Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

klara3528

tanatos
ano bola som,a aj tam mi povedali,ze som taktiez uplne zdrava,ze je to psychickeho povodu..no ja uz fakt neviem co mam robit,cez prazdniny je to este fajn-ale co bude ked pride skola???? v skole si takeho stavy dovolit nemozem-a odchadzat z tade??povazovali by ma iba za dalsiu simulantku..no pevne verim ze sa to dovtedy trosku zmierni ...

tanatos

klara ahoj , bola si na sone srdiecka ? ... a kano a je v poriadku tak sa ti nemoze nic stat ... psychika bohuzial pripravuje telo na nieco coho sa mi bojime repsektive ty zacens mat pocit ze ti zacne srdce byt ako sialene ty sa zlaknes zacnes telo produvokat kadejake latky a zacne ta pripravovat na nieco co ani nepride ... je to obranny mechanizmus ako uk azdeho clvoeka az an to ze mi to viac precitujeme a pitame sa co ked zomriem a coked to a co ked hento .. je to nieco podobne ako ked ma pocit clovek ze ma plytke dychanie ze sa mu tazko dycha a clovek si mysli ze ma malo kyslika ... ale telo ho ma prave v tedy priveal telo sa same pripravuje na urcitiy utok tvojej psychiky
...tak isto ako ze ti zbeleju ruky alebo zacnu trpnut koncatiny zbledne ti tvaar--- telo odobera krv z " nepotrebnych" miest do organov ktore potrebujes co najviac v tej chvili ak ams srdiecko zdrave tak sa ti nemoze stat nic ... mne zvyklo byt srdce ako sialene lebo som sa prelakol a bál .. a tak sa mi zacal tvorit adrenalin aby som mal co najviac krvy v mozgu a tak dalej .... bol som na sone a srdce ze je zdrave ze je silne ze mam dokonca velmy dobre srdcove svaly ze som zdravy ako buk od vtedy ani s tym nemam problem ...

klara3528

ach ale ja už neviem čo mam proste,posledne dni mi bolo fajn,no teraz dneska zase pichanie v srdci,a to bušenie nenormalne.inak predpisal mi doktor novo- passit ci nejaky podobny sirup,ze to by mi malo pomoct....

klara3528

baby ,ja mam este otazku,ze ked mi napriklad aj teraz tak velmi bije srdce,nemoze sa mi z toho nic stat?ze to proste srdce nezvladne???ci vlasnte ono mi bije normalne len ja citim akoby mi bilo rychlo?

lila2

ahojte,
uz dlhsie sem chodim a citam si vase prispevky, no az teraz som sa odhodlala napisat.
mam 25 rokov a liecim sa na depresie, panicko-uzkostnu poruchu asi 10 rokov.
momentalne som na tom velmi zle. moje panicke ataky su velmi vystupnovane a vacsinou bez priciny. Stala sa mi aj neprijemna vec, ze moj psychiater sa ma ako keby chcel "zbavit" a predpisal mi taku kombinaciu liekov ze som dostala anafylakticky šok. :-(
beriem Velaxin 75mg rano, 120 mg obed a Oxazepam podla potreby.
snad nemusim dodavat ze tato liecba ma absolutne vycerpava a zial byvam v mestecku ktore ma len 1dneho psychiatra od ktoreho som sa rozhodla odist. od vcera mi pretrvava silna uzkost spojena so strachom, bolestami v hrudi a silnemu nutkaniu na vracanie :-(
vzdy si vravim ze veci budu lepsie ale preco to tento krat vyzera zasa tak strasne sedivo? mam velky strach zo zivota ako takeho, myslim ze uz som na konci "liecebneho" procesu ktory vypada nezvladatelne. ako prezijem dnesnu noc? a co potom? :/
pocas 10tych rokov som na mne bolo "vyskusanych" asi 15 roznych antidepresiv a anxiolityk. preco na nas lekari skusaju lieky ako na krysach? chcela by som vediet ake je to ZIT.
zdravim vsetkych a vela stastia vo Vasom boji.

ketsut

ja dnes celkom dobre...mierny závrat...ale mám sa fajn....

no nežiaduce účinky trvajú počas celého užívania AD a najsilnejšie u mna boli mesiac od začiatku užívania.

tanatos

ahojte no berem cipralex + xanax štvrtý deň a dost ma to uspava ale zvaldam ale ked sa mi zyýva mam pocit ze mi zoviera hrdlo ako pred zvracanim ako hned to prejde .. kto ma skusenosti s niecim podobnym a kedy tieito "tzv" neziaduce ucinky ustupia