Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
ahojte všetci spolutrpitelia,mam 21 a touto chorobou trpím 2,5 roka.všetci viete aké je to peklo.neviem či má zmysel o tom písať,po polroku liečby som sa cítila lepšie,co sa týka veci ako dýchanie,spavosť,chuť do jedla...proste to sa zlepšilo,ale stale mam pocit,že ten život len prežívam a nežijem ho,nič ma nebaví,a neviem sa cez to preniesť,tak sedim na nete a hladám spôsoby ako to prekonať.Som mladá,nič mi skoro,nechýba ale neviem sa tešiť z toho,nechápem prečo,keď viem,že niektorí ľudia sa majú omnoho lepšie....nevedli by ste mi poradiť niečo?chcelo by som všetko zmeniť len aby mi bolo lepšie,nechcem sa celý život len trápiť....vopred ďakujem
ahojte všetci spolutrpitelia,mam 21 a touto chorobou trpím 2,5 roka.všetci viete aké je to peklo.neviem či má zmysel o tom písať,po polroku liečby som sa cítila lepšie,co sa týka veci ako dýchanie,spavosť,chuť do jedla...proste to sa zlepšilo,ale stale mam pocit,že ten život len prežívam a nežijem ho,nič ma nebaví,a neviem sa cez to preniesť,tak sedim na nete a hladám spôsoby ako to prekonať.Som mladá,nič mi skoro,nechýba ale neviem sa tešiť z toho,nechápem prečo,keď viem,že niektorí ľudia sa majú omnoho lepšie....nevedli by ste mi poradiť niečo?chcelo by som všetko zmeniť len aby mi bolo lepšie,nechcem sa celý život len trápiť....vopred ďakujem
Moja porucha sa prejavila asi pred dvoma rokmi z prepracovania nevedel som si rady tak som dobrovolne navstivil psych.Velmi zle som spaval a mal som uskost ktora stale pretrvava bral som viac antidepresiv ktore u mna vyvolali dalsie a dalsie problemy ktore som pred tym nemal.medzi jednotlivymi antidepresivami mi stale nasadila benzodiazepiny na zmiernenie neziaducich ucinkov z vysadenia antidepresiv az som si na ne nedobrovolne zvykol.Davajte si pozor benzo je dobry pomocnik ale velmi zly pan.Neurobte chybu ako Ja.Velmi som veril svojej lekarke.Teraz ma posiela na detoxikaciu ako neakeho narkomana hoci som uzival lieky presne podla jej pokynov. Postarala sa mi o peklo na zemi.Vsetky tie pocity ktore tu pisete poznam velmi dobre. Jedina pomoc je pomalicky vysadzovat tie svinstva a brat ich co najmenej.Prof.Heather Aston uznavana kapacita v Anglicku ma velmi dobre stranky a tam sa docitate aj o svojich pocitoch a rieseniach a vsetkych tych neziaducich ucinkoch za ktorymi su prave nase lieky......
Cigarety znizuju ucinky antidepresiv a anxiolytik az o 40% .
Ahojte. ked som sa pytal psychiatricky preco mi pise take svinstva ako antidepresiva ked je dokazane ze celkovu uspesnost maju len okolo 45% a velmi velke neziaduce ucinky ktorych sa v niektorych ani neda zbavit do konca zivota. Dokaz o tom je v kazdom pribalovom letaku kde sa pise ze po vysadeni ked pretrvavaju dalej zle stavy traba nasadit dalsie antidepesivum to znamena Co? No ze si clovek ziskal navyk na chem .serotonin mozog ho prestal vyrabat aniekedy to trva velmi dlho mesiace roky kym sa nas mozog znova dostane do normalu zavisi od davky a dlzky brania antidepresiv.Velmi radi k tomu pisu aj benzodiazepiny ale uz nepovedia ze zavistlost u citlivych pacientov moze vzniknut uz po 2-4 tyzdnoch a toho sa zbavit je hotove peklo.Dievcata neberte benzodiazepiny!!!!
keby sa mi aspon podarilo vyliečiť, to by bol pre mna veľký úspech, na túto chorobo človek potrebuje silu a veľkú.....prekonať sám seba...je to o trpezlivosti, sile, odriekaní...
často sa mi zdá život nespravodlivý voči ľudom, ktorí chcu žiť normálne...môj bývaly muž ma týral, správal sa ku mne hrozne...a teraz chodí ako frajer, na každom prste frajerky, oblečený ako neviem čo chodí.....sebavedomý, do zadku by ste mu zastruhanú ceruzku nestrčili...ešte cez dcéru sa mi snaží ubližovať.
ostala mi nanho pamiatka v podobe PP, nízke sebavedomie......trápenie sa v živote sama...
vieš pre mna je základ rodina..bola som tak vychovaná a túžiť mať rodinu ...viac ako iné.
to že som sama, nemám oporu, je pre mna dosť ťažké...najma, ked vidím na okolí rodiny s deťmi.
neviem prečo ale mám potrebu mať ešte deti, ale kôli chorobe, ich asi už nebudem mať...a všetko čo som si v živote doteraz želala stroskotalo-manželstvo, rodina...mať dalšie dieťa, byť zdravá......
Ahoj Ketsut,teraz chápem,máš len 29rokov a mohla by si si založiť v budúcnosti novú rodinu.
Ak by však kvôli AD nebolo možné mať druhé bábo,máš dcérku a dôležité je,aby si s ňou nezostala sama bez partnera,lebo veľmi potrebuješ niekoho o koho by si sa mohla oprieť!!!A nakoniec čo ak Tvoj potencionálny buduci partner už nebude mať potrebu plodiť deti,možno bude mať už svoje a bude hľadať partnerku pre spol.život...je jasné,že musí akceptovať hlavne Tvoje dieťa.Čo sa týka,že každý chlap uprednostní radšej zdravú ženu,hm...,ale ak to bude správny človek,ktorý ťa bude veľmi milovať,tak ťa bude chcieť TAKÚ AKÁ SI!!!
Veď preto,že máme PP,nie sme bláznivé...a keď zistí čo ti ten idiot(sorry) robil...nebude sa čudovať,že si začala mať zdrav.problémy.Ty keby si stretla muža do ktorého sa zamiluješ...nechala by si ho len preto,že má zdrav.problém???
DRŽ SA!!!pa-pa
Ahoj Mia,tie nežiad.účinky trvajú cca.2-3týždne po nasadení AD...ak ti bude veľmi blbo aj potom psychiater ti zmení lieky...hlavne nečítaj nežiad.účinky AD,lebo my panikári si ich hneď vsugerujeme!!!Mne pri jednom type AD nebolo nič z toho čo uvádzal leták... keď som si ho prečítala po pár týždňoch, hneď sa mi zdalo,že všetko to nežiaduce naozaj cítim a mám.DRŽ SA!!!pa
ahojte...dnes som bola v lekarni vyzdvihnut ad...zmylila som sa vola sa to sereupin....aj ked mi psychiater povedal ze nema ziadne neziaduce ucinky ja som si to teraz citala a je to odstrasujuce....tak trochu sa bojim....a ketsut pisala si ze tie neziaduce ucinky su pocas celej liecby????!!!!ja som si myslela ze len na zaciatku liecby