Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
tatiana
ano,to sa uz snazim,lenze nepochopim jedno-preco mi je tak zze sa to da vydrzat,no akonahle sa napr, nejako viac najem,alebo citim cigaretovy dym,a ci uz sa napijem nejakeho alkoholu-staci glg piva alebo striku,hned sa mi stav zhorsi a je mi takto???lebo nizsie ked sme kecali tak ze tieto ataky neprichadzaju na nejaky podnet,tak fakt neviem..sumive magnezko som si uz dnes dala,rano...
KLARA šumivé magnézko, ľahnúť na chrbát a zhlboka dýchať aspoň desať minút...najlepšie, keby si sa naučila nejakú relaxáciu, dobrý je na toto chudík, niekde mám link na stiahnutie, ale neviem ho nájsť. Hlavne sa nesleduj!! Skús odvrátiť pozornosť, nemyslieť na to, rob niečo iné a ber to proste ako súčasť dňa...
ach baby mne je dnes tak na nič:/.... vkuse mi tlčie srdce ako bláznivéé ...
Tu som dievčatá :-)
Tak čítam Ketsut, že je horšie...alebo teda bolo...nevadí, buď rada, že máš aspoň AD, ktoré ti zaberajú, lebo mne nezaberajú žiadne...
Pozerám, že je nás tu dosť 29-ročných :)
MONIKA99 čaw, no čo ty, ako s deťmi?
Ja som z LM, mám viac ako 40, nerada by som tu zverejňovala niečo bližšie.
Koľko má tvoja malá? Neboj sa deti majú zvláštny zmysel pre to, čo je dobré a čo zlé, možno tvoj bývalý na ňu nevlýva dobre, ale to sa mu časom vráti, ako bumerang, deti to cítia. Hlavne ty si daj pozor, aby si pred ňou o ňom nerozprávala zle, je to jej otec, aj keď ťa ničí, ona na to sama príde. Keď jej dáš pocítiť, že ju ľúbiš a že je pre teba to najdôležitejšie na svete, žiadne drahé dary a ani ohováračky ti ju nezoberú.
zuzka odkiaľ si?
ten stacionár by sa mi pozdával, určite by som na niečo také chodila.....isto by mi to pomohlo.
koľko máš rokov?
zuzka je to človek, ktorý je už pre mna vzduch...to čo mi všetko on spôsobil, to sa nedá ničim ospravedlniť a to čo ešte robí....jednoducho je to tak....navyše mi pokoj nedá ani teraz.
Prajem si len jednu vec, aby zmizol z nášho života...lebo ani na dcéru nemá dobrý vplyv, hoci je to jej otec.
Ketsut, ber to z tej lepšej stránky, malá je určite u babky v dobrých rukách, aspoň ju má, oveľa horšie by bolo, keby žiadnu babku nemala a ty si môžeš urobiť čas pre seba.
Zuzuka, áno, stacionár sa dá vybaviť cez psychiatra, len neviem, či je v každom meste pri psychiatrickom oddelení, u nás je, jeden z prvých na Slovensku, je to super vec, nie si na oddelení, neležíš, len každý deň ráno o 8 prídeš a o 14 odídeš a medzitým absolvuješ progam, čo som už spomínala a veľa sa tam o svojej chorobe naučíš,lebo podľa mňa nevedieť o PP a čudovať sa, čo sa to so mnou deje, je horšie, ako samotná choroba.
Práveže ty sa s ním musíš stretávať. Viem aké to je, keď z teba človek, ktorého si milovala, alebo ešte stále miluješ, robí chuderu a handru a psychicky ťa týra. Č myslíš, že som PP dostala len tak? Ale ja som s ním ostala a trvalo mi veľmi dlho, veľa rokov, kým som sa s tým vyrovnala. Lenže my si berieme chlapov a myslíme si, že sú tí najlepší a pritom sú to len ľudia a ľudia robia chyby, dokonalý človek neexistuje.
Ano, som na PN. No liecim sa iba AD plus Neurol a MagneB6. Mam problem aj s vysokym krvnym tlakom, tak lieky na tlak. Ale ja to vobec nezvladam, chodim len k lekarom, nikde inde. Neviem si predstavit, co bude dalej. Daco doma suchne a ja uz mam hysaky.. Hroza. Ten denny stacionar sa da vybavit cez psychiatra? Dakujem, ze si sa ozvala. Je to strasna choroba a aspon sa je s kym o tom porozpravat.