Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

ketsut

povedz jej nech mi napíše, ja jej poradím kam sa obrátiť, kto jej pomôže a ako...nemá sa za čo hambiť, to všetky ženy tak cítia....to je len jeho reakcia ako ju držať v zajatí...lebo sám o sebe je slaboch a preto sa k nej takto chová......môžem jej pomôcť ale musí chcieť so mnou komunikovať...poradím jej bezplatne kde sa na všetko môže informovať, kde jej poskytnú psycho. podporu...skrátka všetko.

ivana4837

Aj ja som presvedčená o tom,že hoci som sa cítila super môj organizmus bol asi vyčerpaný a povedal DOSŤ,ale to je iba môj názor a potom veľmi ťažké detstvo z ktorého trauma mala asi oneskorený dozvuk,čo sa stáva!!!Problém s tým oknom je,že ak ho otvorím začnú všetci mravčať,že im je zima a podobne,tak ustúpim a trpím.Mám známu a prosila som ju,aby ti napísala,že si veľmi ochotná žienka a bez problémov,ak vieš poradíš.Jej manžel ju psychic.týra,síce inak ako ten Tvoj,ale ja si myslím,že ak niekto nepracuje,pije,neprispieva na stravu,bývanie a ak mu ona povie,že sa s ním dá rozviesť,ak to nebude on nejako riešiť...on jej odpovie-ak ma opustíš"niečo si urobím" a tým ju drží v šachu...to pokladám za psych.vydieranie,aby sa cítila zodpovedná.Prosila som ju,lebo už sa mi stráca pred očami,nech ide k psychológovi,psychiatrovi a najlepšie aj s ním,lebo ak on nevyrieši problém s alkoholom prácu nezíska...ak on odmietne nech ide iba ona a uvidí,že nie je za jeho konanie zodpovedná.Povedala mi na to,že sa hanbí...tak som jej vravela,aby aspoň popísala so ženami čo majú s tým osobnú skúsenosť,lebo aj ja vidím ako mi pomáha ak môžem o PP hovoriť s ľudmi čo ma 100% chápu!!!pa

ketsut

a ešte som nedpovedala na jednú vec..naše telo istý čas zvládne veľa ale po čase nám to dá najavo....myslím to vyčerpanie.....

ketsut

vieš ivanka inak človek zvláda viac veci ked ma vo svojom živote pohodu...ja som rovnako zvládla výšku, prácu, jazykovku a vôbec som nebola unavená a všetko v pohode....len ked som sa vydala akoby uťal....môj bývaly...to bola príčina a spúšťač mojej choroby...

ja byť tebou by som sa nad tým nezamýšlala, že ked máš stretnutie otvoríš si okno...zdravý vzduch je prospešný všetkým nielen chorým ale aj zdravým....
ja som tiež vo vedúcej funkcii, komunikujem s ľudmi, som s nimi stále v kontakte....ked mi je zle ... ukľudním sa, napijem sa vody, doporučujem dva poháre čistej vypiť a hovoriť si, nič sa mi nestane...to len zase opať hlúpa myšlienka, pať krát sa nadýchnem na 6, zadržím dych na 3 a na 6 výdych...a pomôže....a stále si hovor, to sú len hlúpe myšlienky, ktoré prekonám....a ked prekonáš raz-prekonáš druhý len sa nepoddávaj, lebo sa sklameš a je to potom ťažšie....

ja som tu slúbila jednu výbornú prácu, kde sa všetko píše o PP...musím nájsť a zverejním ...fakt výborná...doporučujem ju.

opýtaj sa na čo chceš ja odpoviem a poradím ti...keby mne pred rokom mohol niekto takto radiť alebo sa so mnou rozprávať o chorobe tak by som to mala omnoho jednoduchšie...

