Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
ketsut ako si dlho brala ad???? a ked ich beries tak sa citis dobre???nemas ziadne ataky????
ale ketsut ja ta nespoznavam si to vlastne ty??!!! ved ty si stale silna bola a mne si prikladom...nesmies to vzdavat!!!
no inac dnes som mala hrozny den...zase ten moj manzel....dnes sme mali ist do obchodu na nakup ale ja som mu na koniec povedala ze nech ide sam ze sa zle citim...on na to ze to uz normalne nie je aka si leniva nic sa ti nechce a vsetko musim robit ja ze aj on mi nabuduce toto bude robit...potom sme isli domov a ja som sa tak zle citila pre to ze si naozaj mysli ze ja sa len pretvarujem a ze nic mi nie je len som leniva...potom zase zacinal s tym ze ja som si z neho otroka urobila a ze on ma nikde k psychiatrovi nebude brat ze nech idem sama....ja som mu na to povedala ze nech s tym prestane ze si nevie predstavit ako sa citim...on na to ze ked sa citis tak zle tak chod do blazinca co tu este robis!!!tak som potom isla do izby a plakala som tam asi take 2 hodiny a nakoniec som isla psychiatrovi sama...vsetko som mu povedala ze co mi muz povedal a tak....on mi na to povedal ze to mi urcite neveri lebo mi nerozumie ako sa citim,mysli si ze to predstieram lebo sa mi nic nechce robit......ale on je tym ozaj presvedceny
Ahojte,uz sem nechodim casto teda ja som z temy uzkost ale ako tak pozeram uz sa tam moc nepise,nie ako pred rokom ked ma chytila ta pliaga panicka porucha.Ja som tiez odskusala zopar liekov kym mi najviac vyhovoval Sertralin,uz ho neberiem piaty mesiac a ta pliaga sa vracia,niekedy si ju snad privolavam sama lebo uz som si zvykla az tak na tu chorobu ze sa cudujem ked ju nemam,potom na nu myslim ze kedy ma prepadne a podstatne je ze som sa s nou naucila zit,aj ja mam 29 rokov a dufam ze o 10 rokov si na tuto pliagu uz nespomeniem...
mia...to som rada, že si to zvládla...si silná....
ale všetky AD majú vedlajšie účinky....
však napíšeš ako sa cítiš...ty mia a ivanka a tana...vás mám veľmi rada, ste fajn...
29 rokov mám a vieš chcela by som mať rodinu, ale nie je mi súdené takto isto žiť....vyzerá to tak, že ostanem sama s dcérou a svojou chorobou.
Kazdemu kto sa chce zbavit benzodiazepinov a antidepresiv doporucujem stranku Do goolu = Prof.Heather Aston je tam vsetko potrebne od ekvivalentov benzodiazepinov az po vysadzovanie . Sam som ostal v soku ked som zistil ze 0.5mg aprazolamu Xanax ,Frontin.Neurol je ako 10mg diazepamu.Alebo 0.5mg Clomazepamu (rivotril tiez 10mg diazepamu.Pani ProfHeaher Aston je svetova kapacita v oblasti neurologie a psychiatrie. Su tam tabulky ako vysadzovat atd.Velmi pomohla uz stovkam ludi zavislych na benzo.Dlho som hladal takuto stranku pretoze som prestal doverovat nasim skorumpovanym psychiatrom (pisu lieky za ktore beru provizie.!!A popri tom sa len tvaria ze pacientovy rozumeju, nemozu pretoze to neprezivaju.
ahoj ketsut....no tak to mam za sebou...psichiater mi mi povedal ze trpim depresiou a dal mi nejake antidepresiva co vraj nemaju vedlajsie ucinky...povedal ze by som ich mala brat minimalne 1rok....a ze ucinky by mali dojst za take 3 az 4 tyzdne....no som rada ze mam ten prvy krok za sebou...a netrap sa urcite aj ty najdes niekoho kdo ta bude lubit a nie je povedane ze ad budes musiet brat do konca zivota...na rodinu mas este cas...si myslim....nevzdavaj sa
ahoj mia, tak ako si dopadla? ako to s tebou vyzerá?
napíš!
ahojte,
ja viem ivanka ako to myslíš a veľmi dobre...ja to viem, že je lepšie žiť na plno s liekmi ako bez a nežiť.V mojom prípade, je to veľmi ťažké. Ja som to zvládla štyri mesiace bez liekov, ale nebolo to ono. To veľmi dobre viem.Asi skoro som vysadila AD, si myslím, alebo môj organizmus bude celý život potrebovať AD možno, neviem.
mám 29 rokov, chcela som mať ešte dieťa...partnera - rodinu...ale takto to asi nepôjde, dieťa s AD mať nemôžem a kto bude chcieť ženu s PP, radšej bude mať zdravú ženu...atd.
najviac na tom ma trápi len to, že môj bývalý muž si chodí ako frajer, strieda frajerky, už nevie čo by dal na seba, nič sa mu nerobí....dostal ma na psychické dno...kôli nemu som ochorela...on žije ako neviem čo, a mne nechal pamiatku v podobe PP.
život je nespravodlivý voči niektorým ľudom, ktorí sú citliví a chcú žiť poriadne.
často sa pozerám po ľudoch na okolí, vidím ako robia, starajú sa o domácnosť, deti, chodia do práce....majú dostatok síl, tak sa tešia zo života....
a ja som napríklad nemala včera silu ani na nohách stáť.....po obede ma vytočil ešte bývalý muž, ktorý mi doviedol malú a mal hlúpe reči.....
na obed som si dala štvrtinu Cipralexu, lebo mi bolo fakt zle....večer mi tak búšilo srdce, nemohla som zaspať, opat také hrozné myšlienky....
chcela som a chcem poraziť túto chorobu....ale to neviem či sa mi podarí, skôr nie.....keby som mala spokojný, vyrovnaný život, vedla seba človeka, ktorý by mi bol oporou, chápal ma...bolo by to pre mna omnoho ľahšie...tak som na všetko sama.
aj ja som mala dnes hrozne stavy ale chvalabohu uz zajtra rano idem psychiatrovi.....neviem preco ale vecer mi je najhorsie a mam najsilnejsie ataky....hlavne ze zosaliem a tak a este sa citim tak mimo reality....cim to je ze sa vecer citim najhorsie????je to tym ze som doma sama????pretoze aj moj manzel v noci pracuje....neviem aj cez den mam tieto stavy ale vecer je to hrozne.....