Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
zuzka, ty ako cvičíš, aké vitamíny užívaš?
To je fajn, že si dnes fičala akoby nič. Len som chcela, aby si vedela, že nie si sama s týmto problémom. Trochu ma to vystrašilo, že po prvej štvrťke ti bolo tri hodiny veľmi zle, ale to môže byť ozaj iba psychika, tada to očakávanie niečoho zlého. Prajem ti, aby si to všetko zvládla, či už s AD, alebo bez nich. Ja som proti týmto chemikáliám, ale to je môj názor a nikomu ho nevnucujem a priznám sa, niekedy prídu chvíle, keď by som si najradšej šupla xanax, ale našťastie ho ani doma nemám a obyčajne sa veci vždy tak vyvŕbia, že všetko vždy prejde aj bez liekov.
zuzka, ja som vysadila lieky pod dozorom lekára....ale myslím si, že nebol na to podľa mna čas osobne to tak cítim, neboj sa ja som predýchala xy panických záchvatov, je sa len tak nevzdávam, to ma nepoznáš...ja som toho v poslednej dobe zvládla až-až bez liekov....ale včerajší den bol hrozný..bola som v kostole, bolo mi tak zle od rána, ledva som na nohách stála, ale prekonala som sa a išla, celý čas som to tam odtrpela, tak mi bolo zle...a domov som ledva prišla, čo som na nohách ledva stála....
ja viem, že ešte dobre nezvládam stres, reagujem tak, že sa trasiem, keby niečo vážne bolo....ale zvykám si a snažím sa....
tak mi doporuč čo by mi pomohlo..budem rada....okrem vitamínov, cvičenia.....
zuzka ja som užívala cipralex nasledovne-prvé dva dni štvrtku ráno, potom sa štvrtka pridávala aj večer, potom pol ráno a večer stvrť, potom pol ráno a pol večer, a potom jedna ráno...to bolo postupne nech si organizmus zvyká....rok som užívala AD jednu tabletu denne, a potom postupne znižovala dávky...dva mesiace som užívala štvrtku a potom vysadila...štyri mesiace som vydržala bez AD, teraz som si dala dva dni štvrť a dnes som fičala normálne akoby nič, celý den.
Ketsut, ak si brala Ad rok a pol, mala by si vedieť, že štvrtka tabletky nemôže mať na teba ešte žiadny účinok, možno si len očakávala, že niečo príde a aj to prišlo. Nástup účinku Ad je po 2-3 týždňoch. Ak ti tú štvrťku tb. predpísal lekár prvý týždeň užívania Ad, tak je to v poriadku.
www.edusan.sk
Ja si nemyslím, ýe si skoro vysadila AD, ja som tiež vysadila po vyše roku ateraz už skoro dva roky neužívam nič, ale začala som rozmýšľať inak a naučila som sa stým žiť, ak sa mi niekedy pohorší, nepanikárim, že,... už je to tu, bože, ja to nechcem..., ale pokojne si poviem, áno, mám, či mala som PP, tak sa mi to môže aj vrátiť, nič sa nedeje, prejde to. Ja si naopak myslím, radšej predýchať pár panických záchvatov, ktoré prejdu, ako celý život otravovať svoje telo jedmi typu AD.
Ak si AD vysadila pod lekárskym dozorom, tak by si nemala mať problémy, ale ak si vysadila sama od seba, tam môžu nastať stavy podobné ako abtinenčné príznaky, ale podľa toho čo som o tebe teraz čítala, to asi nebude ono, po štyroch mesiacoch by to už asi nemalo byť, skôr to u teba bude nezvládnutý stres a strach. Tak len cvič a papaj vitamíny, je len na tebe, či sa chceš vrátiť k AD, ale nezaškodilo by trochu poštudovať alebo predebatovať so psychológom, ako zvládať paniku, ako zmeniť myslenie.
Pekný večer všetkým.
ano ketsut aj ja si myslim ze si ich skoro vysadila...aj mne psychiater povedal ze ked sa vysadia skor ako treba vsetko sa vrati a moze sa to vratit v silnejsej forme....aj mne povedal ze ich musim brat minimalne 1 rok a potom sa uvidi podla toho ako sa budem citit. ale vies co ti poviem ja by som radsej brala ad cely zivot a citila sa dobre ako by som sa takto trapila ako teraz....
este jednu vec by som sa chcela spitat....mne predpisal serengin 40mg....poznate to niekdo??
vela ludí mi hovorí mia, že som silná, ale ja to tak necítim.....ver mi.
neboj sa ja nič nevzdávam...ja budem bojovať dalej...štvrtina z 10mg je uplne malá dávka...ja budem cvičiť dalej, vitamíny brať....jednoducho bolo toho na mna veľa v poslednej dobe....ja to budem chcieť zvládnuť aj bez AD, ale som ich skoro vysadila si myslím...
rok a pol som brala AD....zo začiatku mi bolo hrozne tie stavy....však uvidíš, ty možno tak reagovať nebudeš....
včera som si dala štvrtinu a čo sa mi večer robilo, srdce mi bolo ako o preteky, nemohla som zaspať, pocit, že sa zbláznim....a to trvalo asi tri hodiny....a to podotýkam, že AD som si dala na obed.
dnes som si dala opať štvrtku ráno, a uvidíme ako mi bude
mia najhorsie je to ze my naozaj posobime akokeby sa nam nechcelo,ved aj vysetrenia potvrdzuju ze sme zdraví ako ryby aspon u mna to tak bolo.....ta choroba jelen v hlave musis snou bojovat a pomaly si dokazovat ze vsetko zvladnes aj sama aj nakup aj ostatne veci....ja poznam tenpocit ked som sa bala ist sama co i len smeti vyniest ze odpadnem a podobne,pomaly som zacala s tym bojovat a teraz je to uz ako tak v norme,v momente ked ma chyta tento pocit tak naschval idem von tie smeti vyniest alebo zamestam mozog nejakou
cinnostou....je to blba choroba pretoze sa neda vysvetlit ludom ktorym tym nepresli,nemozu to pochopit pokym to nezazili.....