ivana4837

Ahoj ketsut,chcem ťa poprosiť o radu ako zvládaš situácie,keď to na teba príde v práci...napr.ja som v riadiacej pozícii a často mi príde blbo,keď niečo vravím zamestnancom,komunikujem zo zahranič.klientami,alebo vybavujem dôležitý hovor a zrazu ma obleje pot,zle sa mi dýcha,búšenie srdca...ak sa mi to stane doma ľahnem si a pomaly dýcham,alebo sa ovlažím studenou vodou po tvári...v robote to prekonávam však veľmi ťažko!Máš skúsenosti s tým,že odrazu máš akoby nedostatok vzduchu???Mňa trápi,že ak niekam prídem (napr.návšteva,prac.stretnutie...)a je tam vydýchaní vzduch,či teplo prosím ich otvoriť okno,je to smiešne pre zdravých ľudí,ale panikári to majú fakt strašne ťažké!!!Ja som tiež študovala na výške popri zamestnaní,prvú som zvládla super a bez zdrav.problémov-celé štúdium sa týkalo riadenia firiem,takže študovať to čo robíš v praxi bolo hračkou,ale pri druhej VŠ,ktorá sa týkala aj psychológie a veľmi ma bavila sa mi začala táto choroba pred štátnicami...tiež som bola na seba veľmi pyšná,lebo som mala lepšie výsledky ako mnohí mladí,bezstarostní spolužiaci a ja som to zvládala popri zamestnaní,manželovi,dvoch deťoch a práce okolo celého chodu domácnosti.Pritom som vôbec nebola unavená a cítila som sa super,presne ten pocit ako si popisovala,keď sa cítiš na seba hrdá...

farmaceutka1

Podotykam len jeden taky fakt, ze lepsie sa tryptofan vstrebava, ak je jedlo sladke, inac sutazi o transportery, ktore ho prenasaju do krvi s inymi aminokyselinami, preto je sladke jedlo dobre antidepresivum (aspon na chvilku). Tym nechcem tvrdit, ze si mate sladit vajicka.

RNG

p[ripajam nieco na serotonin a jedla:
Telo vie premenit aj ine veci na serotonin, napr v roznych jedlach sa nachadzajucy L-tryptophan. Dobre zdroje su maso, najma morcacie, vajicka a mliecne produkty. Zialbohu pri oslabenom, traveni sa tieto nevedia dobre stravit a telo trpi na nedostatok tryptophanu a z toho aj nedostatok serotoninu a melatoninu. To vedie k depresiam a nespavosti, co to este zhorsuje dalej.
Takze sme zase spat na kyselinach a enzymoch a teda traveni....
Vhodim sem tabulku na obsah tryptophanu v roznych jedlach:
Food Protein
[g/100 g of food] Tryptophan
[g/100 g of food] Tryptophan/Protein [%]
egg, white, dried
81.10

1.00

1.23
spirulina, dried
57.47

0.93

1.62
cod, atlantic, dried
62.82

0.70

1.11
soybeans, raw
36.49

0.59

1.62
cheese, Parmesan
37.90

0.56

1.47
caribou
29.77

0.46

1.55
sesame seed
17.00

0.37

2.17
cheese, cheddar
24.90

0.32

1.29
sunflower seed
17.20

0.30

1.74
pork, chop
19.27

0.25

1.27
turkey
21.89

0.24

1.11
chicken
20.85

0.24

1.14
beef
20.13

0.23

1.12
salmon
19.84

0.22

1.12
lamb, chop
18.33

0.21

1.17
perch, Atlantic
18.62

0.21

1.12
egg
12.58

0.17

1.33
wheat flour, white
10.33

0.13

1.23
milk
3.22

0.08

2.34
rice, white
7.13

0.08

1.16
potatoes, russet
2.14

0.02

0.84
banana
1.03

0.01

0.87

Odporucena denna davka tryptophanu je 1/2 gramu az 1 gram(1000 mg)podla mojich lekarskych zdrojov.
Kedze premena l-tryptophanu na serotonin prechadza aj cez fazu 5-HTP, je ovela ucinnejsi a v mensich davkach brat 5-HTP priamo ako doplnok(2x50 az 100 mg denne)
Melatonin dost uspava, 5-HTP uspava ovela menej, lebo jeho premena na serotonin a odtial na melatonin trva dost dlho a telo ju robi podla potreby.