Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
mozu mat hormonalne vykyvy a hypertyreoza vplyv na vznik panickej poruchy????
Ahoj Mia,prosím NEUROB tú istú chybu ako ja...viac ako 8rokov som manželovi a rodine vysvetľovala ako mi je zle...,ale nič nechápali,tak som bola ticho a trpela ďalej.Všetko sa u mňa zmenilo,keď som našla túto stránku a zistila koľko veľa ľudí trpí PP a prežíva presne to čo ja.Pochopila som,že sa nemám za čo hanbiť a že vôbec nie som lenivá iba chorá.Dala som rodine prečítať krátky odborný článok o PP a aj niektoré články z tohto diskusného fóra.Teraz viem,že je potrebné o tejto chorobe úplne otvorene hovoriť,lebo je stále viac ľudí čo ňou trpí,len sa o nej nehovorí...ľudia sa hanbia.Ak to manžel nepochopí,keď si niečo o PP prečíta nech ide s Tebou teraz psychiatrovi a ten mu vysvetlí čo človek chorý na PP prežíva.Iba tak zistíš či mu na Tebe naozaj záleží a či ťa má naozaj rád.UVEDOM SI,ŽE NEMÁ ŽIADNE PRÁVO ZHADZOVAŤ ŤA PRED SVOJIMI RODIČMI!!!
ludkovia ja uz dalej nevladzem....uz sa mi ani zit nechce....nikdo mi nerozumie....este ani moj muz...kazdemu vravi ze som leniva a ze sa mi nechce do roboty ist..a nie je to vobec tak...on mi vobec nerozumie.ja som totiz asi pred 4 mesiacmi nechala robotu lebo som to nezvladala mavala som silne ataky ....uz nejaky cas sa snazim hladat si pracu ale bojim sa ze by som to este nezvladla....ja som sa s nim uz aj o tom vsetkom zhovarala a vysvetlovala som mu ako strasne sa citim ale on nic....este aj svojim rodicom dnes vravel ze som neuveritelne leniva a ze sa mi nechce ist do roboty....som uplne sama nemam ani rodinu a uz teraz ani muza.....uz v pondelok som objednana psichiatricke,ale strasne sa bojim ci to sama vsetko zvladnem......som v koncoch....myslim ze sa z tohto nakoniec naozaj zblazdnim
...ešte som sa zabudla opýtať na kávu,3x som mala diagnostikovaný helicobacter pylori a odvtedy trpím žalud.probl.,tak som začala obmedzovať aj kávu,neviem ju úplne vynechať...teraz pijem niekoľko rokov denne jednu "nesku"obyčajnú slabú a jednu bez obsahu kofeínu...no názory sú rôzne...niekto tvdí,že je to lepšie ako nalievať sa kofeínom a niekto vraj robí horšie ako tá kofeínová.Máš s tým ty,alebo niekto z Vás skúsenosť???
pravidelný režim je dôležitý....a spánok 8 hodín stačí...doporučuje sa 6 až 8 hodín zdravý človek....budeš sa cítiť tak akurát pri toľkom spánku....kto veľa spí, má problém sa potom rozhýbať....zvykaj si na pravidlnosť....
čo sa týka vody...pokiaľ dobre viem, tak vačšina lekárov odporúča čistú vodu aj pre deti a nehovoriac dospelých.....
aj v zahraničí veľmi veľa ľudí pije čistú pramenistú vodu...minerálky ako ti povedal lekár, by si mala striedať, lebo nie je vhodný jeden typ.....ak už ich piješ....
ja som tvrdila, že najlepšia je čistá voda, ver mi a radím ti dobre....kľudne si vypij aj čase, to nie je problém...len čiernemu sa vyhýbaj.....a jednu kávu si denne kľudne môžeš dať...
všade, kde čítam a to mám veľmi veľa literat. o zdraví prečítanej doporučujú piť čistú vodu.....2 až 3 litre.....
a cvičenie na to nezabúdaj!
Akoj ketsut,nakoľko sa pokúšam robiť zásadné zmeny vo svojom životnom štýle a pochopila som,že len AD a správne dýchanie,strava a cvičenie nepomôžu,že je veľmi dôležitá aj dĺžka spánku a pitný režim,tak som sa ťa chcela spýtať prečo nie je dobrý dlhší spánok ako 8hod. a ty odporúčaš piť obyčajnú vodu,nie minerálky.Ja mám vážne urologické problémy a urológ mi odporučil veľa čajov a minerálky-vždy však iný typ.Bojím sa,nakoľko v telke teraz bola daná do éteru taká info,že ak voda z vodovodu obsahuje veľa chlóru je nebezpečná a spôsobuje rakovinu,atď...no na druhej strane viem,že to môže byť riadna blbosť a počula som,že veľa ludí pije celý život iba obyčajnú vodu.Vopred ďakujem za Tvoju odpoveď!!!pa
cavte baby,no co ako???
DENISA ono štandardne býva na začiatku užívania antidepresív zhoršenie stavu...zlepšenie by malo začať prichádzať po dvoch týždňoch...dovtedy to musíš nejak vydržať, potom sa to postupne bude zlepšovať...Cipralex sa zväčša dáva ako prvá voľba pri mladších pacientoch, užívala som ho 2 roky bez problémov...
Ckcela by som sa oopýtať, ak má niekto skúsenosť s cipralexom, za akú dobu začne účinkovať a či naozaj býva po ňom zle v prvých dňoch ako sa píše v príbalovom letáku, alebo máte aj iné skúsenosti?
ďakujem
Lejla ja by som na tvojom mieste brnkla detskej lekárke a tá ti povie ako postupovať...nie som si istá či potrebuješ na to jej odporučenie,ale donedávna to tak pri prvej návšteve bolo...ale tieto veci sa dosť často menia a čo sa týka doprovodu rodičov za tie roky čo chodím psychiatrovi som videla decká v tvojom veku vždy s doprovodom,či bol dobrovoľný,alebo povinný neviem,ale ako som už povedala tvoja lekárka ti všetko určite rada vysvetlí,pa!!!