Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

ivana4837

Ahoj noxik,ja mám s oboma liekmi skúsenosť a napísala som ti 03.08.odpoveď na Tvoju otázku.Kombinovať tieto lieky môžeš,ale každý plní inú úlohu!Cipralex je AD,ktorého funkciou je vyrovnávať hladinu serotonínu,ktorého my panikári máme v mozgu nedostatok a to nám spôsobuje panic.ataky.Úlohou Xanaxu SR je upokojiť,ten ti serotonín neupravuje,preto ho môžeš vysadiť ak ti je fajn aj sám,ale rob to postupne.No vo vlastnom záujme AD v tvojom prípade je to Cipralex vysadzuj len na pokyn a vzájomnom pohovore s lekárom.Tak asi toľko,pa!

noxik

a ake mate skusenosti s cipralexom obsahuje seratonin ? ... je mozne ho kombinovat s xanaxom ??... ak niekto vie poradit ..dakujem vopred papa

ketsut

a ešte jedna vec - váš muž prípadne druh, frajer, partner...nazvyme to akokoľvek...vám nedaroval život, aby mohol s ním robiť čo chce, ničiť ho ako chce. každý ma právo na slobodný život...nie zlatú klietku, bitku, modriny, ubližovanie, nadávky, ponižovanie.....

aby človek mohol žiť ako tvor spoločenský...potrebuje niečo iné...a preto samy ženy zvážte, čo je lepšie...a nepozorajte sa len na seba, nielenže je to ťažké pre vás ale ešte horšie pre vaše deti...

ketsut

keby som žila ešte tak pol roka možno meznej s mojim mužom tak sa zbláznim /dostala by som sa isto do nejakého ústavu pre chorých, lebo pri takom životnom štýle a týraní ako mi môj muž riadil by mi nič iné ani nehrozilo/. ked konečne odišiel z môjho života, bolo mi ťažko zvládať všetko voči rodičom, ktorých som sklamala, voči samej sebe, dieťaťu...čeliť ľudom na okolí, hlúpym rečiam ľudí, ktorí o mojom živote nič nevedeli....v práci....a žijem som, existujem, prežila som......a konečne žijem...ťažké obdobie prešlo...a ja som spokojná...

najťažšie je urobiť prvý krok....a potom to už ide, mať vedľa seba niekoho/kamarátku, ktorá vás podrží, pomôže/. svoje rozhodnutie som ešte nikdy neoľutovala.

ketsut

nikto nemá právo /ani muž, ani nikto/ psychicky alebo fyzicky týrať ženu alebo deti....to chce silu odhodlať sa čeliť tyranovi...ženy verte mi, kto to neprežil nevie...a žit, len vo vyhrážkach, ponižovaní, ubližovaní je pre človeka dobré?hodnotné?je to vzor pre deti, ako má rodina vyzerať?

nikdy tyran neublíži sebe, to len obeť takto pri sebe drží, lebo si myslí, že je silnejší, ale je len slaboch...omnoho silnejšia je žena, ktorá to trpí...len radikálne rozhodnutie može zmeniť život ženy a jej detí...pokiaľ je žena rozumná a chce žiť, lebo má na to právo..nikto nemá právo brať jej možnosť žiť plnohodnotne, brať radosť zo života...dobre urobí, ked odíde od tyrana...je to dobré aj pre duševný vývin detí...čo z nich vyrastie, kde majú otca čo ničí rodinu, jej hodnoty, čo ubližuje....to má neskôr dopad na samotný život detí, z ktorých sa stávajú násilníci...prípadne deti majú z toho neskôr traumu, depresie a pod.

život s tyranom nie je život alebo boj o prežitie....hotové peklo na zemi...ja viem o čom je reč!

ivana4837

Ahoj Alena,aj ona sa bojí,že mu šibne...a ak nie sebe ublíži jej či deťom,ale to je len jeho spôsob manipulácie...podľa mňa,ak má žiť takto ďalej to je horšie ako nežiť vôbec...aj môj otec sa tak vyhrážal mame pred 30rokmi a doteraz tu je,ale ak by mama neodišla...ona by sa utrápila na smrť,alebo by jej prinajmenšom z neho naozaj šiblo a nám v tej dobe tiež.Ak psych.tyran nechce zmeniť správanie NETREBA mu to ďalej tolerovať.Keď som si prečítala čo robil manžel ketsut ako s ňou zaobchádzal a ona sa nakoniec radikálne rozhodla bojovať...nie zostať a nechať naďalej zo seba robiť handru-(ketsut prepáč),tak by tu dnes nepísala ako sa teší zo života,ale bola by už možno,alebo určite v silnej depke...takto žije moja kamarátka a ja som týranie poznala "iba" od môjho otca...od partnera našťastie nie-mám super manžela,preto jej nechcem radiť.Viem,že najlepší radcovia sú tí čo to sami prežili!!!

alena44

nechcem strasit ale ja mam takym typom co vravel ze si nieco urobi velmi zlu skusenost..tiez bol alkoholik a nechcel pracovat stale sa vyhrazal ze si nieco urobi ak sa s nim zena rozide a nakoniec neurobil nic sebe ale jej. nech si dava tvoja kamoska pozor..toto je z mojich skusenosti