Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

ivana4837

Ahoj noxik!Prepáč,ale ty miešaš dve veci dokopy.Xanax je trankvilizér,ktorý ťa má len upokojiť a AD slúžia na vyrovnávanie hladiny serotonínu.Ja užívam AD+Xanax SR už 8rokov.Vysadiť Xanax môžeš kedykoľvek,ak sa cítiš dobre,lebo ten je navykový,hlavne ak sa to s ním preháňa,ale AD návykové nie sú a majú sa vysadiť len na radu lekára.Ja ak môžem Xanax vynechám,ale AD v žiadnom prípade.pa

noxik

zaujimave... no mne presdpisala doktorka cipralex 10 mg .. kazde rano 1 tebletku ... ale som jej spominal xanax tak mi predpisala xanax 05 sr ... kazdy vecer a rano ... vraj by sa hladina seratoninu mala upravit .. a clovek by sa mal vratit do povodneho zivota.. nechcem combinovat cipralex s xanaxom ..myslite ze xanax staci ... ? inak rad by som bol keby sa niekedy vyjadril aj nejaky psycholog k tejto teme :D

ketsut

tatiana ja veľmi dobre viem čo je serotonín....a ako sa tvorí a čím je ovplyvnený....čo jeho nedostatok spôsobuje.....

preto som takú otázku položila kláre....viem len o potravinách, ktoré doplnajú a pozitívne pôsobia na nervstvo...ale na serotonínovú hladinu v mozgu nie....

5HTP sú doplnky, ktoré prírodnou cestou pomáhajú v depresii a upravujú hladinu serot.

tatiana26

Dievčatá, takže takto - serotonín je chemická látka, ktorá sa produkuje v mozgu...v potravinách ani v ničom inom neexistuje. Existujú ale veci - aj potraviny - ktoré môžu hladinu serotonínu v mozgu ani nie zvyšovať, ale skôr ovplyvňovať.

KLARA mňa skôr zaujímalo, že čo si si hovorila vtedy a čo si robila na tom záchode? Poznám to inak veľmi dôverne :)

klara3528

ahojte ..vcera som uz zaspala tak prepacte :)..ketsut-no citala som na nete ze su to • mäso
• tmavozelená zelenina
• celozrnné pečivo
• orechy
• mliečne výrobky
• vajcia
• čokoláda
• sušené ovocie
• cestoviny
• ryža
ketsut a ked ani jeden z tych spustacov som nemala??? ..pretoze u nas v rodine to nikto nikdy nemal,a ostatne moznonosti som tiez nezazila.

TATIANA
no nic moc,isla som na wcko,lebo som myslela ze tam odpadnem na mieste=P...no ten atak este zhorsila sprava o umrti znameho....ale akonahle som vysla z piizerky a lahla si v aute bolo fajn :)

ketsut

spúštačom PP môžu byť: stres, genetické dannosti, sociálne prostredie, ekonomické...spojenie obocho, úmrtie blízkeho človeka, rozvod...čiže ťažké životné situácie...strata zamestania, neustále striedanie zamestananí, pritom rodinný stres, partnerské nezhody....

tatiana26

KLARA ako si zvládla ten atak v pizzerke?

Samozrejme, že mávam pocit, že už nevládzem, že to vzdám, že už sa to nedá vydržať...ale čo to znamená? že čo budem robiť? čo znamená to vzdať? proste takýto je môj život a hotovo...takže sa vždy porozprávam sama so sebou a tieto hlúpe myšlienky vyháňam, niekedy s väčším, niekedy s menším úspechom :)