doplnky, ktoré prírodnou cestou pomáhajú v depresii a upravujú hladinu serot.
Dievčatá, takže takto - serotonín je chemická látka, ktorá sa produkuje v mozgu...v potravinách ani v ničom inom neexistuje. Existujú ale veci - aj potraviny - ktoré môžu hladinu serotonínu v mozgu ani nie zvyšovať, ale skôr ovplyvňovať.
KLARA mňa skôr zaujímalo, že čo si si hovorila vtedy a čo si robila na tom záchode? Poznám to inak veľmi dôverne :)
to uz neviem,ja som citala len o tomto...
a nie sú to náhodou potraviny obsahujúce horčík a B vitamíny?
ahojte ..vcera som uz zaspala tak prepacte :)..ketsut-no citala som na nete ze su to • mäso
• tmavozelená zelenina
• celozrnné pečivo
• orechy
• mliečne výrobky
• vajcia
• čokoláda
• sušené ovocie
• cestoviny
• ryža
ketsut a ked ani jeden z tych spustacov som nemala??? ..pretoze u nas v rodine to nikto nikdy nemal,a ostatne moznonosti som tiez nezazila.
TATIANA
no nic moc,isla som na wcko,lebo som myslela ze tam odpadnem na mieste=P...no ten atak este zhorsila sprava o umrti znameho....ale akonahle som vysla z piizerky a lahla si v aute bolo fajn :)
spúštačom PP môžu byť: stres, genetické dannosti, sociálne prostredie, ekonomické...spojenie obocho, úmrtie blízkeho človeka, rozvod...čiže ťažké životné situácie...strata zamestania, neustále striedanie zamestananí, pritom rodinný stres, partnerské nezhody....
klára otázka na teba? ktoré potraviny obsahujú serotonín? hmmmmm......
KLARA ako si zvládla ten atak v pizzerke?
Samozrejme, že mávam pocit, že už nevládzem, že to vzdám, že už sa to nedá vydržať...ale čo to znamená? že čo budem robiť? čo znamená to vzdať? proste takýto je môj život a hotovo...takže sa vždy porozprávam sama so sebou a tieto hlúpe myšlienky vyháňam, niekedy s väčším, niekedy s menším úspechom :)